Razgovor:Španjolski građanski rat

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje
Ovo je stranica za razgovor za raspravu o poboljšanjima na članku Španjolski građanski rat.
Rad na člancima


Rečenica "Franco jednostavno nije bio u stanju vratiti uslugu i pridružiti se svom savezniku u borbi protiv zapadnih saveznika" je apsolutno netočna. Franco se odbio pridružiti Hitleru nakon njegove invazije na katoličku poljsku a ne zato što nije imao vojnika. Isto tako smatram da je članak previše pristran te da ga netko treba malo srediti... Članak uveličava ideje komunizma i ljevičarskih udruga u španjolskoj te se general Franco previše ocrnjuje i proglašava ga se velikim fašistom što nije točno. Zahvaljujem Kingstone 93 21:55, 19. veljača 2007. (CET)

Sad sam primjetio da je članak prenesen sa SH wiki te samo jezično prilagođen, a nitko nije gledao sadržaj... sad mi je jasno zašto se veliča komunizam, no ipak bi netko nešto trebao napraviti... Kingstone 93 22:05, 19. veljača 2007. (CET)

Da, slažem se da članak nije baš najbolji, i dalo bi se tu puno detaljnije pisati. Da imam više vremena, vjerojatno bi ga sredio. Sad trenutno čitam o Španjolskoj u 19. stoljeću i dobu liberalizma. Prije svega u članku bi trebalo bolje opisati što je bio uzrok ratu. Treba svakako napomenuti da i među samim Španjolcima postoje i dan danas rasprave o Francu (mogao bi to usporediti s Titom kod nas - za neke je velikan, za druge zločinac) --Suradnik13 23:35, 19. veljača 2007. (CET)

ispravljanje[uredi]

bilo bi dobro da se riječi napišu po španjolskom pravopisu (budem to ja ak treba) a ne kak se izgovaraju. npr. Gernika u Guernica

Sukobi na ljevici u španjolskom mgrađanskom ratu.[uredi]

Da li netko zna nešto više o sukobima i borbama među samim komunistima u Španjolskom građanskom ratu.To je bila tabu tema u Jugoslaviji i o tome se nije smjelo ni govoriti ni pisati i nisam siguran da o tome postoji nešto na hrvatskom.Ako netko o tome može nešto napisati.— Prethodni nepotpisani komentar napisao je 83.131.39.100 (razgovordoprinosi) 02:36, 1. svibanj 2008.

o borbama lijevice međusobno imaš jako kvalitetno napisano u knjizi "Kataloniji u čast" G. Orewella— Prethodni nepotpisani komentar napisao je 109.60.21.27 (razgovordoprinosi)