Predložak:Zvučni zapis

Izvor: Wikipedija
Zaštićeno
Zvuk

Ovo je isječak iz pjesme, filma, zvučnog efekta ili druge zvučne snimke koja je trenutačno zaštićena autorskim pravom. Autorsko pravo nad njom najvjerojatnije pripada izdavaču ili autoru snimke. Radi li se o pjesmi, autorska prava mogu pripadati i izvođaču ili izvođačima. Vjeruje se da korištenje ove snimke na Wikipediji, koja se nalazi na serverima neprofitne Zaklade Wikimedija (Wikimedia Foundation) u Sjedinjenim Državama, može svesti pod poštenu uporabu po Zakonu o autorskim pravima SAD-a pod ovim uvjetima:

  1. da se isječak koristi za ilustraciju snimke o kojoj je riječ;
  2. da isječak značajno doprinosi enciklopedijskim člancima u kojima se koristi na način koji ne može biti ostvaren ostalim vrstama medija;
  3. isječak je kratak u usporedbi s trajanjem snimke ili je niže kvalitete u usporedbi s izvornom snimkom;
  4. trenutačno se nigdje na Wikipediji ne koriste isječci iste snimke;
  5. nije dostupna odgovarajuća slobodna alternativa.

Suradnik koji je postavio ovaj isječak trebao bi detaljnije opisati poštenu uporabu. Bilo koja druga upotreba ovog isječka, na Wikipediji ili drugdje, može biti kršenje autorskih prava. Ako polažete autorska prava na ovaj isječak i smatrate da njegova upotreba ovdje ne spada pod "poštenu uporabu", pogledajte Wikipedija:Problemi s licencijom za daljnje informacije.

Pošiljatelju: Ako je ovo besplatna zvučna snimka koja nije zaštićena autorskim pravom, postavite je na Zajednički poslužitelj.