Razgovor sa suradnikom:ArianJD

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje
WikipediaTutorial.png
Ovaj je članak dio wikipedijina
Uvodnog tečaja
Tečaj

Naslovna stranica
Uređivanje članaka
Oblikovanje članaka
Wikipoveznice
Wikiprojekti
Slike
Tablice
Stranice za razgovor
Ne zaboravite
Prijavljivanje
Imenski prostori
Zaključak

Vidi

Pomoć:Sadržaj

ArianJD, dobro došli na Wikipediju na hrvatskom jeziku, započetu 16. veljače 2003. godine – slobodnu enciklopediju!

Pozivamo vas na sudjelovanje u rastu ove svima dostupne enciklopedije na hrvatskom standardnom jeziku.


Ovdje su neke od stranica koje bi vam mogle pomoći:

  • Wikipedija − što je Wikipedija, povijest i organizacija projekta
  • Izvori − kako uspješno činiti Wikipediju boljom!
  • Slikeobvezno pročitati prije postavljanja bilo kakvih slika

Ako želite vježbati možete to raditi na stranici za vježbanje, u slučaju da vam zatreba pomoć učinite slijedeće:


Svoje doprinose na člancima ne potpisujte, dok komentare na pripadajućim stranicama za razgovor, suradničkim stranicama i Kafiću molimo potpisujte tako što ćete pritisnuti gumbić Button sig.png ili Vector toolbar signature button.png na alatnoj vrpci ili napisati 4 tilde (tilda = 4x istovremeno tipke AltGr + tipka s brojem 1), što kod uređivanja izgleda ovako ~~~~.
Vlastitu suradničku stranicu (onu koja se zove "Suradnik:ArianJD") možete uređivati po svojoj želji u skladu s pravilima uređivanja suradničke stranice (npr. asketski ili šminkerski).


Molimo Vas, ne stavljajte zaštićene radove bez dopuštenja! Nemojte izravno kopirati sadržaje s drugih web stranica ako nemate izričito dopuštenje. Ako imate dopuštenje, napišite to na stranici za razgovor ili jednostavno dodajte ovdje. No, obvezno to napravite prije nego započnete s pisanjem preuzetog teksta. Molimo uočite da se svi doprinosi Wikipediji smatraju dualno licencirani, pod Creative Commons Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima 3.0 i GFDL licencijom. Ako ne želite da se vaše pisanje nemilosrdno uređuje i slobodno raspačava, nemojte ga ovamo slati. Također nam obećavate da ćete ono što ćete napisati sami napisati, ili ćete to prepisati iz nečeg što je u javnom vlasništvu ili pod sličnom slobodnom licencijom.


If you don't speak Croatian: This is the welcome message sent to new users of hr.wikipedia

Još jednom, dobro došli! BlackArrow (razgovor) 19:49, 28. svibnja 2013. (CEST)

The Elder Scrolls III: Tribunal[uredi]

Information.svgPozdrav, zahvaljujemo na vašim doprinosima! Kako bi članak The Elder Scrolls III: Tribunal bio u potpunosti u skladu s osnovnim zahtjevima Wikipedije potrebno je obratiti pozornost na stilsko oblikovanje članka, pravopisnu normu hrvatskoga standardnog jezika i dodati izvore, wikipoveznice, kategoriju, međuwikipoveznice te članak uskladiti s wiki standardom. Više o svemu tome možete pročitati u kratkom uvodnom tečaju, a opširno o Wikipediji ovdje. Hvala na razumijevanju. BlackArrow (razgovor) 19:50, 28. svibnja 2013. (CEST)

Marko Mališ[uredi]

Information.svg Dobrodošli na Wikipediju, zahvaljujemo na vašem testiranju. Vaš je test uspio i upravo je uklonjen. Ako želite i dalje testirati, činite to na stranici za vježbanje, a možete i pogledati kratki uvodni tečaj za više informacija o uređivanju na Wikipediji. Ako se niste do sada prijavili možete to učiniti ovdje. Hvala na razumijevanju.--MaCroatian squares Ljubicic.pngGa 16:07, 29. svibnja 2013. (CEST)

Malo savjeta[uredi]

