Razgovor:Bajnski dvori

Stranica ne postoji na drugim jezicima.
Izvor: Wikipedija
Ovo je stranica za razgovor za raspravu o poboljšanjima na članku Bajnski dvori.
Rad na člancima
Pismohrane:


Stanje Bajnskih dvora[uredi kôd]

  • 10. siječnja 2012. rečenica "Danas je taj objekt, kao i pripadajuće gospodarske zgrade, zapušten i polako propada." zamijenjena je sa sljedećim odlomkom:
  • 2010 u postupku denacionalizacije, kompletno imanje je vraćeno potomcima obitelji Bonjeković koji su kupili imanje nakon prvog svjetskog rata. Postupak obnove je spor i otežan zbog velikih financijskih zahtjeva za potpunom obnovom jer varaždinski Medicinski centar nije ulagao u održavanje. Također veliki problem stvaraju objekti na imanju koji su nastali kao pomoćne zgrade u infrastrukturi Medicinskog centra (stambena kuća liječnika i sl.) koje bi sadašnji vlasnik trebao rušiti o svom trošku te platiti naknadu državi za rušenje njihovog objekta (iako je objekt na ne-državnoj zemlji..). Ista sudbina kao i sa svim prekrasnim dvorcima hrvatskoga zagorja u kojima država ni narod ne vide kulturnu i društvenu korist.

Odlomak koji je zamijenio uklonjenu rečenicu (kojoj nije bilo mjesto na wiki) tu rečenicu ne poriče, nego ju zapravo objašnjava. Kako se tu ne radi o enciklopedijskoj temi uklonio sam ono što ne spada na Wikipediju iz glavnog imenskog prostora. Toj temi je prije mjesto u novinama, ako u budžetu nema viška novaca za kulturu, bar bi novi ministri trebali imati razumijevanja i ispraviti zakonske nelogičnosti (ako ih zaista ima). Na medijima je zadatak rješavanja ovakvih slučajeva. SpeedyGonsales 11:15, 6. veljače 2012. (CET)Odgovor[odgovori]