Razgovor o predlošku:Kalendar

Stranica ne postoji na drugim jezicima.
Izvor: Wikipedija
Ovo je stranica za razgovor za raspravu o stranici Predložak:Kalendar.
Rad na člancima
Pismohrane:

Prvi kalendar na hrvatskoj wikipediji napravljen je 2006. godine. Napravljen je dosta jednostavno, jer u to vrijeme mediawiki softver nije bio ovako kompliciran kao danas. Tako je to išlo sljedećih... najmanje 10 godina (u kategoriji se mogu vidjeti ručno napravljeni kalendari za neke ili sve mjesece 2009., 2011., 2012., 2013., 2014., 2015., 2016. godine).

Početkom 2016. godine se dosta pričalo (izvan wikipedije) kako bi bilo vrijeme da se kalendari slože automatski, da ih ne mora netko slagati na ruke svake godine. Ali tko bi to treba složiti?

Zaglavak[uredi kôd]

Izvjesni kolega je danas komentirao da kalendar na engleskoj wikipediji nije loš, ali da ima mali milijun predložaka, i da mu se ne da to slagati ako mora kopirati sve te predloške. Pa sam složio programčić koji prevodi argumente predložaka (jer na ruke prevoditi desetak ili 20-ak predložaka je recept za prilično dugotrajnu glavobolju). Slaganje funkcionalnog kalendara je u tijeku.

Budućnost[uredi kôd]

I ovaj (novi) kalendar (Predložak:Calendae) nije savršen, naime od ručnog rješenja koje nam je dobro (ručno) služilo kakvih 10 godina, došli smo (ograđujem se, još nismo :)) do automatskog koji je valjan do 2037. godine, dakle sljedećih 20 godina. Nadajmo se da će u međuvremenu netko složiti kalendar koji će raditi sljedećih najmanje 40 godina, ako ne i koju više. SpeedyGonsales 22:05, 21. srpnja 2016. (CEST)[odgovori]