Razgovor:Christian Yelich

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje
Ovo je stranica za razgovor za raspravu o poboljšanjima na članku Christian Yelich.
Rad na člancima


Srpsko podrijetlo Yelicha[uredi kôd]

suradnik:Mark7747 U čemu je problem sa izvorom od USA today (https://www.usatoday.com/story/sports/mlb/2018/10/12/in-milwaukee-yelichs-success-stirs-serbian-pride/38131515/), i zašto je relevantiniji od nepostojećeg izvora (https://www.scout.com/baseball/mlb/)? Ничим неизазван (razgovor) 17:09, 11. kolovoza 2020. (CEST)

Ничим неизазван Kolega, treba civilno postupiti i o takvim izmjenama razgovarati. To je smisao stranica za razgovor. S uređivačkim ratovima nećemo ništa postići. Lijep pozdrav, Koreanovsky (Ča–Kaj–Što?!) 17:46, 11. kolovoza 2020. (CEST)
Koreanovsky U redu, ajde da razgovaramo. Ja sam ponudio dokaze, zašto ih Mark vraća? Pogledaj moje izvore, pogledaj sadašnje izvore koje Mark označava? Gde vodi izvor sa scout.com? To uopšte nije izvor, kao kad bih ja naveo stranicu NY Timesa koja se bavi MLB kao izvor. Ничим неизазван (razgovor) 17:51, 11. kolovoza 2020. (CEST)
ne radi se o izvorima, vec o pisanju imena - vidi:https://hr.wikipedia.org/w/index.php?title=Christian_Yelich&type=revision&diff=5597995&oldid=5597983. Na nasoj hr.wiki sluzimo se latinicnim pismom. Pozdrav --Mark7747 (razgovor) 17:55, 11. kolovoza 2020. (CEST)
Ничим неизазван: Pretpostavite dobru namjeru, vjerujem da kolega nije ništa loše mislio kad je uklonio tvoje izmjene. Pogledao sam malo američke novine i izgleda kao da je Yelich stvarno američki športaš srpskog porijekla. Na scout.com stranici ne stoji ni riječ o njegovoj narodnosti. Slobodno pronađi nekoliko vjerodostojnih izvora (WP:NI, WP:PRO) i ugradi ih u članak. Lijep pozdrav, Koreanovsky (Ča–Kaj–Što?!) 17:57, 11. kolovoza 2020. (CEST)
Mark7747:
Koreanovsky: Na HR Wikipedia-i nikada nisam naišao na dobru nameru. Nekako mi se čini da se ovde gleda samo što odgovara hrvatskome podneblju, pa u slučaju Josifa Runjanina se ceni to što je živeo u Hrvatskoj, pa je zato Hrvat. S druge strane, Tesla je Hrvat jer je rođen u "polu-autonomnoj" Hrvatskoj. Pa čekajte, po paradigmi da je Tesla Hrvat, Runjanin bi trebalo biti Srbin jer je rođen u polu-autonomnoj srpskoj Vojvodini. Zato sam i pobesneo jer je ovo tisućiti put da mi bez razloga vraćaju. A što se imena i pisma tiče, postoji mnogo članaka HR Wiki o samoproglašenom crnogorskome jeziku (koga ni Wiki ne priznaje, ista ona organizacija u kojoj ste suradnici!) koji su napisani na ćiriličkome pismu. To je praksa i Wikipedia-e na engleskome jeziku i ne vidim razlog zašto ne bi stojalo i srpsko, matično izdanje njegovoga imena. Svi Njegoši imaju ćirilička imena u zagradi, zašto ne može i Christian Yelich? Ako je problem, ajde da mu stavimo "crnogor. ćiril. Кристијан Јелић", kao što je to Petru II. Petroviću Njegošu. Zbog dve reči na ćiriličkome pismu suradnik:Mark7747 mi je dva puta vraćao objave sa po pet izvora. Lepo zvuči sad "dobra namera". Ничим неизазван (razgovor) 21:25, 11. kolovoza 2020. (CEST)
nitko ne poriče tvoju dobru namjeru. Ukoliko je ista i prisutna. No sa tvojim korekcijama mojih uklanjanja tu, po mojem poimanju, nisi pokazao. Ja se nadam da je sa tvoje strane osporen članak sad okay. Pozdrav --Mark7747 (razgovor) 21:39, 11. kolovoza 2020. (CEST)

