Razgovor:Opsjednuće

Stranica ne postoji na drugim jezicima.
Izvor: Wikipedija
Ovo je stranica za razgovor za raspravu o poboljšanjima na članku Opsjednuće.
Rad na člancima
Pismohrane:

Dozvola za korištenje teksta[uredi kôd]

Slijedi dozvola za korištenje teksta u ovom članku.--Donat 16:34, 30. listopada 2006. (CET)[odgovori]

Postovani!

Na temelju Vase molbe od 29. listopada 2006. godine koja je upucena elektronickom postom, a vezanom uz prenosenje odrednjenih tekstualnih sadrzaja s portala Kriz zivota, dopustam Vam da se koristite sadrzajima uz navodjenje izvora, odnosno linka na portal Kriz zivota.

S postovanjem, Hrvoje Cirkvenec, gl. urednik

_________________

Najcitaniji vjerski portal u Hrvatskoj:

www.kriz-zivota.com



Objektivizacija članka[uredi kôd]

Wikipedija nije mjesto na kojem se pišu subjektivni tekstovi, pogotovo religijske prirode, već teži enciklopedijskom, objektivnom i znanstvenom pristupu kojeg drže činjenice, pa sam u skladu s tim izmijenio ton teksta (na nekolicinu mjesta dodao da se radi o vjerovanju, a ne utemeljenim činjenicama) i ispravio gramatičke pogrešku koja se tiče pisanja imena "Sotona". To ime se piše malim slovom kada se želi izraziti nepoštovanje. Nepoštovanje je subjektivno, ovdje i religijsko, te takvog odnosa prema pisanju članaka na Wikipediji ne smije biti. Eventualni subjektivni pristup mora se takvim označiti, objasniti radi li se o primjerice povijesnom primjeru ili citatu, te navesti izvor. Neprovjerenim podatcima kao što su ovi iz teksta koji sam uklonio:

Osim toga opsjednuti posjeduju nadljudske sposobnosti, govore strane jezike, imaju znanje o budućim stvarima, mogu čitati tuđe misli, posjeduju ogromnu tjelesnu snagu, mogu lebdjeti, a iz tijela ili iz okolnih predmeta mogu izlaziti i ispadati čavli, kamenčići ili insekti. Opsjednute osobe mogu ponekad utjecati na stvari oko sebe tako da se one počnu same pokretati ili micati.

nije mjesto na Wikipediji. Da je tekst kraći i da ga je lako preobličiti u "vjeruje se da" ili "tvrdi se da", ostavio bih ga preobličenog, no prevelik je. Ukoliko netko ima volje to učiniti, samo naprijed. Endimion17 20:58, 7. veljača 2008. (CET)