Predložak:Poštena uporaba - Crna Gora

Izvor: Wikipedija
Pod zaštitom autorskog prava
Pod zaštitom autorskog prava
Ovaj medij je napravljen u Crnoj Gori i dozvoljeno je korištenje pod određenim uvjetima:
Crna Gora
Crna Gora
Ovaj medij se koristi u skladu sa Zakonom o autorskom i srodnim pravima Državne zajednice Srbija i Crna Gora (Službeni list SCG br. 61/04 od 24. 12. 2004.). Zakon se odnosi na sva djela objavljena i u Srbiji i u Crnoj Gori.

Zakonska ograničenja autorskog prava u korist prava korisnika autorskih djela (Ograničenja autorskog prava, čl. 40-55 Zakona) omogućavaju korisnicima korištenje autorskog djela onakvo kakvo je sve dok se zadovoljavaju sljedeći uvjeti:

5. Ograničenja autorskog prava
5.1. Zajednička odredba
Član 40
(1) U slučajevima iskorištavanja autorskog djela na osnovu odredaba ovog zakona o ograničenju autorskog prava, moraju se navesti ime autora djela i izvor iz koga je djelo preuzeto (izdavač djela, godina i mjesto izdanja, časopis, novina, televizijska ili radio stanica gdje je djelo, odnosno odlomak djela izvorno objavljen ili neposredno preuzet i slično).
(2) U svakom konkretnom slučaju, obim ograničenja isključivih prava ne smije biti u suprotnosti sa normalnim iskorištavanjem djela, niti smije nerazumno vrijeđati legitimne interese autora".