Razgovor:Olimpijski pobjednik

Stranica ne postoji na drugim jezicima.
Izvor: Wikipedija
Ovo je stranica za razgovor za raspravu o poboljšanjima na članku Olimpijski pobjednik.
Rad na člancima
Pismohrane:

Molim nepoznatog neka se ne miješa u materiju koju, očito, ne razumije. Riječje o tome da je mijenjao podatke o tome tko je prvi pobjednik Starovjekovnih (Antičkih) Olimpijskih igara i podatak o tome tko je prvi Olimpijski pobjednik na modernim igrama.

Trkač Koroibos je prvi zabilježeni pobjednik Antičkih igara, a ne neki Pelop u utrci konjskih zaprega, već i stoga jer je samo trčanje bilo na rasporedu prvih Antičkih Olimpijskih igara 776. godine prije Krista.

Isto tako je netočan podatak da je Grk Spyridon Luis prvi pobjednik Olimpijskih igara modernog doba. Ne, to je, kako sam isprva i naveo američki atletičar James Brandon Connolly, u troskoku.

Mislim da bi ovaj članak trebalo zaključati, jer sam se dugo trudio izvlačiti sve ove podatke, da bi mi sada neki dileja to kvario.

Hvala,

Autor članka

78.2.78.222 17:00, 29. rujan 2008. (CEST)

Malo je apsurdno da se jedan neprijavljeni suradnik drugom neprijavljenom suradniku obraća sa "nepoznati". I jednom i drugom bi poručio da koriste reference, te da pročitaju Wikipedija:Literatura. --Pancho W. Villa (razgovor) 18:08, 29. rujan 2008. (CEST)


Ne razumijem zašto je ovaj članak kategoriziran pod "Članci kojima nedostaje izvor"?. Pa ovo je skup činjenica, opće poznatih podataka (za onoga tko malo dublje zaviri u sportske leksikone), samo što se je autor članka potrudio sve te leksikone pregledati, ili prikupiti internetske podatke, pa sabrao u ovaj jedan, pregledan, članak. I, sviđa mi se ovako, skup svih ovih podataka na jednom mjestu.

Ne vidim koji bi se posebni izvori za ovo trebali navoditi? Članak je dobar.

89.164.44.36 18:44, 12. travnja 2011. (CEST)[odgovori]