Laganini FM

Izvor: Wikipedija
(Preusmjereno s Prvi Radio)
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje
Laganini FM
Infookvir radijska postaja
Razina Zagreb, Slavonski Brod, Požega, Osijek, Rijeka, Pula
Frekvencija 89.1, 98.0, 101.3, 99.1, 92.4, 99.0, 87.7, 87.6 MHz
Jezik hrvatski
Početak emitiranja 2015.
Sjedište Zagreb, Hrvatska
Adresa Slavonska avenija 2, 10 000 Zagreb
Slogan I tvoj se radio želi odmoriti
Streaming Laganini FM stream
Službena stranica laganini.fm

Laganini FM je naziv privatne radio postaje. Do 3. svibnja 2018. godine svoj program emitirala je na frekvencijama 93,6 MHz i 104,5 MHz za područje Zagreba koje prepušta Extra FM-u Zagreb, dok od 21. svibnja 2018. godine svoj program emitira na frekvencijskima Soundset Plavog radija.[1]

Povijest[uredi VE | uredi]

Radio Cibona počela je emitirati program 15. rujna 1992. godine pod nazivom "Sportski radio - radio Cibona", (kasnije samo kao Radio Cibona) sa odašiljača jačine 1 kw iz studija u Palmotićevoj ulici. Kao prvi i jedini sportski radio takve vrste kakvog nije bio ni prije, a nikad više ni kasnije. Službeno je djelovao pod tim imenom sve do 21. travnja 2011. kada mjenja ime u Hit FM. To ime se zadržalo nepune dvije godine te radio počinje emitirati pod imenom Prvi radio od 4. travnja 2013. Četvrta promjena imena u Laganini FM dogodila se 7. srpnja 2015. Laganini FM uz glazbu nudi puno korisnih informacija o Zagrebu.

3. svibnja 2018. u 11:59 sati svoj program privremeno su ugasili putem FM mreže prodajom frekvencija Extra FM-u. Program je to vrijeme išao isključivo putem internetskog streama na vlastitoj web stranici. 21. svibnja 2018. kreću sa ponovnim emitiranjem preko FM mreže putem dotadašnje Soundset mreže koja je tako rebrandirana nazivom u Laganini grupa u kojoj se nalaze još osam radio postaja diljem Hrvatske:

Program[uredi VE | uredi]

Dobro jutro

Jutarnji show koji vode Mladen Bomoštar i Iva Šulentić. Bude Zagreb prvi, već od 6 ujutro. Znaju što se događa u gradu, piju s vama prvu kavu i olakšavaju vam život dobrim preporukama, korisnim informacijama i vječnom temom - muško-ženski odnosi. Nudimo Vam najvažnije informacije o prometu i vremenu, razmatramo što se zbiva oko nas i slušamo glazbene hitove. Budit ćemo zanimljive goste, nagrađivati vas za znanje i pomalo kuhati.

S vama kroz dan

Dok ti odradiš marendu – Ivan je tu! Svakog radnog dana od 11 do 15 sati. I bez obzira jesi li danas dobro raspoložen ili ti je na poslu drama, jel guzva u Iilci ili jel danas svako crveno – tvoje – mi smo zaduženi da ti čaša svaki dan bude „na pola puna, a ne prazna! Uživaj kroz dan uz svoj radio za bolje raspoloženje.

Prema kraju dana

Da ti zadnji sati na poslu prođu u što boljem raspoloženju – brine se Anja. Onokad se vraćaš s posla pa su gužve uz Lagannini manje.

Lagannini vecer

Onokad želiš čuti kako Slavonija i Dalmacija funkcioniraju zajedn. A glazba je naša najbolja strana. Nekad je to i više nego dovoljno za uživati i odmoriti se. Upali nas i saznaj zašto svaki put ponosno kažemo da smo – tvoj radio za bolje raspoloženje!

Vikend 1

Razvucite tu riječ malo, da se u njoj osjeti sporiji tempo, opuštanje. Onokad zamiriše prva vikend jutarnja kava s Sanjom. Onokad ti treba malo Sanjine pozitive:

Vikend 2

Onokad te zanima gdje otici za vikend, a Paula je u svakom dijelu Hrvatske. Onokad je najbolji izlet za vikend slušanje najbolje domaće glazbe.

Vanjske poveznice[uredi VE | uredi]

Izvori[uredi VE | uredi]

  1. Soundset Plavi (21. svibnja 2018.). Facebook: I Plavi je Laganini. facebook.com. Soundset Plavi pristupljeno 21. svibnja 2018.