Razgovor:Povijest Hrvata

Stranica ne postoji na drugim jezicima.
Izvor: Wikipedija
Ovo je stranica za razgovor za raspravu o poboljšanjima na članku Povijest Hrvata.
Rad na člancima
Pismohrane:

Evo razgovora koji je doveo do promjene stranice Povijest Hrvata i koji se odvijao na stranici Wikipedija:Pijaca:

Smatram da bi se glavni link za našu povijest trebao zvati Povijest Hrvatske, a ne Povijest Hrvata. To ne kažem zbog manjka domoljublja nego zbog uobičajene svjetske prakse. Naime, tradicionalno se u naziv povijesti stavlja ime države, a ne naroda, čak i ako država u prošlosti nije postojala. Na primjer, Italija je kao cjelovita država stvorena tek sredinom 19. stoljeća, ali Talijani svejedno kažu "povijest Italije" za razdoblje od Etruščana do danas. Koristi se i izraz "povijest Talijana", ali uvijek u svezi s nekim određenim (najčešće stranim) lokalitetom, npr. "povijest Talijana u Njemačkoj", "povijest Talijana u Africi". Pričekat ću tjedan dana za slučaj da netko ima dobar argument protiv ovog prijedloga, a onda ću promijeniti link. -- Zmaj 15:09, 16 Feb 2004 (CET)
Zvući pametno. Ja sam sa to. --denny vrandečić 20:41, 18 Feb 2004 (CET)
Da. Uz to, Povijest Hrvata zvuči prilično teatralno :) --Shallot 01:16, 19 Feb 2004 (CET)
Ako se govori o Povijesti Hrvatske govori se državi, o teritoriji koju ona obuhvata, o svim njenim stanovnicima i svim njenim narodima i nacionalnim manjinama, a Povijest Hrvata je povijest samo hrvatskog naroda.

Ja bi napravio od ove strane samo redirect umijesto objašnjenje. I tako ništa ne vodi više ovamo. Šta vi mislite? --denny vrandečić 17:23, 20 Feb 2004 (CET)

Evo, dodao sam poveznice. Mislim da je stvar privremeno riješena. -- Zmaj 18:13, 20 Feb 2004 (CET)