Razgovor:Đuro Brodarac

Stranica ne postoji na drugim jezicima.
Izvor: Wikipedija
Ovo je stranica za razgovor za raspravu o poboljšanjima na članku Đuro Brodarac.
Rad na člancima
Pismohrane:


Retuširana biografija[uredi kôd]

“Nacional” je 2002. godine objavio dokumente koji dokazuju da je “kao jedan od najboljih samoupravljača već nakon dvije godine postao zastupnik Sabora Socijalističke Republike Hrvatske (1967-1971)”, a usporedo se potvrđivao i kao sekretar Centralnog komiteta Narodne omladine Hrvatske. Biografija mu je temeljito retuširana. Brodarac je, naime, “8. veljače 1972. na izvanrednoj skupštini Saveza rezervnih vojnih starešina Siska izabran u petočlanu komisiju koja je ‘preispitivala’ 59 rezervnih oficira ‘matičara’ i na koncu predložila njihovo isključenje…”

Kad se uključio u HDZ biografija je promjenjena ovako: “Katolik… nekomunist… oca su mu za vrijeme II. svjetskog rata ubili četnici… 1971. uslijed jake srpsko-komunističke represije nije mu bilo dozvoljeno da diplomira, niti da se zaposli. Niz godina je bio progonjen.”

A na faksu je položio dva ispita i on je bio taj koji je progonio.

O groznom eseju prepisanom s bloga nekog inženjera kemije koji je napisao narikaču za žrtvom - osumljičenim ratnim zločincem totalno zaboravljajuči spomenuti stotine pogubljenih civila koje je navedena žrtva progonila bolje ni ne govorit - on ulazi u standarde Nezavisne Wikipedije Hrvatske.

http://www.nacional.hr/clanak/10332/duro-brodarac-od-rigidnog-komunista-do-sovinistickog-vicmahera http://www.jutarnji.hr/umro-duro-brodarac--nasa-mini-srebrenica-je-njegovo-djelo/959581/ http://www.novossti.com/2011/07/covjek-za-sve-drzave/ http://www.nezavisne.com/komentari/kolumne/Eichmann-iz-naseg-sokaka-97914.html --DobarSkroz (razgovor) 01:51, 28. kolovoza 2013. (CEST)[odgovori]

O neprimjerenosti tekstova na koje se poziva DobarSkroz [1] [2] vidite ovdje [3]. Kubura (razgovor) 05:40, 30. listopada 2013. (CET)[odgovori]