Razgovor:Bitka na Neretvi (1969.)

Stranica ne postoji na drugim jezicima.
Izvor: Wikipedija
Ovo je stranica za razgovor za raspravu o poboljšanjima na članku Bitka na Neretvi (1969.).
Rad na člancima
Pismohrane:


Jugoslovenski film[uredi kôd]

Bitka na Neretvi je jugoslovenski, a ne hrvatski film. Kada je snimljen film, Hrvatska je postojala, ali onako kako sada postoje Slavonija, Istra, Dalmacija, Zagreb, Sumadija, Banat, Baden Virtemberg, Bavarska i slicne oblasti. Veljko Bulajic ima veze sa Hrvatskom samo u toj meri sto stanuje tamo. Nesto kao kada bi Modrica ili Rakitica nazivali Spancima ili Piksija Stojkovica Japancem. Pozdrav svim ljubiteljima filma, nebitno iz koje su drzave i kako se ona trenutno zove.— Prethodni nepotpisani komentar napisao je 94.189.186.183 (razgovordoprinosi)

Check this out: http://www.jutarnji.hr/kultura/film-i-tv/video-bitka-na-neretvi-od-sada-i-sluzbeno-hrvatski-film/1201199/ Kada se Sveti Sava koji je bio katolik slavi u Pravoslavnoj Crkvi kao pravoslavac, zasto film koji je producirao Jadran film sa 80% osoblja iz Hrvatske ne bi mogao biti hrvatski? Za 200 g Jugoslavije se niko nece sjecati. Ne treba samo gledati drzavu gdje je film sniman vec i ko ga je snimao. Kome pripadaju filmovi na esperantu? Esperantiji? Jugoslavije, hvala ti Boze, vise nema i o mrtvima sve najbolje. Zadnji rez--El hombre (razgovor) 21:50, 3. rujna 2016. (CEST)[odgovori]

Nebitna je Jugoslavija, ni meni se nije svidjala, ali film je jugoslovenski, jer ga je finansirala ta drzava. Ne znam da li je bilo 80% osoblja iz tadasnje socijalisticke republike Hrvatske (konstitutivne u SFRJ), mada osim Borisa Dvornika ne vidim ni jednog glumca da je bio Hrvat. Ni hrvatski jezik nije dominantan u filmu, vec srpsko-hrvatski ili hrvatsko-srpski. kako je kome zgodnije da pise. A za vreme zivota Svetog Save (Rastka Nemanjica), katolicanstvo jos nije postojalo, vec je nastalo tek mnogo, mnogo godina kasnije. Ali i to je nebitno, sve je to isto - pravoslavci, katolici, protestanti, adventisti, baptisti, luterani... Svi oni vole dobar film. A Bitka za Neretvu bio je jedan od najboljih. — Prethodni nepotpisani komentar napisao je 94.189.186.183 (razgovordoprinosi) 19:06, 4. rujna 2016.

JUGOSLOVENSKI FILM, STIDITE SE.

Istina10000 (razgovor) 10:10, 5. studenoga 2020. (CET)[odgovori]