Nacrt:Kečerska bacanja

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje


Profesionalni hrvački potezi su primjena tehnike profesionalnog hrvanja, koja podrazumijeva podizanje protivnika i bacanje protivnika prema dolje. Oni se također ponekad zovu "power" tehnikama, kako bi  naglasili snagu hrvača. Mnogi od tih pokreta se koriste kako završni napadi u borbi. Mnogi manevri su poznati pod nekoliko različitih imena. Profesionalni hrvači često daju svojim završnim potezima nova imena, koja odražavaju njihovu osobnost. Potezi su navedeni u skladu s općim kategorijama, kada je to moguće.

Armbreaker[uredi | uredi kôd]

U armbreaker svaki je pokret, u kojem hrvač lomi ruku protivnika protiv dijela tijela hrvača, a obično je to koljeno ili rame.

Аrmbar legsweep[uredi | uredi kôd]

Hrvač stoji pored protivnika s bilo koje strane, prešao je svoju ruku protiv protivnika suprotnoj strani je pred njim (kao borac nalazi se u blizini protivnika, i koristi se, na primjer, svoju desnu ruku, oni su prešli bi ga protiv neprijatelja lijevu ruku, i obrnuto). S ove točke, borac stavlja svoju nogu ispred protivnika suprotnu nogu i padne na leđa, nanoseći protivnika za ruku, udario u mat.

Аrmbat takedown[uredi | uredi kôd]

Također se zove moć DDT-a, ova varijacija armbreaker pretpostavlja da je napadač borac uhvatio protivnika lijevom ili desnom rukom, držeći ga preko grudi i zatim padne natrag, zdrobi protivnikovo lice, ruku i rame.

Diving armbreaker[uredi | uredi kôd]

Borac uranja od užadi i sleti na protivnikovu ruku.

Double knee armbreaker [uredi | uredi kôd]

Borac zgrabi ruku neprijatelja, skače i povezuje oba koljena protiv pružiene ruke protivnika. Kao hrvač padne na leđa, oni snaga ruku protivnika dolje na oba koljena, čime je oštetio ga.

Arm drag[uredi | uredi kôd]

Pokret, u kojem je borac koristi inerciju protivnika u podređeni položaj neprijatelja. Borac hvata protivnika za ruku i pretvara ih u mat. Hrvač može prevrnuti na bok, pa dati dodatni zamah.

Japanese arm drag [uredi | uredi kôd]

Ovaj korak se izvršava kada protivnik bježi u stranu borac pred njima. Kada je protivnik je u rasponu, borac kuke protivnika pod ruku s obje ruke i padne na leđa, nanoseći borac vlastiti poticaj, pozvati ih na flip naprijed kroz glavu borac i na leđima. Bez obzira na svoje ime, to je zapravo dolazi iz meksičke lucha librе, a ne japanski puroresu.

Over-the-shoulder arm drag [uredi | uredi kôd]

Borac zgrabi ruku protivnika, zatim se okreće lice na drugu stranu i povlači protivnika za ramena. To je u suštini isti potez kao ippon seoi nage kojeg su našli u judo.

Тилт-a-вирл povucite ruku[uredi | uredi kôd]

Ruka povucite koji vidi borac, okrenuo ispred tuđe tijelo nagiba-a-vihor, a zatim završava ga s ruke na potezanje.

Wheelbarrow arm drag [uredi | uredi kôd]

Ova ruka povucite vidi da je borac ide u kolica s jednim kotačem držati suparnika, a zatim ide preko ramena ruku vuče, kao što su besplatno ih noge protivnika struka.

Arm winger[uredi | uredi kôd]

Ruke mljevenje mesa ili predenje wristlock-to je pokret, u kojem je borac snima ruku protivnika za ručni zglob/ruku i izvrće ga iznad glave borac, da ga okretati s dovoljno snage da se kandidat na mat.

Atomska pad[uredi | uredi kôd]

Pokret, u kojem je borac je za protivnika, zatim stavlja glavu pod rame protivnika. Oni su zatim podignite protivnika gore, i baca ih trtica-prvi borac koljeno. Poznati u Meksikus Lucha librе kao Silla Eléctrica (španjolski na električnu stolicu).

