Barty Crouch ml.

Izvor: Wikipedija
Lik iz Harryja Pottera
Barty Crouch ml.
Rod muškarac
Boja kose slamnato plava
Boja očiju smeđa
Dom vjerojatno Slytherin
Čistoća krvi čistokrvan
Vjernost Lord Voldemort
Glumac David Tennant
Prvo pojavljivanje Harry Potter i Plameni pehar

Barty Crouch mlađi lik je iz serijala romana o Harryju Potteru engleske spisateljice J. K. Rowling. Riječ je smrtonoši koji ima istoimena oca Bartyja Croucha.

U djelima[uredi | uredi kôd]

Barty Crouch mlađi pojavljuje se u Harryju Potteru i Plamenom peharu.

Bio je smrtonoša koji je sudjelovao u mučenju Longbottomovih nakon Voldemortova poraza, uhićen je i bačen u Azkaban gdje se mislilo da je umro, ali otac ga je izvukao iz zatvora zamijenivši ga njegovom umirućom majkom. Kada je Voldemort saznao da je živ, odlučio se njime okoristiti. U filmu je Barty Crouch prisustovao ubojstvu Franka Brycea. Barty Crouch je u Hogwartsu preuzeo obličje Divljookog Moodyja što je otkriveno tek nakon Tromagijskog turnira. Davao je Harryu savjete o zadacima koje je morao riješiti za Tromagijski turnir i začarao trofej pretvorivši ga u putoključ. Nastojao je pomagati Harryju jer je želio da on prvi dođe do trofeja koji ga je zapravo doveo do grobnice na kojoj su bili lord Voldemort i njegov pomoćnik Peter Pettigrew zvan Crvorep. On je također ubacio Harryjevo ime u Plameni pehar iako Harry nije bio punoljetan.

Nakon što je Harry pobjegao Voldemortu, Crouch je odveo Harryja u svoj kabinet. Popričao je s njim i pokušao ga ubiti, ali na vrijeme su stigli Dumbledore te profesori McGonagall i Snape te ga omamili. Dumbledore je ostavio profesoricu McGonagall da pazi na Croucha, ali ministar Fudge došao je u pratnji dementora. Dementor je poljubio Croucha i isisao mu dušu.

Nedovršeni članak Barty Crouch ml. koji govori o Harryju Potteru treba dopuniti. Dopunite ga prema pravilima Wikipedije.