Razgovor:Španji

Stranica ne postoji na drugim jezicima.
Izvor: Wikipedija
Ovo je stranica za razgovor za raspravu o poboljšanjima na članku Španji.
Rad na člancima
Pismohrane:

Vandalizmi Pretpostavlja se da Španji moguće vode porijeklo od kolhidskog plemena Svana (Švanja). Švanji su jedan stočarski narod koji se spominje još od VIII. stoljeća prije nove ere koji je živio na prostoru [[1]], sjeverna Albanija i zapadno Kosovo (jug Srbije). Živjeli su u drvenim kućama u kojima je u sredini bilo ognjište sa verigama, a oko ognja su bili poredani tronošci i jedan "stolovač" (mahviš-skami) za starješinu porodice. Stolovač se do danas koristi u crnogorskim, malisorskim i mnogim srpskim kućama. Švani su ra razliku od svih ostalih okolnjih drevnih naroda, djelomično zahvaljujući izoliranom životu i ljubomornom čuvanju običaja i tradicije, opstali sve do početka 20. stoljeća, kada im se u procesima asimilacije gubi svaki trag. Jezik im je bio vrlo sličan gruzinskom. Fizički Svanji su bili nižeg rasta i pomanji, u svakom pogledu suprotni dinarskom tipu.

Za ovo tražim da se ovakvi vandalizmi kažnjavaju. --Zeljko (razgovor) 02:46, 26. srpanj 2008. (CEST)

Kakvi sad Vandalizmi? --NI (razgovor) 02:49, 26. srpanj 2008. (CEST)

Ove što si napisao. --Zeljko (razgovor) 02:51, 26. srpanj 2008. (CEST)

Laku noć, isuviše si naporan a ne posjeduješ ama baš nikakvo znanje o povijesti ovih oblasti o kojima pričamo, tako da je svaki moj razgovor s tobom kao sa klincom od 9 godina.
Odustajem, jer je očito Wikipedija tvoj privatni posjed. --NI (razgovor) 02:54, 26. srpanj 2008. (CEST)

Ne, Wikipedija nije mjesto za pisanje besmislica i iživljavanja na stranicama. Izmišljanja nepostojećih rijeći (Vidi pod Španji) i unošenje lažnih podataka. --Zeljko (razgovor) 03:05, 26. srpanj 2008. (CEST)