Razgovor:Ovčji otoci

Stranica ne postoji na drugim jezicima.
Izvor: Wikipedija
Ovo je stranica za razgovor za raspravu o poboljšanjima na članku Ovčji otoci.
Rad na člancima
Pismohrane:

OTKUD OVČJI OTOCI?!?!?!? Nekoliko godina na Skandinavistici i nikad, ali NIKAD nisam čula da bi netko upotrijebio taj pojam!!!

Koliko znam, postojale su dvojbe između Ferskih otoka, Farskih otoka i Ferojskih otoka!!

Kako mi je net u pozadini (nećete vjerovati ;-) ), ukucala sam i dobila sam taj podatak samo sa stranica T-koma (ma znam da je T_com, al tko ih šljivi, samo nas pljačkaju, što svojim Germanima ne naplaćuju takve cijene!?) i HP-a, a obje ove tvrtke imaju, zapravo t-com je donedavna imao takve jezične pogreške i nebuloze da ih takve ni osnovnoškolci ne prave.

Ne znači da nisu u pravu, ako su cijene, kako tvrdiš, "previsoke". Svi ti skupi uređaji, centrale, poslužitelji, odašiljači... koštaju jednako i u RH i u Njemačkoj. U RH i više, jer sadrže cijenu dostave, montaže i carinu. A u Njemačkoj oni imaju pretplatnika u jednom većem gradu, koliko T-com u cijeloj RH. Ne očekuj onda jednake cijene. Okrutno, ali istinito.Kubura 15:45, 27. siječnja 2006. (CET)[odgovori]

Dakle, molim da se otkrije suvisli izvor, više rječnika i zemljopisnih atlasa ili ozbiljnih popisa država (ništa što se poklanja uz novine ili ne znam što, što je pisao neki zubotehničar ili mehaničar...!) i slično!

Nekako mi se ovo ne čini najboljim rješenjem.....

Dejana 12:54, 23. siječnja 2006. (CET)[odgovori]

Evo vam poveznica na stranicama:
Nemojte sad reći da je ovo izmišljanje imena? Ne želim činiti uređivački rat. Nadam se da vam je ovo bilo dovoljno objašnjenja za vraćanje članku primarnog naziva "Ovčji otoci". Ali, slažem se s time da se u članku ostave opaske i o dr. nazivima, na koje se moglo naići u hrv.tiskovinama i RTV kućama. Kubura 15:45, 27. siječnja 2006. (CET)[odgovori]


Prijedlog administratorima[uredi kôd]

Dok se točno ne dogovorimo, mislim da je najbolje da se stranica premjesti na ime Ferojski otoci jer je to oblik koji sam našla na stranici Skandinavistike http://www.ffzg.hr/anglist/skand/skandinavci.htm a koja mi se čini relevantnija od one T-coma.

Uglavnom, sadašnje mi se rješenje ne čini osobito dobrim!

Dejana 13:01, 23. siječnja 2006. (CET)[odgovori]


Naravno. Pa pogledaj samo kako je uopće došlo do odabira ovog naziva: prva verzija članka.

Sombrero