Mario Mlinarić

Izvor: Wikipedija
Mario Mlinarić
Mario Mlinarić
Mario Mlinarić
Rođenje 8. prosinca 1979., Bjelovar, Hrvatska
Zanimanje profesor kineziologije
voditelj
glumac
Supruga Bojana Kennedy (vj. 2013.)
Portal o životopisima
Portal o filmskoj umjetnosti

Mario Mlinarić (Bjelovar, 8. prosinca 1979.) - Kondicijski trener, profesor tjelesne kulture, magistar kineziologije, stručni suradnikArhivirana inačica izvorne stranice od 3. veljače 2015. (Wayback Machine) na Kineziološkom fakultetu, organizator brojnih humanitarnih akcija glede promidžbe sporta i zdravlja. Široj hrvatskoj javnosti poznat je i kao prvi trener u RTL-ovom reality show-u "Život na vagi", glumac u nekolicini sapunica, višegodišnji trener Cro-Copa[1] pobjednik "Farme" i "Fear Factora", nositelj Guinnessova rekorda.[2] U mnogim medijima prozvan je "omiljenim hrvatskim trenerom",[3] "hrvatskim kraljem fitnessa"[4] i "trenerom svih trenera".[5]

Biografija[uredi | uredi kôd]

U Bjelovaru je završio osnovnu školu. Diplomirao je i magistrirao na Kineziološkom fakultetu u Zagrebu. Svoju sportsku karijeru započeo je kao profesionalni rukometaš. Aktivno je trenirao rukomet u klubu Medveščak i u rukometnom klubu Bjelovar.

Tijekom svog dugogodišnjeg iskustva u kondicijskom i mentalnom treningu postiže vrhunske rezultate s brojnim profesionalnim sportašima, među kojima su i poznati tenisači, rukometaši, hokejaši, plivači, skijaši, nogometaši.[nedostaje izvor] Prijatelj je i višegodišnji stručni suradnik Mirka Filipovića Cro Copa.[1] Priznat je kao stručnjak u funkcionalnom treningu te po svojoj predanosti u razvijanju i implementiranju inovativnih tehnika u fitnessu.

Osnivač je Core Gyma, poznate teretane za funkcionalni trening i kondicijsku pripremu. Specifični programi treniranja prikazani su u mnogobrojnim publikacijama i televizijskim emisijama, a svoje trenerske vještine dokazao je i kao voditelj Men's Health Fitness izazova.

Organizator je brojnih humanitarnih akcija vezanih uz promociju sporta i zdravlja te borbu protiv pretilosti.

Osim po svojoj sportskoj stručnosti, poznat je i kao glumac u nekolicini sapunica te kao pobjednik druge sezone Farme, poznatog reality show-a Nove TV. Veliku popularnost stekao je kao trener u RTL-ovom reality show-u "Život na vagi". Tijekom svojih studentskih dana bavio se i manekenstvom pa je tako 2003. godine bio prvi pratitelj Mistera Hrvatske, a ima i status prvog pratitelja Mistera turizma iz 2000 godine. Tijekom studija okušao se i kao voditelj u HTV-ovim glazbenim emisijama Metro pop i Glazbena televizija.

Mlinarić je hrvatski voditelj emisije Survivor: Dominikanska Republika.

Priznanja i nagrade[uredi | uredi kôd]

  • Titula Lokalnog heroja "BeCroActive" od strane hrvatskog Središnjeg državnog ureda za sport[6]
  • Ambasador Europskog tjedna sporta[7]
  • Ambasador Hrvatskog školskog sportskog savezaArhivirana inačica izvorne stranice od 15. veljače 2022. (Wayback Machine)
  • Pobjednik "Farme", popularnog reality showa Nove TV (Godine 2009., kada je sudjelovao u reality showu “Farma”, Mario je izašao kao pobjednik i miljenik publike, ali i ostalih natjecatelja.)
  • Nositelj tri Guinnessova rekorda (Prvi rekord je oborio u rujnu 2006. godine kada je s prijateljem gurao automobil težak čak jednu tonu. Automobil su gurali 24 sata. Drugi rekord je oborio 2009. godine kada je sam gurao terenac na 1609 metara i tako srušio rekord za 15 minuta i 21 sekundu. Treći rekord je srušio 2010. godine kada je u 17 sati prešao 29, 325 metara. Tada je gurao Smarta, koji je težio 850 kilograma.)

Filmografija[uredi | uredi kôd]

Televizijske uloge[uredi | uredi kôd]

Izvori[uredi | uredi kôd]

  1. a b Arhivirana kopija. Inačica izvorne stranice arhivirana 3. siječnja 2017. Pristupljeno 2. siječnja 2017. journal zahtijeva |journal= (pomoć)CS1 održavanje: arhivirana kopija u naslovu (link)
  2. Guinness World Records, Fastest time to push a car one mile, pristupljeno 21. kolovoza 2020. (engl.)
  3. Novi pothvat omiljenog trenera u Hrvata. tportal.hr
  4. Hrvatski kralj fitnessa. Jutarnji.hr
  5. Trener svih trenera. Gloria.hr
  6. Mario Mlinarić mijenja živote tisuće Hrvata - dobio titulu Lokalnog heroja. 24sata.hr
  7. Mario Mlinarić - Ambasador Europskog tjedna sporta

Vanjske poveznice[uredi | uredi kôd]