HRK Žepče

Izvor: Wikipedija
(Preusmjereno s RK Žepče)
RK Žepče
Osnovan 2008.
Dvorana KŠC Don Bosco
Kapacitet 1.500
Trener Josip Klarić Nele
Liga Prva liga BIH
2012/2013 3.
Team colours
Team colours
Team colours
Team colours
Domaći dres
Team colours
Team colours
Team colours
Team colours
Gostujući dres

RK Žepče je rukometni klub iz Žepča. Osnovan je 17. ožujka 2008. Trenutačno (2013.) broji oko 140 članova svih uzrasta. Domaći teren RK Žepče je športska dvorana KŠC-a Don Bosco. Selekcije koje djeluju u okviru kluba su seniori, juniori, kadeti i mlađi kadeti te dječaci (godište 2000. i mlađi). Član Rukometnog saveza Herceg-Bosne.

Uprava kluba[uredi | uredi kôd]

Upravu kluba čine tajnik Damir Jukić, trener mlađih kadeta Danijel Bakula, trener kadeta Dario Ćoruša, blagajnik kluba Darko Andrijević, sportski direktor Ivan Širić, predsjednik kluba Ivo Klarić te šef stručnog stožera Josip Klarić Nele.

Djelatnosti kluba RK Žepče[uredi | uredi kôd]

Organizirano okupljanje djece, mladih i odraslih radi bavljenja rukometom, te razvijanje i unapređenje tih sportova na principima dobrovoljnosti i amaterizma. Stremljenje ka ostvarivanju što većeg kvaliteta u rukometu u gradu, županiji, državi i inozemstvu, kao vid prihvaćene i opravdane zabave za članove kluba i publiku, u smislu sakupljanja i kvalitativnog djelovanja Rukometnog kluba Žepče u svim segmentima rada i djelovanja Udruge. Organizirano jačanje stručnog i odgojnog rada u svim oblicima djelovanja i aktivnosti, kao i organiziranje i provođenje sportskih natjecanja i sudjelovanje u njim. Pomaganje školama i drugim odgojno-obrazovnim organizacijama u organiziranju rukometnih i drugih sportskih aktivnosti, te ostvarivanje i razvijanje suradnje s drugim organizacijama u oblasti tjelesne i zdravstvene kulture i drugo.

Uspjesi kluba[uredi | uredi kôd]

RK Žepče proglašen je najboljom sportskom ekipom u 2012. u Žepču. Pri tome je Tomislav Dunđer proglašen najboljim sportašem, a Luka Lovrić najboljom sportskom nadom u muškoj konkurenciji. Sve selekcije bilježe odlične uspjehe na turnirima. Jedan od tih uspjeha je i 3. mjesto 2013. kadeta na Prvenstvu rukometnog saveza Herceg-Bosne za kadete 96. godište. Seniorska ekipa RK Žepče plasirala se na 3. mjesto Prve lige BiH pobijedivši ekipu Solana Sloboda iz Tuzle te su na taj način sezonu završili na 3. mjestu. Tom pobjedom su omogućili RK Maglaj iz Maglaja plasman u Premijer ligu BIH.

Vanjske poveznice[uredi | uredi kôd]