Posljednje čovjekove stvarnosti

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje

Posljednje čovjekove stvarnosti , knjiga iz 2008. godine dvojice kršćanskih autora, iskusnog teologa i katoličkog svećenika Tomislava Ivančića i katoličkog laika Lojze Buturca. U ovom kršćanskom eshatološkom djelu pišu o smrti, paklu, raju, čistilištu i posljednjem sudu. Butorac piše o time temama kroz crtice iz svog života, pozivajući se na dijelove Biblije te zapise Ivana Meštrovića i Dragutina Tadijanovića. Tomislav Ivančić piše s pozicija iskusnog teologa koji se već dugi niz godina bavi duhovno-egzistencijalnim pitanjima.[1] Na hrvatskom jeziku dugo je bila praznina na području tema o o ovim realnostima čovjeka kao što su teme smrti, posebnom sudu, paklu, raju, čistilištu i posljednjem sudu, posljednjim stvarima čovjeka. Pojavom ovog djela ispunjen je i taj segment.[2]

Izvori[uredi | uredi kôd]

  1. Katalog Knjižnica grada Zagreba Posljednje čovjekove stvarnosti / Tomislav Ivančić, Lojzo Buturac (pristupljeno 23. studenoga 2019.)
  2. Verbum Lojzo Buturac, Tomislav Ivančić: Posljednje čovjekove stvarnosti (pristupljeno 30. travnja 2018.)
Crystal Clear app email.svg   Napomena:   Ovaj tekst ili jedan njegov dio preuzet je s mrežnih stranica tvrtke Verbum (http://www.verbum.hr).
Vidi dopusnicu za Wikipediju na hrvatskome jeziku: Verbum.