Razgovor sa suradnikom:Antonello da Lesina

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje

Dobrodošlica[uredi kôd]

WikipediaTutorial.png
Ovaj je članak dio wikipedijina
Uvodnog tečaja
Tečaj

Naslovna stranica
Uređivanje članaka
Oblikovanje članaka
Wikipoveznice
Wikiprojekti
Slike
Tablice
Stranice za razgovor
Ne zaboravite
Prijavljivanje
Imenski prostori
Zaključak

Vidi

Pomoć:Sadržaj

Antonello da Lesina, dobro došli na Wikipediju na hrvatskome jeziku, započetu 16. veljače 2003. godine – slobodnu enciklopediju!

Pozivamo vas na sudjelovanje u rastu ove svima dostupne enciklopedije na hrvatskome standardnom jeziku.


Ovdje su neke od stranica koje bi vam mogle pomoći:

  • Wikipedija − što je Wikipedija, povijest i organizacija projekta,
  • izvori − kako uspješno činiti Wikipediju boljom, te
  • slikeobvezno pročitati prije postavljanja bilo kakvih slika.

Ako želite vježbati možete to raditi na stranici za vježbanje, u slučaju da vam zatreba pomoć učinite sljedeće:


Svoje doprinose na člancima ne potpisujte, dok komentare na pripadajućim stranicama za razgovor, suradničkim stranicama i Kafiću molimo potpisujte tako što ćete pritisnuti gumbić Button sig.png ili OOUI JS signature icon LTR.svg na alatnoj vrpci ili napisati 4 tilde (tilda = 4x istovremeno tipke AltGr + tipka s brojem 1), što kod uređivanja izgleda ovako ~~~~.
Vlastitu suradničku stranicu (onu koja se zove "Suradnik:Antonello da Lesina") možete uređivati po svojoj želji u skladu s pravilima uređivanja suradničke stranice (npr. asketski ili šminkerski).


Molimo Vas, ne stavljajte zaštićene radove bez dopuštenja! Nemojte izravno kopirati sadržaje s drugih internetskih stranica ako nemate izričito dopuštenje. Ako imate dopuštenje, napišite to na stranici za razgovor ili jednostavno dodajte ovdje. No, obvezno to napravite prije nego započnete s pisanjem preuzetog teksta. Molimo uočite da se svi doprinosi Wikipediji smatraju dvojno licencirani, pod Creative Commons Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima 3.0 i GFDL licencijom. Ako ne želite da se vaše pisanje nemilosrdno uređuje i slobodno raspačava, nemojte ga ovamo slati. Također nam obećavate da ćete ono što ćete napisati sami napisati, ili ćete to prepisati iz nečeg što je u javnom vlasništvu ili pod sličnom slobodnom licencijom.


If you don't speak Croatian: This is a welcome message sent to new users of hr.wikipedia.

Još jednom, dobro došli! SpeedyGonsales 13:48, 19. rujna 2018. (CEST)

Smanjiti slike[uredi kôd]

Vaša/e slika/e krši/e smjernicu o veličini slike koja se koristi pod uvjetima poštene upotrebe.
Nuvola apps important orange.svg


Molimo vas da postavite manju/e inačicu/e slike/a pod istim imenom datoteke.

Molimo pročitajte Wikipedija:Tečaj (Slike) ili postavite pitanje na Wikipedija:Kafić/Pitanja o slikama ako imate nedoumica.

Hvala!

Tulkas Astaldo (razgovor) 08:24, 4. listopada 2018. (CEST)


Slika plakata[uredi kôd]

Slikama zaštićenim autorskim pravima, autorska prava ne nestanu kad ih slikate. Dakle, nije dopušteno slikati ili na bilo koji način drugi način koristiti slike zaštićene autorskim pravima. Izuzetak je jedino poštena uporaba. Sve slike moraju biti označene odgovarajućim predloškom. Oznake za slike nalaze se ovdje. Za postavljanje plakata događaja treba upotrijebiti ovaj predložak. Slika koju označavate takvim predloškom može biti postavljena u niskoj razlučivosti, a to znači najviše 300x300 točkica (piksela). Zahvaljujem na razumijevanju i lijepo pozdravljam.--Tulkas Astaldo (razgovor) 23:29, 3. prosinca 2019. (CET)

Izvori[uredi kôd]

Information.svg Dobro došli na Wikipediju! Drago nam je što doprinosite Wikipediji, no skrećemo pozornost da je potrebno doprinose potkrijepiti izvorima, što niste napravili u članku Franjo Klopotan. --Tulkas Astaldo (razgovor) 23:29, 3. prosinca 2019. (CET)

Nismo slipi[uredi kôd]

