Discovery Channel

Izvor: Wikipedija
Discovery Channel
Discovery Channel
Vrsta odašiljanja Televizija
Zemlja SAD
Vlasnik Discovery Communications
Početak prikazivanja 17. lipnja 1985.
Slogan "The world is just awesome."
Službena stranica Službena stranica

Discovery Channel američki je program koji je utemeljio John Hendricks. Stvara ga tvrtka Discovery Communications koja mu je ujedno i vlasnik. Emitira dokumentarne filmove, najčešće o popularnoj znanosti, tehnologiji i povijesti.

Praćen je u 430 milijuna domova u 170 zemalja svijeta ,a prevodi se na 33 jezika, kako sinkronizacijom tako i podnaslovima.[nedostaje izvor]

Discovery grupa za područje Europe sastoji se od sljedećih kanala: Discovery Channel, Animal Planet, Discovery Science, Discovery World, Investigation Discovery, Discovery HD i Animal Planet HD.

U Hrvatskoj se emitiraju verzije Discovery kanala za Središnju i Istočnu Europu. Od 3. listopada 2009. godine Discovery Channel je lokaliziran podnapisima na hrvatski jezik.[1] U skorijoj budućnosti očekuje se lokalizacija Investigation Discoveryja, a poslije i ostalih kanala iz Discoveryjeve produkcije.

Popularne emisije[uredi | uredi kôd]

Neke od popularnih emisija:

 

Zanimljivosti[uredi | uredi kôd]

Razvoj logotipa[uredi | uredi kôd]

Logotip koji je bio u uporabi do 2008. još se rabi u dosta zemalja. U Hrvatskoj od 4. listopada 2009. godine u uporabi je novi logo i vizualni identitet sa satnicom i za Zagreb.

Izvori[uredi | uredi kôd]

  1. Arhivirana kopija. Inačica izvorne stranice arhivirana 16. kolovoza 2009. Pristupljeno 26. kolovoza 2009. journal zahtijeva |journal= (pomoć)CS1 održavanje: arhivirana kopija u naslovu (link)

Vanjske poveznice[uredi | uredi kôd]