Razgovor Wikipedija:Kako uređivati stranicu

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje

Ispod podnaslova "Poveznice, internetske adrese" kao primjer poveznice na stranicu s istom temom na drugom jeziku dano je:

[[w:en:Wikipedia:How to edit a page]] link

Mislim da bi bolje bilo dati jednostavniji primjer, npr.

[[w:en:computer]] link

tj. primjer linka na "običnu" stranicu u engleskoj Wikipediji, a ne linka na neki Wikipedijin projekt.

Rpr— Prethodni nepotpisani komentar napisao je Rprpr (razgovordoprinosi) 12:36, 12. rujna 2007.

Bolje je ovako, jer se te poveznice najviše rabe u prostoru Wikipedija i stranicama za razgovor, dok se u imenskome prostoru takve poveznice ne rabe i treba ih uklanjati. U imenskome se prostoru trebaju stvarati poveznice koje vode na matični projekt, vanjske na sestrinske, a međuwikipoveznicama se povezuju međujezično. --Roberta F. 14:23, 8. prosinca 2010. (CET)

URL[uredi]

U tablici piše kako "goli url više nije moguće snimiti na wikipediju zbog spam filtera", što nije točno. Url se kopira bez problema, a spam filter pojavljuje se prilikom korištenja predloška "cite web". Ovo bi trebalo izmjeniti jer samo zbunjuje nove suradnike.

--Gdje je nestala duša svijeta (razgovor) 19:19, 5. rujna 2010. (CEST)

Djelomično točno. Novi suradnici i neprijavljeni suradnici uvijek dobiju poruku: "Vaša izmjena uključuje novu vanjsku poveznicu. Zbog zaštite od mogućeg automatiziranog spama, molimo unesite riječ koja se prikazuje na slici u donji okvir (više informacija):" uz koju moraju upisati traženu riječ u okvir, nakon čega Wikipedija može prihvatiti snimanje nove vanjske poveznice. --Roberta F. 14:11, 8. prosinca 2010. (CET)