Razgovor o predlošku:Dijakritički znakovi

Stranica ne postoji na drugim jezicima.
Izvor: Wikipedija
Ovo je stranica za razgovor za raspravu o stranici Predložak:Dijakritički znakovi.
Rad na člancima
Pismohrane:

Ajme šta smo strogi ;))[uredi kôd]

Ajme šta smo strogi ;)). Jel se ovako radi i na drugim wikipedijama? Ja bi radije da samo napišemo "nek sredi tko ima volje i vremena" ili tako nešto. Tekst može bit kvalitetan i ponekad će ga bit šteta obrisat. Osim toga, već sada ima podosta starijih članaka sa manjkom dijakritika, mogli bi ih sve markirat.

I još meni kažu da imam maniju brisanja ;)).

Ma to se tebi samo čini. :-) SpeedyGonsales 21:48, 23 kolovoz 2005 (CEST)

Za Template:Strani članak se slažem da treba brisat za 3 dana.

--Ante Perkovic 21:30, 23 kolovoz 2005 (CEST)


Lijepo je što imamo odgovarajuće predloške pomoću kojih možemo vidjeti kojim člancima treba sređivanje. Upozorenje je ok, jer bi se moglo dogoditi da neupućeni novi korisnik koji želi prevesti par članaka stavi prvo članke na wikipediju u izvorniku, pa ih onda prevodi. I tako bismo mogli dobiti (u nekom crnom scenariju) desetak ili stotinjak članaka na raznim jezicima na hrvatskoj wikipediji, što svakako želimo izbjeći. Korisnik može staviti jedan djelomično prevedeni članak na wikipediju, i dužan ga je ili prevesti u nekom kratkom roku (u navedenih 3 dana), ili izbrisati dio teksta na stranom jeziku, i obvezan je staviti predložak Template:Strani članak na stranicu tako da se lako može vidjeti koji članci nisu prevedeni, te svatko tko zna dotični strani jezik može pomoći u prevođenju.
Članci sa slovima bez dijakritika su također manjkavi i trebaju biti popravljeni, no slažem se da je rok kratak, ja bih to stavio na 7 dana, i cilj bi mi bio takve članke srediti, ne obrisati (ukoliko bi nas netko počeo "bombardirati", naravno da bi ih obrisali). SpeedyGonsales 21:48, 23 kolovoz 2005 (CEST)

OK, imate pravo. Maknut ću brisanje za dijakritičke znakove. --Zmaj 08:33, 24 kolovoz 2005 (CEST)

ja bi da mijenjamo i slikicu na predlošku. Može onaj trokut sa "!" ? --Ante Perkovic 08:41, 24 kolovoz 2005 (CEST)
Stavio sam uskličnik ovdje i na Template:Strani članak. --Zmaj 09:46, 24 kolovoz 2005 (CEST)
Taj uskličnik ima premalu rezoluciju da se povećava preko 15*15. Visokorezolucijski uskličnik (muahaha) s en.wiki je na Image:Upozorenje.png. --Dario 12:39, 24 kolovoz 2005 (CEST)