Obrnuti atomski pad[uredi | uredi kôd]

Povremeno se zove Manhattan drop, to je pokret, u kojem je borac stavlja glavu pod rame protivnika i protivnika podiže prema gore, a zatim ih ruši "u donjem dijelu trbuha području" ili u prepone, prvo borac na koljeno. Iako je ovaj korak je indirektan udarac ispod pojasa, smatra se da je potez, jer prepone nije meta.

Jay Lethal obavlja standardne backbreaker.

Sitout full Nelson atomska pad[uredi | uredi kôd]

Više poznat kao full Nelson bomba, to kretanje vidi da je borba primijeniti full Nelson ostanu na neprijatelja straga. Borac tada podiže protivnika u zrak i padne u sjedećem položaju, za volanom trtica suparnika-prvo na mat. Ovaj potez se koristi Bubba Ray Dudley, koji je nazvao ga Bubbaа bombe/Bully bomba.

Backbreaket[uredi | uredi kôd]

Backbreaker se odnosi na profesionalne borbe, u kojoj je borac pada protivnika, pa natrag utječe na protivnika, protiv dio tijela hrvača, obično koljena.[1]

Back body drop[uredi | uredi kôd]

Stražnji kapi tijela ili pozadina (i ponekad se zove ramena baciti), - kretanje, u kojem je borac nagne prema naprijed ili prema sjedi na koljenima pred svojim protivnikom, hvata rukama za suparnika, i ustaje, okreće se protivnik gore i dolje ostavljajući ih iza leđa. Ona se primjenjuje često u vezi punjenja protivnika. U Japanu, na pozadini se zove ono što se zove trbuh-na-leđa hvatanje u Americi, tako u Japanu, to se zove bacanje preko ramena.

Planinska Bomba[uredi | uredi kôd]

Ažurirano Hiroyoshi Tenzan. To kretanje vidi da je protivnik bježi u stranu hrvača. Borac napravi bolan potez u obliku patke, kuke jednog protivnika noge, ruke, ustaje i pada na leđa, okreće protivnika i lupa ih natrag najprije dolje na leđa, borac sleti na vrhu protivnika.

Biel throw[uredi | uredi kôd]

Hrvač košta malo u stranu svog neprijatelja, dovoljno mu/joj na zatiljku u jedan ili dvostruki ovratnik kravatu, i baca ga/ju naprijed, prisilivši neprijatelja da se okrenuti na leđa. Smatra se da je vrlo jednostavan aparatima, tako da je naprijed role jesen često naziva biel udarac i koristi se uglavnom na vrlo veliki borci, naglasiti snagu i moć nad milosti.

Brainbuster[uredi | uredi kôd]

Austin Ариес izvršenje Brainbuster na Mark Haskins.

U brainbuster pokret, u kojem je borac stavlja svog protivnika u prednjem facelock, kuke svoje hulahopke, i podiže ih prema gore, kao da oni obavljaju okomit položaj. Borac zatim skače i pada na leđa, tako da protivnik padne na glavu, ostanete u uspravnom položaju.

Buldog[uredi | uredi kôd]

Buldog, izvorno poznat kao "bulldogging" ili "bulldogging headlock" ili oduzimanje карамельки svako je pokret, u kojem je borac snima protivnika za glavu i skače prema naprijed, tako da je borac zemljama, često u sjedećem položaju, i sruši protivnika na lice u mat.[2] Taj potez ima neke druge varijacije ponekad naziva facebuster.

Cobra clutch bulldog[uredi | uredi kôd]

Borac primjenjuje cobra glutch , a onda skače naprijed, pada u sjedećem položaju, a za volanom lice protivnika u zemlju.

Fireman's carry buldog[uredi | uredi kôd]

Napadač borac podiže protivnika u vatru nositi. Borac zatim držite ga / ju protivnika s nogu, s jednom rukom i primjenjuje hvatanje s njegove druge strane, u takvom načinu na over-thrle-shoulder back-to-belly piledriver. Odavde, napadač borac okretanje u suprotnom smjeru i brzo vraća izbacio noge protivnika pre i padne na tepih, držeći protivnika u glavu, prisiljavajući ga da padne licem u buldog pozicije. Ovaj potez se koristi OTP hrvač James Storm, koji ga je nazvao Eight Second Ride.

