Pro Evolution Soccer Management

Izvor: Wikipedija
'
Omot igre za PAL regiju
ProizvođačKonami
SerijalPro Evolution Soccer
Nadnevak izlaska2005.
Žanr(ovi)nogometni menadžment
nogometna simulacija
Način(i) igreJedan ili više igrača
PlatformaPlayStation 2


Pro Evolution Soccer Management (poznat i kao PESM ili PES Manager/Management) je nogometna menadžment videoigra, koja je izašla 2005. godine. To je prva i zasad jedina magnament videoigra u Pro Evolution Soccer serijalu.

Mogućnosti[uredi | uredi kôd]

Igra se bazira na sezoni 2005./06. u nogometu. Na početku igranja, odabira se željeni nogometni klub koji se kasnije trenira. 108 nogometnih klubova je na raspolaganju za odabir, iz 6 najjačih svjetskih liga. To su:

Kada svaka utakmica završi, dobivaju se bodovi. Oni služe za otključavanje nekih određenih nogometaša, novih mogućnosti igre, itd. Kada se svi bodovi skupe, dozvoljeno je trenirati novi klub, sve ovisi o bodovima, jer, jači klub treba veći broj bodova. Što se duže klub trenira, više se bodova i dobije.[1]

Ocjene[uredi | uredi kôd]

Igra je većinom doživila negativne ocjene, najviše zbog velike količine nelicenciranih nogometaša, klubova, liga, itd. Podosta trenera i igrača nemaju pravilna imena. Također, ako igrač nema pravo ime, ne može se naći u statistici i rezultatima. Zbog tih stvari, igru je teško igrati.

Druga negativna stvar je činjenica da klubovi ne mogu ispasti iz liga, uvijek isti klubovi ostaju u svakoj ligi. To je bilo jako nerealistično i "lijeno" napravljeno od strane proizvođača. Ti nedostatci ograničavaju uživanje u igri.[1]

Nastavci[uredi | uredi kôd]

Od 2005. godine, nisu se proizvodili nikakvi nastavci ove igre, većinom zbog neuspjeha na tržištu. Doduše, ljubitelji Pro Evolution Soccera i Konamija su smatrali da je igra Let's Make a Soccer Team! vrsta nastavka ove igre, zbog sličnosti između dviju igara.

Izvori[uredi | uredi kôd]

  1. a b gamespot.com - mogućnosti igre Pro Evolution Soccer Management

Vanjske poveznice[uredi | uredi kôd]