Razgovor:Odlikovanja SFRJ

Stranica ne postoji na drugim jezicima.
Izvor: Wikipedija
Ovo je stranica za razgovor za raspravu o poboljšanjima na članku Odlikovanja SFRJ.
Rad na člancima
Pismohrane:

Kako god bilo u ovom je članku mjesto ordenima i medalji koju sam naveo (ukupno 3 komada, a ne 2 kao što ti navodiš) također Zlatna medalja Miloša Obilića je odličje Kraljevine Crne Gore. Zašto spominješ Ustavni zakon za provedbu Ustava SRJ kad ga ne spominju ni istočno? To što si napravio s redoslijedom je također nepristojno budući sam u početnoj inačici naveo jasan redoslijed koji je bio takav kakav je bio, tvoja intervencija posve nepotrebna. Ako ti se dalo to staviti u skrižaljku - mogao si - ali bez promjene redoslijeda. -- Goran 03:16, 14. siječanj 2008. (CET)

Prestani s navođenjem SRJ ili navedi punu istinu. Koga ti braniš? Pa jel tebi jasno da to ne možeš pisati u Hr. wiki, Odlikovanja SFRJ bila i prošla, SRJ je posebna tvorevina (u to vrijeme međunarodno polu priznata) to što su oni jedno vrijeme uzurpirali Odlikovanja SFRJ to ne može pisati na način na koji si ti to napisao, vrlo apologetski prema njihovoj strani. Prestani. Dosta je bilo tog tvog skrivanja iza neke neutralnosti. To ne može pisati. -- Goran 23:28, 16. siječanj 2008. (CET)


  • Zakon o osnovnim pravima lica odlikovanih Ordenom Karađorđeve zvezde s mačevima, Ordenom Belog orla s mačevima i Zlatnom medaljom Obilića ("Službeni list SFRJ", br. 67/72, 22/73, 33/76, 39/77 (Prečišćeni tekst), 53/82, 75/85, 87/89).
  • Odluka o ocenjivanju ustavnosti Zakona o stavljanju van snage Zakona o osnovnim pravima lica odlikovanih Ordenom Karađorđeve zvezde s mačevima, Ordenom Belog orla s mačevima i Zlatnom medaljom Obilića ("Službeni list SRJ", br. 14/92).
  • Naredba o utvrđivanju visine godišnjeg novčanog primanja po osnovu Ordena narodnog heroja i Ordena Karađorđeve zvezde s mačevima za 1994. godinu ("Službeni list SRJ", br. 36/94).
Čovječe, jel ti možeš shvatiti da ovo gore NISU odlikovanja SFRJ, već odlikovanja ranijih država. To što su priznate i dodjeljivane povlastice za nositelje ranijih odlikovanja, ne znači da su se dodjeljivana i sama odlikovanja. Ono, kužiš, POVLASTICA - ODLIKOVANJA, to su ključne riječi. Piše o osnovnim pravima, ne piše o dodijeli odlikovanja. Nema veze sa faleristikom, već zdravim razumom, odnosno sa sposobnošću rasuđivanja. Očito ne shvaćaš to što čitaš. Hoću li ja staviti Partizansku spomenicu u članak o odlikovanjima Hrvatske, zato što su priznate povlastice nosiocima partizanske spomenice? Naravno da neću.
Ajd se više otkači od Wikipediji i onih gluposti koje pišeš po commonsima, jer više nikome nisi zanimljiv, i počni raditi nešto konstruktivno. --Suradnik13 10:16, 19. veljača 2008. (CET)
Nažalost tvoj agresivni i destruktivni pristup neće upaliti. Svakome je jasno da dodjeljivanje tu ne igra ulogu. Uostalom svima nam je poznato da je SFRJ nasljedila FNRJ a ova DFJ dok je bila DFJ imali smo Kraljeve namjesnike i de iure Kralja. SFRJ je to sve lijepo naslijedila. -- Goran 01:26, 20. veljača 2008. (CET)
Lijepo je da se vidi tko je što i od koga naslijedio. -- Goran 01:26, 20. veljača 2008. (CET)
Također što se toga tiče trebalo bi staviti poveznicu na Odlikovanja SFRJ (naziv je korišten samo zato što je to posljednji naziv i najčešći) u članak Odlikovanja i priznanja RH zato što su Odlikovanja SFRJ bila i odlikovanja svih republika i autonomnih pokrajina članica federacije. -- Goran 01:26, 20. veljača 2008. (CET)
Kao što sam već ranije naglasio Savezno izvršno vijeće je putem Ministarstva vanjskih poslova SFRJ dostavilo WIPO popis odlikovanja SFRJ za koje je zatražilo zaštitu te ne samo to već je zatražilo da se tim simbolima odobri status koji nositelju daje prava nadzora i kontrole u ime SFRJ. Čitaj si ti malo Parišku povelju o industrijskom vlasništvu koja takve stvari definira. -- Goran 01:26, 20. veljača 2008. (CET)
To što je Šalov izgleda napravio revert pa onda zaključao, umjesto da je zaključao na trenutnoj verziji je skandalozno. U toj zadnjoj verziji lijepo su odvojena čak odlikovanja od ostalih odlikovanja koja su kao odlikovanja vrijedila u SFRJ i isto tako medalje, navedeni su izvori koji daju pravo takvom načinu i navođenja i odvajanja. Moguće je da se moglo ponešto drugačije formulirati tipa - Odlikovanja koja su davala prava i slično. Članci su povezani, svijet nije crno-bijel ni ružičast. Tvoje protivljenje navođenju Partizanske spomenice ako za to ima temelja u hrvatskom pravu je dodatni skandal. -- Goran 01:26, 20. veljača 2008. (CET)
Vidjet ćemo. Ali ja odustati neću dok se ne pokaže kako Suradnik13 ne raspolaže sveuobuhvatnim i zadovoljavajućim znanjima o području te jednostrano tumači literaturu. -- Goran 01:26, 20. veljača 2008. (CET)
Najzanimljiviji dio je korištenje podjela na vojna i civilna odlikovanja u RH mada ta podjela ne postoji iako su je neki autori stavili u svoje knjige, a s druge strane ne poštovanje izvora koji je temeljni (Odlikovanja i priznanja RH iz 1996 i 1997) gdje je lijepo opisano kako izgledaju sustavi Britanije i Njemačke. -- Goran 01:26, 20. veljača 2008. (CET)
Zastrašujuće je što Suradnik13 radi uz potporu wikipedijanaca koji jednostavno ne žele uzeti vrlo malo vremena te utvrditi činjenice a slijepo vjeruju Suradniku13. -- Goran 01:26, 20. veljača 2008. (CET)
Što se tiče commonsa tamo sam već uredio stanje po dva pitanja iz veksilološke sfere te uspješno dovršavam neke dopise u pravcu FotW-a, uskoro će i druge neke sfere biti uključene. -- Goran 01:26, 20. veljača 2008. (CET)

