Razgovor:Trilj

Stranica ne postoji na drugim jezicima.
Izvor: Wikipedija
Ovo je stranica za razgovor za raspravu o poboljšanjima na članku Trilj.
Rad na člancima
Pismohrane:

Grad Trilj je grad i obuhvaća naselja Trilj i Vedrine.

Općina Trilj je općina i obuhvaća naselja Bisko, Budimir, Čačvina, Čaporice, Gardun, Grab, Jabuka, Kamensko, Košute, Krivodol, Ljut, Nova Sela, Podi, Rože, Strizirep, Strmendolac, Tijarica, Trilj, Ugljane, Vedrine, Velić, Vinine, Vojnić Sinjski, Voštane, Vrabač i Vrpolje. Molimo da se u Trilj uvrsti i naziv grad uz naziv općina.--Dome (razgovor) 18:36, 30. rujan 2008. (CEST)


Prema službenim podacima Zakona o područjima županija, gradova i općina u RH kojega se držimo kad navodimo gradove općine i naselja, Trilj se navodi kao grad kojemu pripadaju slijedeća naselja Bisko, Budimir, Čačvina, Čaporice, Gardun, Grab, Jabuka, Kamensko, Košute, Krivodol, Ljut, Nova Sela, Podi, Rože, Strizirep, Strmendolac, Tijarica, Trilj, Ugljane, Vedrine, Velić, Vinine, Vojnić Sinjski, Voštane, Vrabač i Vrpolje.

Nigdje se ne navodi Trilj kao općina već samo kao grad, zato se Trilj u ovom slučaju ne može dijeliti na grad Trilj i općinu Trilj kad je to sve grad Trilj.

Trilj je grad kako u Zakonu piše pa nažalost ne možemo ga dijeliti niti na koji način osim onoga koji je Zakonom određen.

Što se tiče podjele Hrvatske ona se dijeli na županije, gradove i općine, grad ne može biti i općina i grad u isto vrijeme i obrnuto.

Andrej Šalov 19:01, 30. rujan 2008. (CEST)

Mislim da je tu neki zaheb, jer nije logično da Trilj kao grad ima nešto preko 5000 stanovnika i jedva zadovolji uvjete za grad tek pridruživanjem naselja Vedrine a onda pošto je grad proširi se na 10 000 stanovnika i veličinu jednog recimo površinom Splita (zbog toga što je Bisko 3km, Budimir 2km, Čačvina 1km, Čaporice 3km, Gardun 5km, Grab 4km , Jabuka, Kamensko 10-15km, Košute 1km, Krivodol 2km, Ljut 3km, Nova Sela 3km, Podi 4km, Rože 10 km, Strizirep 2km, Strmendolac 2km, Tijarica 3km , Trilj 0, Ugljane 5km, Vedrine 7km, Velić 5km, Vinine 10km, Vojnić Sinjski 5km, Voštane 8km, Vrabač i Vrpolje 7km udaljeno od Trilja) koji ima gradska naselja a oni mu još pridruže i ova Donje Sitno, Gornje Sitno, Kamen, Slatine, Split, Srinjine, Stobreč, Žrnovnica pa je on (Split) sada veličinom stiga Zagreb jer iz Žrnovnice do Splita ima 10 km ali to je i dalje grad Split. Mislim da mi se ne isplati ništa govorit tj. pisat jer ne samo ovaj zakon nego i većina drugih govore o svojoj logičnosti sami za sebe. Pomirit ću se stim. Usput hvala na razjašnjenju.--Dome (razgovor) 13:06, 1. listopad 2008. (CEST)