Razgovor:Ivan Crnojević

Stranica ne postoji na drugim jezicima.
Izvor: Wikipedija
Ovo je stranica za razgovor za raspravu o poboljšanjima na članku Ivan Crnojević.
Rad na člancima
Pismohrane:

Kćer Đorđa Arijanita Komnina? Je li to neki bizantski vladar? Ako je, onda triba uskladit nazivlje sa hrvatskim (Komnen, virojatno je Juraj ili Đuro, a za ono sridnje ime ne znan). Kubura (razgovor) 14:46, 13. kolovoz 2008. (CEST)


Arijaniti su plemićka porodica u Albaniji. Ne mogu stoprocentno tvrditi jesu li albanskog ili grčkog porijekla, ali albanski plemići - da. Bili su pravoslavni. To je i sada pomalo zamagljeno (bio sam za vikend na jugu Albanije, tamo su uglavnom pravoslavni i Albanci i Grci).

Za prijevod imena na hrvatski - kakogođ nađeš da je po pravopisu. --Markus cg1 (razgovor) 16:07, 13. kolovoz 2008. (CEST)

Onda je virojatno Juraj, ka' šta se govori o Jurju Kastriotiću.
Mene je na bizantsko povuklo ono "Komnin" (t.j. Komnen, pr. Ivan II. Dobri Komnen). Inače, niki povisni članci na hr.wiki nisu na hrvatskon kako triba, jer ekipa zna samo napravit copy-paste sa sh.wiki ili sr.wiki, bez išta potlan privest. Kubura (razgovor) 16:13, 13. kolovoz 2008. (CEST)

Tu su još i Topija (viđi Sveti Vladimir), Dukađina, Kastrioti, čitav niz albanskih plemića iz toga doba sa Janusovim licem - okrenuti plemićkoj bizantskoj tradiciji ali i suočeni s neminovnim prihvatanjem islama kao zaloge opstanka. Vrlo interesantan dio albanske istorije...Pozz

--Markus cg1 (razgovor) 16:18, 13. kolovoz 2008. (CEST)