Mora da si ti nešto gadno zabrijao u svojoj glavi --Suradnik13 09:25, 20. veljača 2008. (CET)


Ostavljanje poruka tipa

Wikicitati » prestani to stavljati pod komentar, to je činjenica kao što je i WIPO činjenica jer nije "on" to izmislio već je to tadašnje MFA dostavilo se njima u ime Savezne vlade. Prouči malo proceduru.«

, nije doprinos, kao ni tipologija ja sam u pravu i jedino ja a svi drugi ništa ne znaju. Zato se smiri i trezveno razgovaraj. Andrej Šalov 09:29, 20. veljača 2008. (CET)

Vrlo lijepo. Ja bih trebao trpjeti šatrovački govor Suradnika13, njegovo obraćanje meni kao "Čovječe, jel ti možeš shvatiti...", "gadno zabrijao u svojoj glavi" i slični, to je u redu.
Što se tiče citata pod "on" nisam mislio na sebe, jer da sam mislio na sebe rekao bih (nisam ja to izmislio). Pod "on" se mislilo na WIPO, dakle nema veze s tvojom prispodobom "ja, ja i samo ja", niti s drugom prispodobom "drugi ništa ne znaju" jer da sam tako htio reći tako bih i rekao. Ja sam rekao kolegi da prouči proceduru i to je sve, jer da je proučio proceduru znao bi da je WIPO to stavio tako kako je stavio zbog zahtjeva Ministarstva spoljnih poslova SFRJ (ili kako se već zvalo).
Volio bih, dragi kolega Andreje, da si više posvećen istraživanju ponuđenih dokaza, negoli traženju dlake u jajetu meni koji nisam u unutarnjem krugu wikipedijanaca, niti to mislim postati. Mene ne zanima druženje, već prikazivanje podataka onako kako postoje u dostupnim izvorima na način korištenja tih izvora bilo izravno bilo povezivanjem više njih radi stvaranja znanja i diseminacije informacija i obavijesti. -- Goran 20:46, 20. veljača 2008. (CET)

Kolegi je očito dosadno, pa je svratio na razgovor. Vjerojatno se nitko ne želi više razgovarati s njim na commonsima, pa je odlučio svratit na hrvatsku wikipediju pružati dokaze u obliku WIPO-a. --Suradnik13 20:51, 20. veljača 2008. (CET)