I bez ovoga [1] se vidi koji suradnik stoji iza oveg računa. Kubura (razgovor) 22:50, 28. prosinca 2019. (CET)

Gospodine jel vi imate neki problem? Ako imate opet me blokirajte radi toga jer sam tvrdio da Hrvatsku od Turaka nisu oslobađali Srbi. Ja ću o svemu tome jednom vjerojatno napisati knjigu, jer ta zverstva zaslužuju da budu ovekovečena. Inače ja se nikad ni u čem nisam skrivao, jedan sam od rijetkih koji je stavio svoje ime javno što su zloupotrijebili. Neće im se isplatiti. - Antonello da Lesina (razgovor) 22:44, 2. siječnja 2020. (CET)

I potomci današnjih Srba (Vlasi i pravi Srbi) su sudjelovali u protuturskim ratovima. Lagali bismo kad bismo to porekli. Stoga zato što su se i oni borili u kršćanskim vojskama, potlačeni kršćani dočekali su slobodu.
Istina, iz velikog dijela (ne svi) te iste skupine novačeni su martolozi koji su obavljali (pripremni) osvajački posao ali za turskog gospodara.
Može se nagađati koliki je bio udio u jednima i drugima u godinama oslobađanja.
Valja naglasiti da se kod dijela i tih Vlaha i kod Srba događala asimilacija u Hrvate. Potomci tih nekih obitelji su se do hrvatskog preporoda i u hrvatskom preporodu pisali kao Hrvati i borili se za hrvatsku stvar. I hrvatska je svijest bila živa, opstajala unatoč SPC-ovskoj propagandi, khuenovskim i karađorđevićevskim smicalicama, pritiscima i povlasticama, ali je nažalost i kopnila (Crnogorci upravo ispravljaju štetu na svom narodu). I htjeli ne htjeli, ti ljudi današnji su Srbi i zašto im poreći ono pozitivno što su im predci činili?
Ti i dalje povlađuj na mrziteljskim stranicama. Ganjaš babaroge i vjetrenjače, a pravi problem ti je pred nosom na tim istim stranicama kao profilna slika, cyberbullying, prijetnja nasiljem.
Jo te poštijen i dojen ti prigodu. Da son itil, mogal son te omar blokirat, a nison. Probud se, čoviče. Ostav se monodih. Kubura (razgovor) 04:07, 8. siječnja 2020. (CET)

Komentar nema veze s onim što sam ja bio sporio. Čovjek je bio napisao nemoguću stvar i zato sam ja blokiran. Ja se ne skrivam jedini u toj priči sam s imenom i prezimenom. Smatram da su prema meni počinjena teška zvjerstva i smatram da je potrebno objaviti sve činjenice. Drugdje su me bolje primili i ne prave mi probleme koje su mi pravili neki ranije. - Antonello da Lesina (razgovor) 19:45, 8. siječnja 2020. (CET)

Na SZR stoji opis odblokiranja "Neka izrazi svoj stav. Molim kolegu neka ne iznevjeri povjerenje i dolično se izražava"
Dalje u tekstu stoji "da se kolega ...uredno izražavao, brž bi zaradio odblokiranje ili znatno skraćenje. On, pak, nikako se kontrolirati. Potapa se onakvim izražavanjem. Izbija argumente svima onima koji su bili spremni se zauzeti za njega, bilo suradnika s alatima, bilo onih bez alata.". Kubura (razgovor) 04:01, 9. siječnja 2020. (CET) Dotični drug ima kičmu, to Rvati ne mogu da shvate, i to ih užasava jer su oni "uvijek bili roblje" kako im točno reče njihov pesnik - Antonello da Lesina (razgovor) 20:49, 23. siječnja 2020. (CET)

Mate Turić - neslobodna slika[uredi kôd]

Information.svg Zahvalni smo na vašemu doprinosu Wikipediji, no molimo vas da ubuduće ne preuzimate sadržaj s interneta zaštićen autorskim pravima (copyrightom). Ako imate dopuštenje za preuzimanje sadržaja, ljubazno vas molimo da ga uvrstite među postojeće dopusnice prije nego počnete postavljati preuzeti sadržaj.

