Razgovor:Novosadska skupština

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje
Ovo je stranica za razgovor za raspravu o poboljšanjima na članku Novosadska skupština.
Rad na člancima
Pismohrane:

Skupštini su prisustvovala 2 Hrvata a ne 89. Bunjevaca je bilo 84. Takođe tu su i tri Šokca, a ona recenica frapanta je činjenica da je bilo toliko i toliko Nijemaca i Mađara zvuči baš enciklopedijski. Самарџија (razgovor) 00:36, 24. travnja 2014. (CEST)

Frapantno[uredi kôd]

"Frapantna je činjenica da je na tom području bilo Nijemaca i Mađara zajedno dva puta više od Srba, a da su oni imali 7, a Srbi 578 delegata"... Namerno se ignoriše činjenica da je skupšitina održana 1918. godine, dakle nakon poraza Austro-Ugarske u svetskom ratu koji je započela agresijom na Srbiju. Nisu isti odnosi kada se pobedi i kad se izgubi u ratu, inače se nebi ni ratovalo.

Elementarno neznanje[uredi kôd]

Skupština se zvala "Velika narodna skupština Srba, Bunjevaca i ostalih Slovena u Banatu, Bačkoj i Baranji"...tako da rečenica "Frapantna je činjenica da je na tom području bilo Nijemaca i Mađara zajedno dva puta više od Srba, a da su oni imali 7, a Srbi 578 delegata"..pokazuje ili da autor smatra Nemce i Mađare slovenskim narodima ili da je krajnje zlonameran.