Razgovor sa suradnicom:Roberta F./Arhiv 3

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje


Dobrodošlica tvrdoglavom anđelu[uredi]

Dobro došli na Wikipediju na hrvatskom jeziku, započetu 16. veljače 2003. - slobodnu enciklopediju!

Pozivamo vas na sudjelovanje u rastu ove svima dostupne enciklopedije. Ovdje su neke od stranica koje bi vam mogle pomoći:

  • Wikipedija - što je Wikipedija, povijest i organizacija projekta
  • Pomoć - kako sudjelovati, što treba znati, kako koristiti?
  • Slike - obvezno pročitati prije postavljanja bilo kakvih slika

Ako želite vježbati, možete to raditi na stranici za vježbanje, u slučaju da vam zatreba pomoć, pogledajte:

Svoje doprinose na člancima ne potpisujte, dok komentare na pripadajućim stranicama za raspravu, suradničkim stranicama i Kafiću molim potpisujte tako što ćete napisati 4 tilde (~~~~) ili kliknuti na gumb Button sig.png na alatnoj traci.

Još jednom, dobro došli!

SpeedyGonsales 08:37, 14. lipnja 2006. (CEST)

članak Ljudska probava[uredi]

Hvala ti što si malo sredila članak. Ja iskreno još nisam shvatio kako se stavljaju međuwiki poveznice. Postavio sam samo poveznicu na englesku stranicu pa sam pokušavao razne načine, treba li se jednostavno iskopirati interwiki s eng. stranice ili postoji drugi, jednostavniji način? hvala unaprijed --Luka Krstulović 15:37, 25. lipnja 2006. (CEST)

Hvala ti na poduci :) Sad si me naučila i nešto o stavljanju poveznica, ali eto, na puno stranica sam vidio kako poveznice stoje i u podnaslovu. A što se tiče arhiviranja stranice za razgovor (to sam i mislio uskoro napraviti ali mi se nekako nije činila dovoljno dugačka :), već sam shvatio kako (ili barem mislim da sam shvatio ovdje :), svejedno hvala na ponudi. Javim ti se još ako nešto trebam... --Luka Krstulović 15:55, 25. lipnja 2006. (CEST)

Arhiviranje[uredi]

Je'l sad uredu? -Luka

Pozdrav[uredi]

Vraceno, oprobat cu biti na IRC/x-chat ovog tjedna. Vodomar 03:01, 26. lipnja 2006. (CEST)

10-dnevni rat[uredi]

Nemamo ništa o tome, koliko znam. --Tycho Brahe 23:47, 26. lipnja 2006. (CEST)

Hrvatska mark 2[uredi]

Eh, izgubili sa 1:0. Malo sam mamuran jutros, 2 sata sna. A treba se raditi. Nema veze. Vodomar 00:57, 27. lipnja 2006. (CEST)

Dobar mix[uredi]

dobro ti je ispala suradnička stranica :-)) West Brom 4ever


eh, btw, ako te mogu zamolit da mi opet arhiviraš str. (danas ili sutra, np) :-)) West Brom 4ever.


hehe, znači davanje savjeta meni o irc-u je postala interna wiki stvar, lol :-))

ajde, i to ćemo probat :-)) West Brom 4ever

Novi admin hr wikipedije[uredi]

Čestitam! Dužnost vam je pročitati Wikipedija:Uvodni tečaj za administratore prije prve uporabe novostečenih prava, koja ćete rabiti s mjerom i povjerenjem hr wiki zajednice. SpeedyGonsales 05:38, 29. lipnja 2006. (CEST)

Pošto te Speedy kao birokrat službeno proglasio, evo da se među prvima pridružim čestitkama i aplauzima!!! :-))) Damirux 09:54, 29. lipnja 2006. (CEST)


Kategorija[uredi]

Pogedaj što je Suradnik:Tycho Brahe odgovorio na moju kritiku njegovog engleskog nazivlja! On koji toliko drži do hrvatskih naziva! Damirux 10:05, 29. lipnja 2006. (CEST)

čestitke[uredi]

pridružujem se čestitkama damiruxa. :-))

a sad na posao. u kafiću piše da ćeš mi ti objasnit kako se stavljaju oznake na izabrani članak na izabrane članke... West Brom 4ever

btw, koliko je sad admina?

