Razgovor:Ivica Đikić

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje
Ovo je stranica za razgovor za raspravu o poboljšanjima na članku Ivica Đikić.
Rad na člancima


Jezik[uredi]

Croxyz: Koja to formulacija ili riječ u ovoj promjeni nije na hrvatskom jeziku? Promjene se tako olako ne vraćaju! Kako se može za dvije minute tako "stručno" procijeniti struktura hrvatskog jezika? --AnToni(razgovor) 09:07, 22. svibnja 2020. (CEST)

AnToni 9./16. maja = 9./16. svibnja, 2020 = 2020., "od strane" ne postoji u hrvatskome, već u bošnjačkome i srpkome. sa Miljenkom = s Miljenkom, veb-stranici = web stranici, tolerisanje = toleriranje.--Croxyz (razgovor) 09:12, 22. svibnja 2020. (CEST)
Formulacije su ili greška u kucanju ili su te riječi jedna od varijanti u hrvatskom jeziku! Postoji li neka referenca gdje se dokazuje da riječ tolerisanje u hrvatskom jeziku ne postoji, ili se radi o preporuci jezikoslovaca, da se u hrvatskom sa prednošću koristi toleriranje, a da se "rabljenje riječi tolerisanje ne preporuča!" ergo: ne zabranjuje!--AnToni(razgovor) 09:18, 22. svibnja 2020. (CEST)
AnToni, nije ni "kucanje", nego "tipkanje" :) , nije "referenca" nego "referencija". Pitanje ti nije umjesno, jer bi tako mogao pitati isto i za "Toleration", koja "nije ni preporučena ni zabranjena". "Tolerisati" nije hrvatski standard, a niti je u hrvatskim narječjima. Kubura (razgovor) 03:23, 23. svibnja 2020. (CEST)