Razgovor:Fjodor Mihajlovič Dostojevski

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje
Ovo je stranica za razgovor za raspravu o poboljšanjima na članku Fjodor Mihajlovič Dostojevski.
Rad na člancima


Porijeklo[uredi]

Nemam adekvatan izraz kojim bih okarakterisao insistiranje autora ovog članka na ukrajinskom poreklu, posebno čitav deo članka posvećen tome..

Svi iole ozbiljni članci spominju pojsko-litvansko poreklo po očevoj liniji sa muške strane i to je nešto što je proverljivo i lako ispratljivo tako da, osim u nekim senzacionalističkim i ostaršćenim dnevnopolitičkim tekstovima uglavnom modernih ukrajinskih autora, nigde se nemože naći podatak da je ukrajinskog porekla...

Ne sporim i teško je dokazati da u svim onim generacijama koje prethode, nije imao i pretke ukrajince ali kako je dokazana činjenica da ima pretke i poljake, i litvance, i tatare pa čak, zamislite i to čudo, i ruse, neozbiljno je i smešno posebno isticati samo i isključivo neko njegovo ukrajinsko poreklo a kao izvor navoditi jedan tj. čak dva nerelevantna članka objavljena u sklopu jednog dnevnopolitičkog koncepta i cilja i to na, ipak minornim portalima.

Kao što davno rekoh, internet je divna stvar, mnogo toga se da lako saznati ali isto tako se i svašta nešto i da napisati, što nema veze sa vezom niti dodirnih tačaka sa istinom i realnošću, po onoj logici, objavi jedan, objavi drugi, treći to uzme kao izvor i to je sada istina!!! Daleko od toga.

Razmislite malo, zašto se niti jedan iole ozbiljan članak na wikipediji ne poziva na izvore na koje se Vi pozivate?

178.220.188.38 15:09, 9. ožujka 2018. (CET)