Divljač

Izvor: Wikipedija
Obični jelen, primjer divljači

Divljač predstavlja populaciju životinja koja živi slobodno u prirodi, i na površinama namijenjenim za njihovo uzgajanje, a lovi se radi hrane ili športa.

S lovačkog stanovišta divljač je podijeljena na divljač visokog i niskog lova. Divljač visokog lova je uglavnom krupna dlakava i pernata divljač. Sva ostala manja divljač kod kojih nije lako moguće utvrditi kvalitet, spol i druge karakteristike spada u divljač niskog lova.[1] Vrste koje spadaju u divljač koja se lovi za hranu su različite u raznim dijelovima svijeta. Na to utječe klima, raznolikost životinja, kao i lokalni ukus i lokalna svijest koje životinje treba loviti.

Meso[uredi | uredi kôd]

Meso divljači vrlo je karakterističnog oštrog okusa. Zbog toga što je divljač u stalnom kretanju i potrazi za hranom meso je žilavije i posjeduje vrlo nizak udio masnoće i kalorija.[2]

Izvori[uredi | uredi kôd]

  1. Arhivirana kopija. Inačica izvorne stranice arhivirana 16. listopada 2010. Pristupljeno 9. kolovoza 2015. journal zahtijeva |journal= (pomoć)CS1 održavanje: arhivirana kopija u naslovu (link)
  2. Arhivirana kopija. Inačica izvorne stranice arhivirana 27. ožujka 2010. Pristupljeno 9. kolovoza 2015. journal zahtijeva |journal= (pomoć)CS1 održavanje: arhivirana kopija u naslovu (link)

Poveznice[uredi | uredi kôd]

Logotip Zajedničkog poslužitelja
Logotip Zajedničkog poslužitelja
Zajednički poslužitelj ima još gradiva o temi Divljač