Razgovor:Pulski podzemni tuneli

Stranica ne postoji na drugim jezicima.
Izvor: Wikipedija
Ovo je stranica za razgovor za raspravu o poboljšanjima na članku Pulski podzemni tuneli.
Rad na člancima
Pismohrane:

Galerija Nemeš je nedavno zatvorena zbog dugova te sam to isto izmjenio u samom clanku. 141.136.164.15 18:57, 24. veljače 2012. (CET)[odgovori]


Lijep pozdrav, super clanak, i odlicna tema.

Jedino bih dodao, da Tunelska skloništa, osim jednog, nisu dopunske zaštite. A isto tako nisu niti Osnovne zaštite jer to su popularna "atomska skloništa", a tunelska su Pomoćna.

A jos samo i to da tuneli nisu gradjeni radi povezivanja pulskih fortifikacija, vec su to fortifikacije za sebe, odnosno, namjene sklanjanja ljudstva (civilnog i vojnog), materijalnih dobara, tehnike, i ubojitih sredstava, a neki su gradjeni i kao prostori za proizvodnju UBS-a, tocnije tunel 16a, na bulevaru.

U Puli ima ukupno 44 tunela, svih namjena i tipova gore nabrojanih. A vecina je izgradjena za Vrijeme A-U vladavine, medjutim dio je i napravljen za vrijeme Italije, a A-U skloništa u Talijansko vrijeme su renovirana i dovedena nakon dugo nekoristenja u stanje funkcionalnosti. Dok od svih tih tunela najmanji broj napravila je Jugoslavija, osim sto je neke prilagodila svojim potrebama.

Postovanje

L.P.