Posjetnica

Izvor: Wikipedija
Posjetnica odvjetnika iz 1895. godine.

Posjetnica ili vizitka je kartica na kojoj se nalaze poslovne informacije o tvrtki ili pojedincu koji se bavi nekim biznisom.[1][2] Dijele se tijekom formalnih događaja. Posjetnica obično uključuje ime davaoca karte, tvrtke ili poslovnu pripadnost (obično s logotipom) i kontakt informacije kao što su adrese ulica, telefonski brojevi, broj faksa, adresa e-maila i web-lokacija. Danas na posjetnicama mogu stajati i stranice društvenih mreža. Tradicionalno, mnoge kartice su imale jednostavan crni tekst na bijeloj osnovi, a karakterističan izgled bio je poželjan znak profesionalizma. Krajem 20. stoljeća tehnološki napredak donio je promjene stila, a danas će profesionalna vizit karta često uključivati jedan ili više aspekata upečatljivoga vizualnoga dizajna.

Ne postoji standard za dimenzije posjetnice. Neke su sličnih dimenzija zbog mogućnosti lakšega skladištenja: na primjer, bankarske kartice (85,60 × 53,98 mm) i poslovne kartice u Zapadnoj Europi (85 × 55 mm) imaju skoro istu veličinu.

Izvori[uredi | uredi kôd]

  1. Shpitula, Natalia (24. listopada 2017.), „How to Make a Business Card online?”, Logaster Blog, pristupljeno 21. veljače 2020.
  2. „3 Reasons Why You Need A Business Card”Arhivirana inačica izvorne stranice od 21. srpnja 2018. (Wayback Machine), Resource Moon, 24. lipnja 2018, pristupljeno 18. veljače 2020.