Razgovor:Tajno vijeće (Sveto Rimsko Carstvo)

Izvor: Wikipedija
(Preusmjereno s Razgovor:Tajno vijeće)
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje
Ovo je stranica za razgovor za raspravu o poboljšanjima na članku Tajno vijeće (Sveto Rimsko Carstvo).
Rad na člancima
Pismohrane:

Napisao sam članak o Tajnome vijeću, važnoj instituciji Habsburške Monarhije. Na njemačkoj wikipediji postoji članak pod tim imenom (Geheimer Rat), ali govori općenito o toj instituciji koja je postojala i u drugim njemačkim zemljama. Ja sam konkretno napisao članak o Tajnom vijeću Habsburške Monarhije jer je ono samim tim bilo nadležno i za Hrvatsku. Ako netko misli da ovaj članak treba nadopuniti općim činjenicama koje pišu na njemačkoj wikipediji, neka to učini. Suradnik:Flopy, 13:05, 08.svibnja 2006.

Vidim da administratori nisu zadovoljni kako sam kategorizirao ovaj članak. Nisam ni ja. Ovaj članak je na njemačkoj wikipediji (a on, kako sam gore napomenuo, nije isti kao moj, jer on govori općenito o ovoj temi, a ja konkretno) kategoriziran Tajno vijeće|Pravna povijest|Naslov|Politički pojam. Možda bi ga tako trebalo kategorizirati. Ima li pravnika na wikipediji da kažu što misle o tome? Flopy, 09:18, 11.svibnja 2006.

Dodao sam opći uvod, pa je sada naziv članka u redu. --Zmaj 12:42, 11. svibnja 2006. (CEST)[odgovori]

Krivi subjekt članka[uredi kôd]

U hrvatskom članku se priča o Tajnom vijeću kao o nekakvom državnom tijelu, ali kad se pogleda na Wikidatu, tamo je to vijeće postavljeno kao zanimanje. Dakle trebalo bi ili lagano promjeniti subjekt članka, ili napraviti novi element u Wikidati i postaviti da je to državni organ.

Gledaj Wikipodatke. Njemačka Wikipedija govori kao i hrvatska Wikipedija. Kubura (razgovor) 20:43, 14. rujna 2017. (CEST)[odgovori]