Prebrzi i prežestoki

Izvor: Wikipedija
Prebrzi i prežestoki
Naslov izvornika
2 Fast 2 Furious
RedateljJohn Singleton
ProducentNeal H. Moritz
Scenaristscenarij
Michael Brandt
Derek Haas
priča
Gary Scott Thompson
Glavne ulogePaul Walker
Tyrese Gibson
Eva Mendes
Cole Hauser
Ludacris
GlazbaDavid Arnold
SnimateljMatthew F. Leonetti
MontažaBruce Cannon
Dallas Puett
DistributerUniversal Pictures
Godina izdanja2001.
Trajanje107 min.
Država SAD
Jezikengleski
Žanrakcijski film
Proračun75.000.000 USD
Prethodni
Sljedeći
Profil na IMDb-u
Portal o filmu

Prebrzi i prežestoki (eng. 2 Fast 2 Furious) je američki akcijski film redatelja Johna Singletona iz 2003. godine, nastavak filma iz 2001. Glavne uloge tumače Paul Walker, Tyrese Gibson, Eva Mendes, Cole Hauser, Devon Aoki i Chris "Ludacris" Bridges. To je jedini film iz serijala u kojem ne glumi Vin Diesel, ali se spominje njegov lik Dominic Torreto.

Film je u SAD-u premijerno prikazan 6. lipnja 2003. i u prvom vikendu prikazivanja zaradio je 50.472.480 USD, a do 21. rujna ukupno je zaradio 127.083.765 USD.[1]

Radnja[uredi | uredi kôd]

Bivši policijski detektiv Brian O'Conner (Paul Walker) napustio je Los Angeles zbog ometanja istrage zbog čega je postao odmetnik od zakona. Odselio se u Miami gdje zarađuje sudjelujući u uličnim utrkama koje organizira njegov prijatelj Tej (Ludacris). Uhićen je u suradnji policije i porezne agentice Monice Fuentes (Eva Mendes), te mu je ponuđena amnestija ako prihvati tajni zadatak infiltriranja u redove narko-bossa Cartera Veronea (Cole Hauser) koji koristi ilegalne automobilske utrke za pranje novca. Brian prihvaća zadatak pod uvjetom da mu dopuste da za partnera uzme svog nekadašnjeg prijatelja Romana Pearcea (Tyrese Gibson).

Glavne uloge[uredi | uredi kôd]

  • Paul Walker - Brian O'Conner; bivši losangeleski policajac koji je postao bjegunac pred zakonom nakon što je pustio Dominica Torreta; sada živi u Miamiju.
  • Tyrese Gibson - Roman "Rome" Pearce; Brianov prijatelj iz djetinjstva koji je u kućnom pritvoru nakon što je pušten iz zatvora zbog nedjela za koje još krivi Briana.
  • Eva Mendes - Monica Fuentes; carinska agentica koja je na tajnom zadatku kao pomoćnica Cartera Veronea.
  • Cole Hauser - Carter Verone; nemilosrdni argentinski narko-boss u čiji se organizaciju infiltriraju Monica, Brian i Roman.
  • Ludacris - Tej Parker; bivši ulični vozač i Brianov prijatelj. Organizira ulične utrke na kojima Brian često sudjeluje i pobjeđuje.

Bilješke[uredi | uredi kôd]

Vanjske poveznice[uredi | uredi kôd]

Logotip Zajedničkog poslužitelja
Logotip Zajedničkog poslužitelja
Zajednički poslužitelj ima još gradiva o temi Prebrzi i prežestoki
Nedovršeni članak Prebrzi i prežestoki koji govori o filmskoj umjetnosti treba dopuniti. Dopunite ga prema pravilima Wikipedije.