Razgovor:Banovac

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje
Ovo je stranica za razgovor za raspravu o poboljšanjima na članku Banovac.
Rad na člancima
Pismohrane:

Također naziv za zamjenika bana (u smislu upravno-političke uloge), ali i naziv za stanovnika Banovine (Banovac, Banovka). -- Goran 01:51, 29. lipanj 2007. (CEST)

Kao što na Wikipediji nemamo članke Zagorac, Dalmatinac, Slavonac, tako mislim da nije potrebno navoditi Banovac i Banovka kao stanovnike Banije. Za takve stvari postoji Wječnik. --Suradnik13 09:21, 20. veljača 2008. (CET)
Ne znam zašto uopće komuniciram s osobom kojoj je jedina svrha uhoditi svaki moj korak čekajući da pogrješim. Ako i jesam koji put pogriješio (kao u slučaju onog glumca) na stranici za razgovor, barem ne guram svoj POV u člancima.
Što se tiče tvojeg doprinosa u ovoj raspravi Wikipedija i Wječnik trebaju biti povezani, dakle ako već ne treba članak Banovac treba na razdvojbenoj stranici navesti i omogućiti krajnjem korisniku poveznicu na Wječnik unutar Wikipedije.
Goran 20:53, 20. veljača 2008. (CET)

Zaboravih napisati: molim literaturu koja dokazuje da su u redovitoj uporabi izrazi Banovac i Banovka za stanovnika i stanovnicu Banovine/Banije.--Donatus 21:04, 20. veljača 2008. (CET)