Razgovor sa suradnikom:Aferk 76

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje
WikipediaTutorial.png
Ovaj je članak dio wikipedijina
Uvodnog tečaja
Tečaj

Naslovna stranica
Uređivanje članaka
Oblikovanje članaka
Wikipoveznice
Wikiprojekti
Slike
Tablice
Stranice za razgovor
Ne zaboravite
Prijavljivanje
Imenski prostori
Zaključak

Vidi

Pomoć:Sadržaj

Aferk 76, dobro došli na Wikipediju na hrvatskom jeziku, započetu 16. veljače 2003. godine – slobodnu enciklopediju!

Pozivamo vas na sudjelovanje u rastu ove svima dostupne enciklopedije na hrvatskom standardnom jeziku.


Ovdje su neke od stranica koje bi vam mogle pomoći:

  • Wikipedija − što je Wikipedija, povijest i organizacija projekta
  • Izvori − kako uspješno činiti Wikipediju boljom!
  • Slikeobvezno pročitati prije postavljanja bilo kakvih slika

Ako želite vježbati možete to raditi na stranici za vježbanje, u slučaju da vam zatreba pomoć učinite sljedeće:


Svoje doprinose na člancima ne potpisujte, dok komentare na pripadajućim stranicama za razgovor, suradničkim stranicama i Kafiću molimo potpisujte tako što ćete pritisnuti gumbić Button sig.png ili Vector toolbar signature button.png na alatnoj vrpci ili napisati 4 tilde (tilda = 4x istovremeno tipke AltGr + tipka s brojem 1), što kod uređivanja izgleda ovako ~~~~.
Vlastitu suradničku stranicu (onu koja se zove "Suradnik:Aferk 76") možete uređivati po svojoj želji u skladu s pravilima uređivanja suradničke stranice (npr. asketski ili šminkerski).


Molimo Vas, ne stavljajte zaštićene radove bez dopuštenja! Nemojte izravno kopirati sadržaje s drugih internetskih stranica ako nemate izričito dopuštenje. Ako imate dopuštenje, napišite to na stranici za razgovor ili jednostavno dodajte ovdje. No, obvezno to napravite prije nego započnete s pisanjem preuzetog teksta. Molimo uočite da se svi doprinosi Wikipediji smatraju dualno licencirani, pod Creative Commons Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima 3.0 i GFDL licencijom. Ako ne želite da se vaše pisanje nemilosrdno uređuje i slobodno raspačava, nemojte ga ovamo slati. Također nam obećavate da ćete ono što ćete napisati sami napisati, ili ćete to prepisati iz nečeg što je u javnom vlasništvu ili pod sličnom slobodnom licencijom.


If you don't speak Croatian: This is the welcome message sent to new users of hr.wikipedia

Još jednom, dobro došli! Kubura (razgovor) 06:15, 14. rujna 2015. (CEST)

Uvodni tečaj[uredi]

Information.svgPozdrav, zahvaljujemo na vašim doprinosima! Pročitajte Wikipedija:Uvodni tečaj. Kratak je i informativan, vrlo brzo ga se pročita. Kubura (razgovor) 06:16, 14. rujna 2015. (CEST)

Savjeti[uredi]

Evo Vam savjeta kako navesti izvore i kako postaviti međuwikipedijsku poveznicu, ako na istu temu postoji članak na drugom jeziku na nekoj drugoj Wikipediji. Kubura (razgovor) 06:17, 14. rujna 2015. (CEST)

Prikaži[uredi]

Prikazi kako ce izgledati2.gif

Information.svgPozdrav, cijenimo Vaše doprinose na Wikipediji i stoga Vas molimo da prije nego što snimite svoje promjene na stranici uporabite tipku Prikaži kako će izgledati koja se nalazi pored tipke Sačuvaj stranicu. Tako ćete odmah vidjeti što ste napravili i moći ispraviti eventualne pogrješke. Prečestim snimanjem raznih sitnica zatrpava se stranica nedavnih promjena. Tipka je prikazana na slici desno. Ako namjeravate raditi veće izmjene ili pisati duži tekst, bolje je da prvo kopirate stari tekst stranice na svoje računalo (u Notepad ili neki drugi program), tamo ga uredite, a zatim konačnu inačicu iskopirate u prozor za izmjenu teksta stranice. Hvala na razumijevanju.Kubura (razgovor) 07:04, 14. rujna 2015. (CEST)

Zračne luke[uredi]

Poštovani, ispod je naveden prijedlog novog izgleda predloška za kategoriju Zračne luke u Hrvatskoj. Sva ova letjelišta priznata su od strane crocontrola i kao takva imaju svoju oznaku. Sva ova pristaništa od velike su važnosti za krajeve u kojima se nalaze. Jedino se za pristaništa Nova Rača i Virovitica ne nalazi oznaka, ali svejedno ih je potrebno navesti zbog njihove važnosti koja je velika za kraj u kojem se nalaze.Savjet[uredi]

Pretpostavljam da ćete doći i u ovu situaciju, stoga pročijajte Wikipedija:Slike i Wikipedija:Slike/Pitanja. Kubura (razgovor) 06:09, 24. srpnja 2017. (CEST)

Tko je to nami svratia :)[uredi]

Baš je lipo te opet vidit. Kubura (razgovor) 00:42, 13. prosinca 2019. (CET)

Hvala, također :). Sve najbolje povodom nadolazećih blagdana :) Aferk 76 (razgovor) 01:30, 22. prosinca 2019. (CET)

Savjet[uredi]

[1] Ne zaboravit staviti kategorije na dno stranice. Ako ne znaš kako kategorizirati, stavi najopćenitije približno čega se sjetiš. Za Timotea Crnkovića sam stavio "Životopisi, Bjelovar". Kubura (razgovor) 06:30, 22. prosinca 2019. (CET)

Treba smanjiti slike[uredi]

Treba ove dvije smanjiti tako da nijedna dimenzija ne bude veća od 300px.[2][3]. Mora biti smanjenih dimenzija da bi vrijedila poštena upotreba, a poželjno je što je moguće manje slika pod poštenom uporabom unutar jednog članka. Kubura (razgovor) 06:33, 22. prosinca 2019. (CET)

Kako, na koji način mogu smanjiti slike koje su već postavljene/prenesene na wikipediju? Slike kao slike mogu smanjiti vanjskim alatom, ali u tom slučaju ne ide (ili ide pa mi ta mogućnost promiče? Moguće, molim informaciju.) bez ponovnog postavljanja/prijenosa slike na wikipediju čime dolazi do dupliranja, barem dok se jedna koja bi tada predstavlja višak ne izbriše. Na tečaju slike ne nalazim informaciju o tome. Također me zanima koliko najviše može biti slika pod poštenom uporabom unutar jednog članka. Bi li ukupno tri u članku trebale biti u redu? Naime, u navedeni članak stavljat će se još jedna, treća slika koja je zapravo najvažnija jer je slika profila same osobe, uz poštivanje pravila postavljanja ), za što pretpostavljam da je opravdano i u redu. Ako nije, onda se miče jedna od prije postavljene dvije. Puno hvala unaprijed. Aferk 76 (razgovor) 21:36, 22. prosinca 2019. (CET)