Razgovor:Arhitektura računala

Stranica ne postoji na drugim jezicima.
Izvor: Wikipedija
Ovo je stranica za razgovor za raspravu o poboljšanjima na članku Arhitektura računala.
Rad na člancima
Pismohrane:

Pa dobro-dokle će ovo ? Hrv. je RAČUNALO, srp. je RAČUNAR. Pa to je bar trivijalno. Dajte uzmite običnu ustanovljenu hrv. komp. terminologiju (ne tražim Laszlove vratolomije) i basta. Tu su rječnici različite kakvoće, pa izaberite: http://www.hnk.ffzg.hr/jthj/rjecnici.htm Mir Harven 14:35, 10 Sep 2004 (CEST)

Usput-iako se ne slažem s dosta prijevoda, ovdje je bar na hrpi: http://www.hnk.ffzg.hr/jthj/HRR.htm Mir Harven 14:38, 10 Sep 2004 (CEST)

Krivopis, pravopis, pojmovi[uredi kôd]

User:Mir Harven baš ti hvala sto si mi objasnio ove pojmove i na uputu, ali nemoj biti takav. Ja koristim izraz računar i računalo kada govorim tako da je to za mene ista stvar isto kao sto je brokva, čavao i ekser. No pravopis je pravopis ja to razumijem i to je tvoj "pet hate" kad ljudi ne pišu kako treba. Samo pogledaj neke od onih baranjskih clanaka, i nedaj boze promjeni mjesec napisan u rimskim brojevima u ime meseca jer ce ih originalini. Joy hvala ti na brdu ispravljenih grešaka: gramatičkih, sintaksnih i pravopisnim. Njih ima ih svudgje po cijeloj hrvatskoj kao i ostalim wikipedijama, a nadam se bice ih i jos a ne samo od mene. Ako ti se nesto ne svida mjenjaj.

Naravno da ih ima i bit će ih, ali to ne znači da se oko njih ne treba truditi. Na kraju krajeva, ovo jest enciklopedija, mora sve biti pravilno :) --Joy 15:17, 16 Sep 2004 (CEST)