Sav zaštićeni sadržaj koji se postavi bez prethodno objavljene dozvole, bit će obrisan bez dodatnog objašnjenja. Suradnik koji i nakon upozorenja nastavi postavljati zaštićene radove može biti blokiran. Hvala na razumijevanju.  • Bonč (razgovor) • Wikipedija je slobodna enciklopedija koju svatko može uređivati. •  02:57, 31. ožujka 2020. (CEST)

Navedene ilustracija uopće nije slika, nego plakat, i kao plakat izložbe, kako je ta ilustracija kvalificirana, je preuzeta i na siteu Academia. art. Dakle oni nisu vlasnik autorskih prava nego su kao plakat preuzeli sliku od organizatora događanja. Dakle vaša tvrdnja je netočna. No ako ipak izbrišete sliku, to me neće čuditi. - Antonello da Lesina (razgovor) 12:12, 8. travnja 2020. (CEST) Staviti ću druge slike koja nisu nigdje objavljene. - Antonello da Lesina (razgovor) 13:43, 8. travnja 2020. (CEST)

Smanjiti[uredi kôd]

Ala, Bog ti da', smanji sliku da svaka dimenzija bude manja od 300 px.[2] Kubura (razgovor) 02:27, 13. travnja 2020. (CEST)

Htio sam pomoć mladom kiparu, i zato sam to stavljao. Inače, osim nekih takvih malih intervencija, malih, da se napravi neko sitno dobro, ne kanim se vraćati na projekt (a i ne mogu) iz cijelog niza velikih razloga. Svako dobro! Ovdje sam smanjio rezoluciju: https://hr.wikipedia.org/wiki/Datoteka:Mate_Turi%C4%87_-_Galerija_Kralu%C5%A1_-_Sveti_Ivan_Zelina_-_2019.jpeg - Antonello da Lesina (razgovor) 04:50, 21. travnja 2020. (CEST)

Marina Baričević[uredi kôd]

Antonello da Lesina, zar ne bi bilo vec dovoljno slika u tom clanku? (14). U clanku Miroslav Krleža ih je svega 6. Pozdrav --Mark7747 (razgovor) 17:07, 28. kolovoza 2020. (CEST)

Ne vidim da je dobra pokrivenost slikama mana članka. - Antonello da Lesina (razgovor) 17:29, 28. kolovoza 2020. (CEST)

Članak o Krleži izgleda zapanjujuče loše. Nema ni 1 naslovnice njegove knjige. Stotine izdanih knjiga a ni 1 naslovnice. Koma. - Antonello da Lesina (razgovor) 17:32, 28. kolovoza 2020. (CEST)

Ja mislim da je isti OK; Tu smo ipak na Wiki. --Mark7747 (razgovor) 17:48, 28. kolovoza 2020. (CEST)

Poštivam da svatko ima svoje gledište i mišljenje, no valja mi napomenuti da je, obzirom da zauzetost memorije više nije problem na Wiki, kao npr. još 2010., u zadnje vrijeme trend većeg broja ilustracija, jer one daju veću atraktivnost tekstu, te ga čine zanimljivijim. Dapače, vjerujem da i sami imate dojam da je generalno svugdje sve puno slika, što čak mijenja percepciju ljudi.

Svakako, ja u ovaj text neću više dodavati slike. Moguće je čak i da je ovo autoričina zadnja knjiga, jer je jako loše i o tome govori i u knjizi. Svako dobro. - Antonello da Lesina (razgovor) 18:25, 28. kolovoza 2020. (CEST)

Zao mi je to citati. U mislima sa Baričević i svako dobro i Tebi --Mark7747 (razgovor) 18:29, 28. kolovoza 2020. (CEST)
Antonello da Lesina, slazes li se sa prijedlogom da fotografije knjiga stavimo u galeriju? Ovako kako su trenutno uredjene "razbijaju" tekst clanka na vise mjesta. Pozdrav --Mark7747 (razgovor) 11:18, 29. kolovoza 2020. (CEST)
Tek sad sam vidio pitanje, možda i bolje da je tako. Mislim da tekst ovako izgleda siromašnije. Međutim, ja sam ionako odustao od rada na hr.Wiki, i tu pravim priloge samo izuzetno. - 185.18.60.20 12:58, 15. rujna 2020.

Smanjiti sliku[uredi kôd]

Vaša/e slika/e krši/e smjernicu o veličini slike koja se koristi pod uvjetima poštene upotrebe.
Nuvola apps important orange.svg


Molimo vas da postavite manju/e inačicu/e slike/a pod istim imenom datoteke.

Molimo pročitajte Wikipedija:Tečaj (Slike) ili postavite pitanje na Wikipedija:Kafić/Pitanja o slikama ako imate nedoumica.

Hvala!

--Tulkas Astaldo (razgovor) 10:11, 29. kolovoza 2020. (CEST)

Kako slika uopće može biti manja od 48 KB? Propis je bio da mora biti manja od 100 KB, a ova je manja i od 50! - Antonello da Lesina (razgovor) 01:45, 1. rujna 2020. (CEST)

Da, slika treba biti manja od 300 DPI, ispravio sam - Antonello da Lesina (razgovor) 01:53, 1. rujna 2020. (CEST)