Robertina... kako si mi... ode ti u mitologiju. jesi li mi dobro ?! --Zeljko 03:00, 30. lipnja 2006. (CEST)

Uživaj, idem spavati. Možda i zalijemo... tko to zna!! ...trebalo bi možda, a... --Zeljko 03:09, 30. lipnja 2006. (CEST)

Taksookvir[uredi]

Hvala na pomoći! --dnik 11:08, 30. lipnja 2006. (CEST)

i-meil

I ti kidaj u krpe. Dobio sam pismo tenks. --Zeljko 03:55, 1. srpnja 2006. (CEST)

Super. nema zime. --Zeljko 03:58, 1. srpnja 2006. (CEST)


hvala ti najlipša na pomoći. majku in vandalsku, grr! gledaš ljubu? West Brom 4ever


nenadan odlazak. pozdrav do sutra na ircu. laka ti noć i pozdravi muža i zahvali mu još 1x. ajde, do sutra, West Brom 4ever


irc? West Brom 4ever 12:46, 2. srpnja 2006. (CEST)

Arhiviranje[uredi]

Da, mislio sam na tebe dok sam pospremao razgovore. :-)) I htio sam ti to reći na irc-u, ali tamo, izgleda, spavaš.

Nego, napisao sam upit Međunarodnom olimpijskom odboru jesu li ili nisu i koga i kada i kojom prilikom proglašavali sportašem stoljeća. Baš me zanima hoće li mi što odgovoriti.--Donat 10:19, 3. srpnja 2006. (CEST)

Objasnjenje[uredi]

Što se tiče navedenih primjedbi smatram da su apsolutno opravdane i da bi najbolje rješenje bilo kompletno brisanje članaka koje sam napisao, točnije preveo. Izvor je uvijek bila Wikipedia na Engleskom jeziku, a u sažetku nisam stavljao izvore sa kojih sam preuzeo slike zbog toga što to nisam smatrao posebno bitnim. Znam cijelu priču o autorskim pravima i njihovu potpunu beskorisnost, najbolji dokaz je piraterija softvera. Izvori sa kojih sam preuzimao slike je uvijek bila Wikipedia na Engleskom jeziku, osim u slučaju članka pod imenom "Amonijak" ( Kategorija:Kemija ) gdje je jedna od slika koja je postavljena u sklopu tablice sa svojstvima amonijaka preuzeta sa interneta putem Google slikovnog pretraživača.

Što se tiče djelomičnog pisanja na SRPSKOM jeziku, to je glavni razlog zbog koga definitivno treba obrisati sve članke koje sam postavio. Pisanje na SRPSKOM jeziku mi nikada nije bila namjera. Pošto iz svega navedenog proizilazi činjenica da se moj "doprinos" Hrvatskom izdanju Wikipedije svodi na:

1. Postavljanje članaka koji su djelomično pisani na drugim jezicima.(kao na primjer na SRPSKOM)

2. Loš stil pisanja

3. Nepoštivanje pravila o autorskim pravima

4. Mnogih drugih sitnijih ili krupnijih grešaka koje nisu navedene, a kojih sigurno ima.

Iz svega navedenog logično je brisanje moje registracije i brisanje tih "doprinosa".

Moja namjera je bila upotpunjavanje Hrvatske Wikipedije sa člancima iz oblasti Fizike ( posebno iz nuklearne i atomske fizike ), Kemije, Biotehnologije i još nekih srodnih oblasti. Namjere su mi bile stvarno najbolje, ali očito da su želje jedno, a mogućnosti drugo. Još jedna posljedica moga rada je trošenje vremena administratora tj. Vas na pregledanje i sređivanje neprikladnih članaka koje sam napisao.

U očekivanju skorog brisanja......

Pozdrav

Net 12:27, 3. srpnja 2006. (CEST)

Kao prvo uopće mi nije bila namjera da bilo koga na bilo koji način vrijeđam, i sasvim iskreno ne vidim sa čime sam te uvrijedio???? Što se tiče "narogušenosti", nisam narogušen na bilo koga, osim što sam izuzetno ljut na samoga sebe, zbog propusta i grešaka u pogledu jezika. Ja sam pokušao da ispravim greške u članku "Fuzija", ali problem je što jednostavno nisam u stanju da ih uočim. Slike ću uskoro pokušati srediti. Činjenica da netko prati moj rad mi uopće ne smeta, već mi smeta to što praveći greške kod članaka, dajem dupli posao onima koji ih ispravljaju ili dodatno uređuju. Što se tiče poveznica shvatio sam gdje sam pretjerao, pa ću smanjiti njihov broj na starim člancima i na novim. Hvala na podršci i veliko hvala za postavljanje one slike u sklopu članka " Hidorgenska bomba". I na kraju imam nekoliko pitanja:

1. Kada budem pisao članak o nuklearnim testovima namjera mi je bila da ga upotpunim slikama sa druge www adrese, na toj adresi nema oznake copyright, da li smijem da postavim te slike? Slike je postavio zvanični snimatelj testova koji je radio za vladu SAD-a, tako piše tamo.

