Razgovor:Nepokoreni grad (televizijska serija)

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje

Tko je bio u pravu?[uredi]

Citat:

U seriji Nepokoreni grad se na jednoj strani suprotstavljaju zagrebački ilegalci koji su se borili protiv NDH, a na drugoj ustaše, zakoniti predstavnici toga režima. Tko je od dvije strane u pravu, u “Nepokorenom gradu” nije bilo nikakve dvojbe, pogotovo što su produkciju kontrolirali pobjednici.

Pomalo mi je nevjerojatno da se danas, u 2014. godini, ozbiljno sugerira da su u Drugom svjetskom ratu Sile Osovine i njihovi pomagači možda bile "u pravu". Također, i npr. Gestapo i NKVD su bili "zakoniti predstavnici" nekog režima, a njihovi protivnici su bili ilegalci - i što s tim? GregorB (razgovor) 12:54, 3. prosinca 2014. (CET)

Hm, Jutarnji list kaže:
No “Nepokoreni grad” zadire u srž polemika koje su se vodile devedesetih godina nakon uspostave samostalne hrvatske države, jer na jednoj strani suprotstavlja zagrebačke ilegalce koji su se borili protiv NDH, a na drugoj ustaše, zakonite reprezentante toga režima. Tko je od dvije strane u pravu, u “Nepokorenom gradu” nije bilo nikakve dvojbe, pogotovo što su produkciju kontrolirali pobjednici.[1]
Plagirane rečenice u članku, dakle. Iskreno, ne znam što bih s ovim, ali brisanje je legitimna opcija. GregorB (razgovor) 22:09, 26. travnja 2015. (CEST)
Ti si to uočio, obrazložio i izrazio si želju za obrisati. Zašto ti to već nisi učinio? Ne očekuj da se drugi izlažu za tebe. Mogao si sažeto prepričati i referencirati sporni odlomak ili ga obrisati. Kubura (razgovor) 08:11, 5. svibnja 2015. (CEST)
Zašto se čudiš kad ti je dobro poznato da sam znao nadrapati i za potpuno rutinska uređivanja?[2] GregorB (razgovor) 09:45, 5. svibnja 2015. (CEST)