Razgovor:Pjevanje

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje
Ovo je stranica za razgovor za raspravu o poboljšanjima na članku Pjevanje.
Rad na člancima
Pismohrane:

Ovo:

Pjevanje je proizvodnja zvukova glasnicama. Osoba koja se bavi pjevanjem, zove se pjevačica ili pjevač. Gotovo svatko tko može govoriti može i pjevati, jer u mnogim aspektima pjevanja je samo jedan oblik kontinuirana govora. Kod pjevanja vrlo je važna tehnika disanja. Pjevači moraju vježbati glas kao i sportaši, jer u biti to je sićušni organ sa mišićima. Pjevači izvode glazbu poznatu kao skladba, koja se može izvoditi solo (bez pratnje) ili uz pratnju glazbenika i instrumenata. Pjevanje se često izvodi u sastavima, primjerice kao što su zborovi.

To ništa nevalja. proizvodnju zvoukova (glasnicama) ne možemo nazvati pjevanjem, to je samo jedna njegova manifestacija... a vidim da ih je izgovorila prvašićima neka učiteljica muzičkog odgoja.

Osoba koja pjeva zove se pjevačica, pa nismo matrofokalni Irokezi, pa da se predstavljamo s onim tko nam je mama... ja sam sin od te i te mame.... kao što ne može ni to da se osoba koja pravi krovove zove se krovopokrivačica, zove se krovopokrivač....

Ne piše što je to pjevanje, niti da je jedan vid duhovne kulture, tek se kasnije može objašnjavati kako se pjeva, ali mi nismo muzička škola, pa da učimo čitaoce pjevanju... to može bit samo autor onih rečenica sa početka teksta.

Brišite te rečenice. --Zeljko (razgovor) 22:15, 8. prosinac 2008. (CET)

Ovaj tekst je matrifokalizirani iskrivljen prijevod lošeg teksta sa en-wikija, u kojem uopće ne piše što je pjevanje. Baš se svašta prepisuje, i još više taj svaštarluk iskrivljuje. --Zeljko (razgovor) 22:26, 8. prosinac 2008. (CET)

Zašto si uklonio tekst?? Zbog ovoga gore što si naveo??? Daj molim te uozbilji se malo.--frk@ 22:40, 8. prosinac 2008. (CET)

Zato što ne objašnjava što je to pjevanje, nego što je to glas i kako nastaje. --Zeljko (razgovor) 22:46, 8. prosinac 2008. (CET)

Pa onda treba dodati tekst u kojemu će se objasniti što je to pjevanje ali da budem iskren ja ne vidim ništa spornog u ovom djelu što si ti zakomentirao. --frk@ 22:54, 8. prosinac 2008. (CET)

Taj člančić ne objašnjava što je pjevanje. Sastoji se od nekoliko nabacanih natuknica, a neke su i pogrešne:

1. natuknica (dijelom pogrešna): Pjevanje je proizvodnja zvukova glasnicama.... Ne valja. Ono što se proizvodi glasnicama je glas.

2 natuknica (nismo u matrijarhatu)... Osoba koja se bavi pjevanjem, zove se pjevačica ili pjevač. ...Ovo je nekakav ženski šovinizam.

3, nepovezana natuknica: (pogrešna) Gotovo svatko tko može govoriti može i pjevati, jer u mnogim aspektima pjevanja je samo jedan oblik kontinuirana govora. Može, ali kako... derati se, to da.

Nema nigdje što je to pjevanje, fali definicija. --Zeljko (razgovor) 22:59, 8. prosinac 2008. (CET)