Razgovor:Para

Stranica ne postoji na drugim jezicima.
Izvor: Wikipedija
Ovo je stranica za razgovor za raspravu o poboljšanjima na članku Para.
Rad na člancima
Pismohrane:

Zašto postoje dvije stranice gotovo istog značenja i sadržaja (Para i Vodena para)? Naslov ˝Para˝ trebao bi biti rezerviran za općenito agregatno stanje tvari (ono što bi trebao biti članak Para (fizika), a ne za duplikatni članak o vodenoj pari.

Pojam Vodena para je više vezan za općenito agregatno stanje tvari i uglavnom se koristi u fizici i meteorologiji. Pojam Para je vezan više za energetiku, kao recimo parni stroj ili parna turbina, a tu postoje dodatni pojmovi kao mokra para, suhozasićena para i pregrijana para (pojmovi koji će se kasnije dodatno još obraditi) i uglavnom se ne koriste u vezi s vodenom parom. Lijepi pozdrav - Mmarre (razgovor) 16:53, 29. srpnja 2012. (CEST)[odgovori]

Ne bi li bilo zgodnije kada bi Para (fizika) obuhvaćala uglavnom općenito o agregatnom stanju zato što to govori i sam naslov naslov, a Vodena para vezano za meteorologiju i energetiku koji se doista vežu uz vodenu paru? Ovako imamo 3 zasebne teme, Para, Para(fizika) i Vodena para. Mislim da su sadržaji dotična 3 članka nedovoljno precizno vezani za naslove. Hvala i pozdrav! Suradnik50 17:10, 29. srpnja 2012. (CEST)

Ovo je nečuveno. Svaka riječ ima svoje značenje, pa je tako para plinovito stanje u kojem mogu biti brojne tekućine, ne samo voda, pobogu. Ali, tri su članka ovdje, valjda za statistiku, a nitko ne reagira. Suradnik50 16:46, 14. kolovoza 2012. (CEST)