Full Nelson buldog[uredi | uredi kôd]

U full Nelson facebuster-bi, da vidi Borac drži protivnika u full Nelson. Borac tada pada prema naprijed na svojim leđima, ili u sjedećem položaju, za volanom protivniku u lice. Ovaj korak je bio популяризирован Jillian Hall.

Half Nelsona buldog[uredi | uredi kôd]

Borac kuke полунельсона provesti na svog protivnika jednom rukom i njegovi protivnici struka s drugima. Zatim on skače naprijed u sjedećem položaju, za volanom lice protivnika u zemlju. Ovaj korak također pogrešno naziva licem prema dolje, što je još jedan potez u cjelini.

Obrnuti buldog[uredi | uredi kôd]

Napadač borac viri iz strane u stranu i malo iza protivnika, okrenut u suprotnom smjeru, od tamo je on/ona skače u zrak i padne u sjedećem položaju za volanom protivnik vrat i leđa prvo na mat. U druge varijacije, napadač juri prema protivniku i kretanje. To se obično naziva lariаt takedown.

One-handed buldog[uredi | uredi kôd]

Chris Jerihon izvršenje одноручный buldog na Booker T.

Jednoručni buldog zapravo više facebuster , nego stvarni buldog i općenito vidi borcu koji će pokretati sa leđa svog protivnika, zgrabiti protivnika jednom rukom za glavu i iskorak naprijed.

Obrnut buldog[uredi | uredi kôd]

Stojeći u blizini ili dijagonalno iza protivnika, napadač borac skoči, zgrabi protivnik u glavu i vuče natrag, kao rezultat fizičkih slijetanja na leđima. Hrvač WWE Dolph Ziggler koristi ovaj potez, koji on naziva "Zig-zag".

Slingshot buldog[uredi | uredi kôd]

Sličan krvnika, gdje je borac snima protivnika u хедлок stranu, traje do bilo koji skup веревочек. Borac zatim skače na njih i buldoga protivnika, vozeći brada/lice protivnika u užad. Borac u kraju ili zemlji, stoji ili sjedi na platformi ili van prstena.

Isti manevar može se koristiti za загнанного u kut neprijatelja (koji je u ring/van) za vožnje njegovo lice u vrhu uzicom.

Vrti buldog[uredi | uredi kôd]

Hrvač stoji na strani protivnika i primjenjuje bočne hvatanje. Borac tada se vrti u krug i baca u sjedećem položaju, za volanom protivnika licem u mat.

Dvije ruke buldog[uredi | uredi kôd]

Borac stavlja obje ruke za glavu protivnika, a zatim se ulijeva u sjedećem položaju, lupanje lice protivnika na platnu. Još jedna varijacija vidi borac, ga postavite jednu ruku iza leđa protivnika u glavu, a drugi iza leđa, a onda padaju natrag na buldoga.

Buldog kolica[uredi | uredi kôd]

Ovaj buldog vidi neprijatelja, cijeđenje borac u bodyscissors kolicima. Borac tada pada prema dolje, a još šišanje ga nogama oko struka protivnika i gura, udara ga po dlanovima na platnu. On odskočiti leđa na neprijatelja, on pušta svoje noge i brzo stavlja ruke iza leđa protivnika po glavi, i ide za buldog - buldog, obično jedna ruka, a ne hvatanje buldog.

Chokeslam[uredi | uredi kôd]

Riječ "chokeslam" dolazi od engleskih riječi choke i slam što znači "gušiti" i "baciti".


DDT[uredi | uredi kôd]

Animirani potez DDT-a

DDT je pokret koji je originalno koristio Jake "The Snake" Roberts i koji je popularizirao Tommy Dreamer. Izvodi se "zaključavanjem" protivnikove glave u smjeru prednjeg lica ispod pazuha i ruku pokretača poteza te protivnikovog pada na lice, po mogućnost čela u trenutku kad isto vrijeme pada i izvođač iza svojih leđa.

Wheelbarrow bulldog[uredi | uredi kôd]

Izvori[uredi | uredi kôd]

  1. Ellison, Lillian. 2003. The Fabulous Moolah: First Goddess of the Squared Circle. ReaganBooks Navedeno je više parametara |author= i |last= (pomoć)
  2. Sarah Preston. Ožujak 2008. The Dirty Dozen: WWE Diva Maria. Playboy.com. Inačica izvorne stranice arhivirana 12. svibnja 2008. Pristupljeno 19. ožujka 2008.