Razgovor:Razvoj svjetskog rekorda na 100 m

Stranica ne postoji na drugim jezicima.
Izvor: Wikipedija
Ovo je stranica za razgovor za raspravu o poboljšanjima na članku Razvoj svjetskog rekorda na 100 m.
Rad na člancima
Pismohrane:

Moze netko ovo uobliciti u nesto nor,alno, bez fraza tipa "svaka cast drugim sportovima"?

Mozda bi cak trebalo jedan dio teksta odvojit u stranicu o samoj diciplini?

Ante
Pa što je tu Ante nejasno ili, nedajbog, pogrešno rečeno? Ovo fakat i jest stranica o toj disciplini, a da je olimpijska pobjeda na 100 m najcjenjenija, notorna je činjenica. Naravno da su važne i druge olimpijske pobjede, i pobjede u drugim sportovima, to ni bolesnik ne bi osporio. Osobno, iskreno, ne mogu kao olimpijske sportove svariti odbojku na pijesku, trampulin - to je ono skakanje po napetoj mreži, badminton, curling - kad onaj baci čunj, a oni drugi mahnito metu po ledu (!), još samo treba da na Olimpijske igre uvedu, nedajbože, boćanje, udičarenje, pljuvanje košpice u dalj, ili igranje skrivača. Da zaključim, više je nego točno da se s olimpijskom pobjedom na 100 m ništa ne može mjeriti, to je najvrijednija olimpijska pobjeda.

Ovo gore je školski primjer nepristranosti, a iz članka je više nego jasno da suradnik koji ga je nadopunio jako voli disciplinu 100m. No, ovo nisu privatne stranice nego wikipedija! Članci moraju biti objektivni. Nadam se da je sad jasno u čemu je problem (tj. bio problem, jer je stranica popravljena).

A što se drugih sportova tiče, slična je stvar. Npr. u plivanju. Naravno da je podvig nad podvizima svaka plivačka olimpijska pobjeda u bilo kojoj disciplini, ali je ipak isto tako činjenica da je najvrijednija olimpijska pobjeda u plivanju ona na 100 m slobodno.
U gimnastici - najvažnija je pobjeda u višeboju, u veslanju - u osmercu, u alpskom skijanju, jasno, u spustu; itd. (Iskreno se nadam da će naša dijamantna Janica pobijediti u Torinu 2006. u spustu, kao što je u toj disciplini pobjedila i na svjetskom prvenstvu).

Relativno sam novi pratitelj Wikipedije i sa zanimanjem pratim neke teme i "prepucavanja" oko nekih. Htio bih se ovom prilikom uključiti u polemiku oko važnosti finalne olimpijske utrke na 100 m. Pregledao sam povijest stranice i polemike, pa bih htio dati i svoje mišljenje.

Po meni stvar je vrlo jednostavna.

Olimpijske igre jesu najveći i najvažniji sportski (i ne samo sportski) događaj na svijetu. To je notorna činjenica.

Finalna utrka na 100 m jest vrhunac, najveći i najvažniji događaj svakih Olimpijskih igara. To je isto tako notorna činjenica.

Dakle, iz ovog jednostavno proizlazi: finalna olimpijska utrka na 100 m jest najveći trenutak u sportu.

Točka.

I, hvala na pažnji. — Prethodni nepotpisani komentar napisao je 195.29.69.29 (razgovordoprinosi)