Brela (naselje): razlika između inačica

Izvor: Wikipedija
Izbrisani sadržaj Dodani sadržaj
Nema sažetka uređivanja
Nema sažetka uređivanja
Redak 1: Redak 1:
'''Brela,''' jedno od dva naselja u istoimenoj općini [[Brela]], petnaest kilometara od [[Makarska|Makarske]] smješteno u podnožju planine [[Biokovo]]. Brela su poznato turističko odredište sa malenom marinom i [[luka|lukom]] za [[jahta|jahte]]. Postoji i arheološki [[park]] sa osam grobova dekoriranih reljefima. Populacija iznosi oko 1,500.
'''Brela,''' jedno od dva naselja u istoimenoj općini [[Brela]], petnaest kilometara od [[Makarska|Makarske]] smješteno u podnožju planine [[Biokovo]]. Brela su poznato turističko odredište sa malenom marinom i [[luka|lukom]] za [[jahta|jahte]]. Postoji i arheološki [[park]] sa osam grobova dekoriranih reljefima. Populacija iznosi oko 1,800.

Zahvaljujući gustoj borovoj šumi kroz koju, neposredno uz same plaže, prolazi obalna šetnica, Brela su već nekoliko desetljeća najprivlačnije turističko mjesto na hrvatskom Jadranu.
Dugogodišnja vrhunska kvaliteta smještajne turističke ponude cjelokupno područje općine Brela u kategorizaciji turističkih naselja svrstava u A kategoriju. Brela raspolažu s 1 800 klimatiziranih postelja u hotelskom smještaju (Hoteli Brela) i preko 5 500 isto tako uglavnom klimatiziranih postelja u privatnom smještaju.


== Vanjske poveznice ==
== Vanjske poveznice ==
*[http://www.brela.hr/en/index.htm Brela]
*[http://www.brela.hr/en/index.htm Brela]
*[http://www.bluesunhotels.com/?a=hoteli&id=3&lang=en Bluesun Hoteli Brela]



[[Kategorija:Naselja u Splitsko-dalmatinskoj županiji]]
[[Kategorija:Naselja u Splitsko-dalmatinskoj županiji]]

Inačica od 10. studenoga 2007. u 11:28

Brela, jedno od dva naselja u istoimenoj općini Brela, petnaest kilometara od Makarske smješteno u podnožju planine Biokovo. Brela su poznato turističko odredište sa malenom marinom i lukom za jahte. Postoji i arheološki park sa osam grobova dekoriranih reljefima. Populacija iznosi oko 1,800.

Zahvaljujući gustoj borovoj šumi kroz koju, neposredno uz same plaže, prolazi obalna šetnica, Brela su već nekoliko desetljeća najprivlačnije turističko mjesto na hrvatskom Jadranu. Dugogodišnja vrhunska kvaliteta smještajne turističke ponude cjelokupno područje općine Brela u kategorizaciji turističkih naselja svrstava u A kategoriju. Brela raspolažu s 1 800 klimatiziranih postelja u hotelskom smještaju (Hoteli Brela) i preko 5 500 isto tako uglavnom klimatiziranih postelja u privatnom smještaju.

Vanjske poveznice