Razgovor:Poveznica

Stranica ne postoji na drugim jezicima.
Izvor: Wikipedija
Ovo je stranica za razgovor za raspravu o poboljšanjima na članku Poveznica.
Rad na člancima
Pismohrane:

Nisam baš siguran da je ono što pišeš "format poveznice". To je adresa nekog sadržaja na internetu. Kad kažeš link onda se obično misli na "dio web stranice" ili nekakvog "html dokumenta", a ne na adresu. Jer, ako ja ne griješim kad na nečijoj posjetnici vidiš http://www.njegova_adresa.com onda to nije link nego adresa. Istina da su međusobno povezani, ali nije isto. Možda i griješim, ali nekako imam dojam da sam ipak u pravu :) Puzz


Prvo, molbica. Daj se potpisuj sa 4 tildice (tj. klikni na sličicu broj 10 iznad okvira za uređivanje - drugu s desna). Ovako vidim tko je pisao, ali zgodno je kad vidiš i KAD je pisao.
Format poveznice - npr. Pero Perić Perina 123 10000 Zagreb, je (nepostojeća) adresa, koja je formatirana ime prezime, ulica broj, poštanski broj ime grada. Ima li to veze s pojmom adrese? Ja mislim da ima. Ako se počne objašnjavati što je to ime, a što prezime, onda tome nije mjesto na wikipedija članku Adresa :-))) Naravno, moguće je također otvoriti novi članak Format adrese, ali to se radi ako to ima smisla (a baš i nema, jer je pretijesno vezan uz pojam adrese).

Po analogiji s adresom ide i poveznica. Makar, ako imaš bolju ideju (za novi članak), samo izvoli. Oduvijek sam podupirao mlade i nadobudne ;-)
SpeedyGonsales 14:13, 7 Oct 2004 (CEST)

OK, srediti ću to nekako večeras, ili kad već stignem. Ili ću barem pokušati... A evo i četiri tilde :) Ops, k vragu nisam na svojoj tipkovnici i ne kuzim koja bijesna kombinacija tipki mi ovdje daje tildu... Argh... moram rucno... :( Puzz], a sad je 16:43, dana 7 listopada AD 2004. :)


Ne moraš ručno, piše ti gore da možeš kliknuti na sličicu iznad okvira za uređivanje http://hr.wikipedia.org/style/images/button_sig.png (jedino onda dobiješ još dvije crtice ispred 4 tilde :-)
SpeedyGonsales 17:21, 7 Oct 2004 (CEST)