2.Pošto se radi o više snimaka detaljnih prikaza eksplozije bombe na svakom testu, koliko snimaka smijem uopće da postavim, jer testova ima dosta, a svaki prati serija snimaka????

3. Da li se razmišlja o prebacivanju Hrvatskog izdanja Wikipedije (kada bude potpunija) na CD, jer bih želio da je imam u tom obliku kod sebe.

4. U toku prevođenja teksta javljaju se pojedini izrazi kojih nema u riječniku, ja znam o čemu se konkretno radi, ali ne mogu sam da dajem tumačenja tih izraza, zamjenskih termina nema, a ako ih izostavim članak gubi na podatcima, šta da radim????

Još jednom hvala na pomoći i podršci :-)


Net 15:20, 3. srpnja 2006. (CEST)


bog! šalova nema, pa tebe moran pitat. zašto san ja banned na ircu??? West Brom 4ever

sad ću probat :-)) West Brom 4ever 15:59, 3. srpnja 2006. (CEST)

ne ide[uredi]

?? zašto?? West Brom 4ever 16:00, 3. srpnja 2006. (CEST)


opet ništa!?!

banned[uredi]

sam si sebe jučer, vidi promijeni na svim svojim imenima W u V pa se pokušaj ponovno spojiti. ;-)) --Roberta F. 16:16, 3. srpnja 2006. (CEST)


nešto san proba, al ću se kasnije s tim pozabavit ozbiljnije, sad iden dovršavat povijest nogometa. West Brom 4ever

Laku noć[uredi]

sestra me odvukla s neta, pa san mora otić bez pozdrava, ali evo, da ne ispadnem nepristojan: laka noć i do sutra :-))

West Brom 4ever

Pregledaj[uredi]

Dopunio sam djelomično članak o nuklearnom oružju, pregledaj ga i dostavi kritike. Tek sada sam pogledao članak o fuziji i još ne mogu da vjerujem da sam onakvu zbrku napravio sa jezgrima :-)) Idem sada to polako sistematski da sređujem, pa te molim da i to poslije pogledaš, da se ne ponavljaju jezgra,jezgre,jezgri i druge beskonačne i nepravilne kombinacije imenice JEZGRO. Nadam se da sam ovo dovoljno jezgrovito napisao. Ponovo ja o jezgrima.....

Pozdrav

Net 00:10, 4. srpnja 2006. (CEST)

Konačno završeno[uredi]

Kada budeš imala vremena, pogledaj urađeni ispravak članka " Fuzija " i ako je sve u redu, vrati mu normalan status. Umorio sam se od ispravljanja,a posebno zbog pada IE pred sam kraj teksta, pa sam morao sve ponovo :-( Net 02:32, 4. srpnja 2006. (CEST)

Devetogodišnjak![uredi]

Bok!

Mali se dobro i držao za devetogodišnjaka!

Ja sam još uvijek u onom poslu. Povremeno skočim ovamo vidjeti ima li što novo što bi me moglo zanimati. A malo sam se i relaksirao uz Ivana Ribara. :-)) --Donat 12:24, 4. srpnja 2006. (CEST)

potpis?[uredi]

kako napisati potpis? tam gdje je nacrtana valovita crta sa shiftom dobivam ovo: ¨¨¨¨¨¨ to bas ne izgleda ko valovita crta. uspjela sam se potpisati sa gumbicem (gore), ali sa tipkovnicom ne.Pomoc? pozdrav --Kajperinja 15:27, 4. srpnja 2006. (CEST)

zamolba[uredi]

Hvala na dobrodošlici. Imao bi jednu zamolbu. Zapravo dvije. Ne znam kako stvoriti novu stranicu koja još ne postoji na Wikipediji, a nije ni na jednoj stranici zacrvenjena pa bi molio pomoć. Htio bi otvoriti dvije strace o knjizi Pjesma leda i vatre i seriji Sjever i jug. Pp


hehe, pa znaš kako san ja dobar! :-)) West Brom 4ever


Sa najvećim poštovanjem...[uredi]

