Rak (znak)

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje
Rak

Rak (lat. Cancer) je jedan od 12 horoskopskih znakova. Osobe rođene od 22. lipnja do 23. srpnja su rođene u znaku raka.

Općenito

Pasivan ženski znak, flegmatičnog temperamenta. Vole dom, obitelj, djecu i uhodani svakodnevni ritam bez pretjeranih promjena. Promjenjiva raspoloženja imaju veze s Mjesecom, koji ima na njih snažan utjecaj. Imaju smisao za publicitet kada to njima odgovara, ne teže za slavom, ali ni ne zaziru od nje. Melankolična, tužna i pesimistična raspoloženja uz neopravdane strahove često su prisutna ako ih ne uspiju savladati. Ako se želi osvetiti, to će napraviti potajno, a svoju tugu ili nezadovoljstvouglavnom provodi povučen u tišini i samoći. Mrzovoljnost je jedna od negativnih osobina rakova, ali uskoro ponovno može biti simpatičan i drag, sve ovisno o tome u kojoj je fazi Mjesec.

Rak

Ljubav

Rak je najtajanstveniji znak pod utjecajem Mjeseca. Dok je slobodan ima stalnu potrebu za promjenama i avanturama. U stalnoj vezi je vjeran, ljubomoran, ne iskazuje otvoreno emocije. Traži jakog partnera, koji bi mogao zadovoljiti njegove velike potrebe. Pada na glazbu, piće i prigušeno svijetlo.

Muškarac

Muškarac Rak je često vezan uz svoju majku cijeli život i voli utjecaj bliske žene u svom životu. Ne mora biti pretjerano vjeran i često se ženi više puta, ali o svoj svojoj djeci skrbi s pažnjom i dobrobit obitelji mu je jako važna. Novcem raspolaže oprezno pa čak i škrto. Voli slatko, a nije pretjerano izbirljiv kod ostale hrane.

Žena

Žena Rak je oprezna i dobro pazi kome će pokloniti svoje srce. Ova mjesečeva dama istinski je ženstvena i zaštitnički se odnosi prema onima koji su joj bliski.

U njoj se nalaze skrivene emocionalne dubine i potrebna joj je ljubav kako bi se probudio njen erotizam. Ljubav oslobađa njene tinjajuće strasti skrivene plašljivošću. Ne očekujte da bude direktna, jer ona nezna kako biti direktna. Njeni osjećaji suviše su ranjivi da bi bili povrijeđeni. Ženi raku povjerenje je vrlo važno i oprezna je kada mora svoje srce pokloniti nekome. Dvije stvari koje su joj potrebne više od svega su ljubav i sigurnost, a uzvraća beskrajnom odanošću muškarcu koji joj to pruži. Ona može dom učiniti mjestom iz kojeg muškarac nikad ne poželi otići.

Zdravlje

Žena rak je sklona ginekološkim bolestima, teškoćama u trudnoći, porodu. Rakovi općenito imaju osjetljiv želudac, pluća.

Literatura

  • Lončarić, Maja, Astrologija - Što zvijezde govore o nama, Izdavač:TKP "EVRO", Beograd, 1991. g, ISBN 86-7627-004-X