Praški metro

Izvor: Wikipedija
Skoči na: orijentacija, traži
Karta praškog metroa.
Postaja Hradčanská.
Postaja Náměstí Republiky.

Praški metro sustav je podzemnog javnog prijevoza u Pragu. Najbrža je vrsta prijevoza gradom i dnevno preveze oko 1.600.000 putnika, što ga čini sedmim najkorištenijim metro sustavom u Europi.

Povijest[uredi VE | uredi]

Iako je sustav podzemne željeznice u Pragu relativno nov, ideje o njegovoj gradnji sežu daleko u prošlost. Prvi zahtjev za izgradnju podzemno – nadzemne željeznice uputio je Ladislav Rott još 1898. godine. Gradske vlasti odbile su prijedlog. Drugu ideju predstavili su 1926. Bohumil Belada i Vladimir List. Oni su prvi koristili izraz „metro“. Iako ni ova ideja nije prihvaćena, pokrenula je snažnije napore ka tome da se u Pragu izgradi sustav brzog javnog prijevoza.

Tijekom 30-ih i 40-ih godina 20. stoljeća intenzivno se projektiralo i planiralo. U obzir su se uzela dva moguća rješenja. Prvo je bilo tramvaj koji bi prometovao pod zemljom u gradskom središtu, a drugo „pravi“ metro sustav sa svojom nezavisnom željezničkom mrežom. Nakon Drugog svjetskog rata projekt je zaustavljen zbog loše ekonomske situacije u državi.

Početkom 1960-ih konačno je prihvaćen koncept podzemno – nadzemne željeznice te je 9. kolovoza 1967. godine započela gradnja prve stanice po imenu Hlavní nádraží. Ipak, pod utjecajem Sovjetske vlade odlučeno je da se sagradi „pravi“ metro sustav.

U razdoblju od 1974. do 1985. kompletno su izgrađene linije A, B i C te su postupno, kako bi koja bila dovršena, puštane u promet. Kasnije su građene nove stanice pa su te linije danas produžene.

Osnovne informacije[uredi VE | uredi]

Metro ima tri linije, svaka je u drugoj boji. Linija A je zelena, B žuta a C crvena. Postoji 57 stanica (te još 4 u izgradnji) sa ukupnom dužinom tračnica od 59,4 km. Vlakovi tijekom dnevne „špice“ voze u intervalu od 2 do 3 minute, a radno vrijeme metroa je od 4 ili 5 h ujutro do ponoći. Upravljanje metroom vodi tvrtka Dopravní podnik hlavního města Prahy a.s. (Praško društvo za javni prijevoz).

Budućnost[uredi VE | uredi]

U planu je gradnja linije D, koja bi trebala trajati od 2014. do 2021. godine. Bilo je zahtjeva i za gradnjom pete, E linije, ali ona još nije uvrštena u službene planove i dokumentaciju.

Vanjske poveznice[uredi VE | uredi]

Commons-logo.svg U Wikimedijinu spremniku nalazi se članak na temu: Praški metro
Commons-logo.svg U Wikimedijinu spremniku nalazi se još gradiva na temu: Praški metro