──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────── Ничим неизазван: Citiram: "Na HR Wikipedia-i nikada nisam naišao na dobru nameru." Pružam vam ovo, jedino upozorenje prije blokade. Ne možete pisati takve stvari i poistovjećivati veliki broj suradnika na temelju manjine. Možda mislite kako nikad niste naišli na dobru namjeru jer ne želite odbaciti svoje osobne predrasude. Također molim vas shvatite ovo upozorenje dobrom namjerom. Ostanimo hladne glave, i riješimo ovo kao ljudi! --Ivi104 (razgovor) 22:48, 11. kolovoza 2020. (CEST)

Ivi104:
Mark7747:
Koreanovsky: U redu biće kako Ivi kaže, dobra namera postoji na HR Wiki (iako u članu 10 Evropske konvencije o ljudskim pravima stoji: Svako ima pravo na slobodu izražavanja. Ovo pravo uključuje slobodu posedovanja sopstvenoga mišljenja, primanja i saopštavanja informacija i ideja bez mešanja javne vlasti i bez obzira na granice.). Ali niste mi odgovorili na pitanje. Ako u Njegoša može pisat ime i na latinici i na samoproglašenoj crnogorskoj ćirilici (koju Wikipedia ne priznaje, je l tako? zašto nema članaka na "crnogorskome" jeziku na Wiki?), da li može pisat ime, kao dopuna u zagradi, na srpskome pismu, odnosno na srpskoj ćirilici za Srbe i oni koji su podrijetlom Srbi? Ne izmišljam ništa novo, ne insistiram, ne namećem, samo pitam, ako može crnogorska ćirilica, može li i srpska? Ничим неизазван (razgovor) 00:45, 18. kolovoza 2020. (CEST)
(ad1): "dobra namera postoji na HR Wiki"- svakao da postoji i barem je meni drago citati da i Ti dijelis to misljenje.
(ad2): "iako u članu 10 Evropske konvencije..." - (sve) Wiki imaju iste smjernice. Tako i nasa ovdje. (vidi: uvodni tecaj)
(ad3): Sto se tice Njegosa, predpostavljam da ce Ti nasi ovdasnji kroatisti zasigurno biti u mogucnosti bolje odgovoriti na to pitanje nego ja. No po mojem skromnom misljenju izmedju P.P. Njegosa i C. Yelicha postoji ipak ogromna razlika.
Pozdrav --Mark7747 (razgovor) 18:20, 18. kolovoza 2020. (CEST)
Ничим неизазван: Nitko ti ne brani da središ članke o Njegušima. Ponavljam: "Slobodno pronađi nekoliko vjerodostojnih izvora (WP:NI, WP:PRO) i ugradi ih u članke." Čemu tolika frka? --Koreanovsky (Ča–Kaj–Što?!) 12:36, 21. kolovoza 2020. (CEST)
Koreanovsky: A imam neki strah da će me banovat ovdje, ali vjerujem u dobru namjeru. Imam neke dokaze i da je Tesla Srbin (kao što piše na EN Wiki), ali moram da šutim. Hvala još jednom za adaptiranje! Ничим неизазван (razgovor) 15:46, 21. kolovoza 2020. (CEST)
  • Ne vidim problem, ako je Srbin i tako piše, Srbin je, nemože bit Portorikanac ni Tuareg.--Zeljko (razgovor) 23:33, 2. rujna 2020. (CEST)
Zeljko: Pa ne vidim ni ja, ali mi dosta puta vraćaju. Što je ovdje krivo? Ничим неизазван (razgovor) 23:41, 2. rujna 2020. (CEST)
[[1]] --Mark7747 (razgovor) 10:20, 3. rujna 2020. (CEST)