Moram da ti kažem da zvati Đurđev dan praznik za Rome a ne pominjati Srbe je velika uvreda. To je prvenstveno srpski praznik, a uz to i Romski praznik. Neću menjati ništa, jer sam odlučio da moju aktivnost na hr wiki spustim na minimalu, ali ovo nisam mogao da podnesem. Zamolio bih te da nešto učiniš, ovo je skrnavljenje moje kulture. --Bormalagurski 04:32, 5. srpnja 2006. (CEST)

hvala[uredi]

hvala na dobrodoslici i na uputstvima malo sam proucila, na brzaka upute, djeluje dosta komplicirano, a ovdje sam se nasla jer sam zeljela napisati par rijeci o Franjo Gašpert i dinamu 58. g kad su postali prvaci. Sama nemam znanja da to uoblicim kako treba pa se nadam da ce netko ( 4ever voli nogomet i reko je da bude) to malo uredit ,a ne izbrisat. Ne znam kako urediti svoju stranicu ,niti ne znam dal je to potrebno jer sumnjam da cu ja postati neki suradnik (ko zna), vidim da tu ima majstora koji znaju znanje, pa se ne bi štela mešat. ako nista drugo sad sam po prvi puta malo proucila wikipediju i znam gdje mogu saznati nesto ako trebam. pozdravKajperinja 13:50, 5. srpnja 2006. (CEST) mislim da sam ovo gore (trebale bi biti poveznice) zabrljala al nadam se da ces shvatit.

Pitanje[uredi]

Opet ja. Napravio sam članak pod nazivom West Point jer sam mislio da nemamo taj članak u hr wikipediji. Ispalo je da taj članak postoji pod nazivom Vojna akademija West Point te sam od tamo uzeo neke podatke. Ako bi ti kao cijenjena administratorica to mogla pogledat jer jedan članak bi trebalo izbrisati. Moj je prijedlog da se članak West Point preimenuje ako treba i doda neke stvari jer mi se čini da je stilski prihvatljiviji. Još jedno pitanje: Naš privatni RTL se odlučio vjerojatno pod utjecajem zarade rascijepat epizode serije Sjever i jug na više dijelova; tako namjeravaju umjesto 15 koliko ih ima original pustit 24 epizode. Sad me zanima da se ja pri pisanju sadržaja epizode vodim njihovom podijelom ili da pišem kao sav normalan svijet. Btw puno hvala na odgovoru o otvaranju stranica. Pp

Brisanje malih članaka[uredi]

Nekad sam se i ja našao pred dilemom trebam li brisati članke koji su premali da bi se nazvali člancima, ali ipak sadrže neki koristan podatak koji bi bilo šteta izbrisati. Riješio sam to tako da bih izbrisao članak, ali njegov sadržaj prenio na stranicu za razgovor uz napomenu da se može vratiti na članak kad se proširi. Tako je vuk sit i koza cijela. --Zmaj 09:58, 6. srpnja 2006. (CEST)

To je samo savjet. U pitanju krpica još nemamo službenu politiku. Ako misliš da treba brisati, briši. Ipak, ovo je moje mišljenje (s kojim se ne slažu svi administratori): svaki podatak, koliko god malen, ima vrijednost. Kad bih ga izbrisao, imao bih dojam da sam učinio krivo onome tko ga je postavio. S druge strane, treba nešto učiniti s krpicom. Zato radim ono sa stranicom za razgovor. --Zmaj 11:21, 6. srpnja 2006. (CEST)


još si živa? West Brom 4ever


evo, uređujen nacije :-))) (nazzzije, hehe)

ma nema mojih, vani su s braton i sestron i prijateljima. daj bože da prespavaju kod njih :-))) West Brom 4ever


sutra ćeš mi objasnit na ircu :-)) West Brom 4ever

Bok[uredi]

Jučer sam imao priličnih problema s internetom, a vidim da ni danas nije bolje. Veza mi je užasno spora, pa jedva da uspijem i otvoriti koju stranicu. Događa se to povremeno u istočnom Jeruzalemu. Instalacije su općenito strašno loše, a da ne pričam o takvoj tehnologiji, kao što su kojekakvi telefonski i slični kablovi. :-)) Tko zna. Možda danas skočim na kavu u centar grada... --Donat 08:11, 7. srpnja 2006. (CEST)

Sitnica[uredi]

Ovdje sam:

  • Uklonio kategoriju sastavi jer se radi o albumu
  • maknuo "| " ispred "]]" jer bi to svrstalo clanak u vrh popisa u kategoriji, sto se radi samo za glavne clanke u kategoriji, kao sto je parni valjak, odakle si vjerojatno i kopirala kategorije.

Moga sam dodat i kat, Glazbeni albumi, al eto....

Pozdrav :) --Tycho Brahe 14:08, 7. srpnja 2006. (CEST)

Slike[uredi]

Hvala u informaciji. Na sljedećim slikama ću probati sve uvjete ispuniti.;-))) Borovino 10:14, 8. srpnja 2006. (CEST)

Dobro jutro[uredi]

Ne znam zašto mi se danas tako spava?! Al, nema veze. Završio sam Perziju! I baš sam si ponosan. :-)) --Donat 10:16, 8. srpnja 2006. (CEST)