[1] Ovdje ste krivo napravili. Komunisti su surađivali i s nedemokratskim pokretima i to ne smijemo skrivati.
Revolucionarno prezimanje vlasti ne bi trebalo biti zbunjujuće. Što mislite, zašto su ono što valja nazivali "revolucionarnim", a one što ne valja "kontrarevolucionarnim"?
Treća velika izmjena je podatak o invaziji i okupaciji. Komunisti su slušali gospodara iz SSSR-a i sovjetski pakt s Trećim Reichom. Tek nakon napada Trećeg Reicha na SSSR, komunisti su se pokrenuli. ZAVNOH je bio predaleka budućnost, makar je to bilo samo dvije godine od invazije na Jugoslaviju. Nisu se komunisti pokrenuli u ustanak radi diktature (sovjetski uzor: gulazi, umjetne gladi, posvemašnje uhođenje društva) niti zbog njihove velike brige za zločine nad potlačenim narodima u NDH, a najmanje radi brige za Židove i užasa koji je bio sprovođen nad Židovima (koji su bili potlačeni i u SSSR-u i prije i poslije rata i tako sve do raspada SSSR-a). Kubura (razgovor) 05:56, 23. siječnja 2018. (CET)

Smirivanje hormona[uredi]

Ciao ArianJD,
de molim te malo smiri hormone i spusti loptu i pocni uredjivati hr.wiki kako Bog zapovjeda. Ako zbilja zelis uredjivati a ne znas kako to funkcionira slobodno se javi nekom od suradnika. Ako si pak ovdje da bi provocirao to nece dobro izaci. Za tebe naravno. LP--El hombre (razgovor) 22:18, 3. veljače 2018. (CET)

Tko šta čini[uredi]

[2] Ova Vaša poruka bila je u redu, nije ju bilo potreba brisati.
Ne smijete ovako zadirati u tuđu suradničku stranicu [3][4], osim ako to niste Vi.
Jeste li Vi suradnik Arian Dauenhauer ili ne? Da znamo što nam je činiti. Kubura (razgovor) 08:30, 4. veljače 2018. (CET)

Ne smijete ovo[uredi]

[5] Ne smijete uklanjati administratorska upozorenja. Kubura (razgovor) 08:32, 4. veljače 2018. (CET)

Evo, odblokirat ću Vas, a onaj ću račun zaključati. Upozorenje za diranje u poruke na SZR vrijedi i dalje. Kubura (razgovor) 08:24, 8. veljače 2018. (CET)

Izvori[uredi]

Wikipedija ne može sama sebi biti izvor. Zahvaljujem na razumijevanju.--Tulkas Astaldo (razgovor) 15:21, 2. ožujka 2018. (CET)

Uputa[uredi]

Izraz od strane nije svojstven našem jeziku pa lijepo molim da ga izbjegavate. Ne zaboravite nove članke kategorizirati. Zahvaljujem na razumijevanju.--Tulkas Astaldo (razgovor) 15:38, 2. ožujka 2018. (CET)

Kategorije u članku Mate Kapović[uredi]

Information.svg Pozdrav, zahvaljujemo na vašim doprinosima! Kako bi članak Mate Kapović bio u potpunosti u skladu s osnovnim zahtjevima Wikipedije potrebno je obratiti pozornost na stilsko oblikovanje članka, pravopisnu normu hrvatskoga standardnog jezika i dodati izvore, wikipoveznice, kategoriju, međuwikipoveznice te članak uskladiti s wikistandardom. Više o svemu tome možete pročitati u kratkom uvodnom tečaju, a opširno o Wikipediji ovdje. Hvala na razumijevanju.-- Nesmir Kudilovič (razgovor) 16,59; 2. studenoga 2018. (SEV)

Neprimjerene, nebitne rečenice za sažetak[uredi]

Poštovani, rečenica:

je potpuno irelevantna za sažetak, tj. uvodni odlomak bilo kakvoga enciklopedijskog članka. Pojasnit ću na namjerno šaljivom primjeru:

  • "Tarzan Dobojski je rotacijski zastupnik stranke Vodovodni miševi i ostali manji glodavci u Doboju."

Razlozi su sljedeći:

  • Pisati o političarima neparlamentarnih stranka nema previše smisla, nisu bitni. Članak o Kapoviću bio bi obrisan da je dotični samo član neparlamentarne stranke, te članak ima smisla zato što je dotični znanstvenik koji je objavio jednu ili više stručnih knjiga.
  • Iz gornjega jasno proizlazi da naglasak u članku valja biti na znanstvenom radu dotičnoga, a političku aktivnost može se spomenuti kao trivijalnost, dok se dotična aktivnost ne pretvori u parlamentarnu, barem stranke, ako ne i osobe o kojoj se radi u članku.

Nadam se da Vam je ovo jasno. Naravno, novine i tabloidi imaju drugačije kriterije, ali novine, osim informiranju služe zabavi čitatelja, a enciklopedija nije tu zbog zabave, nego samo zbog informiranja. SpeedyGonsales 20:47, 30. studenoga 2018. (CET)

Uvodni tečaj[uredi]

Information.svgPozdrav, zahvaljujemo na vašim doprinosima! Pročitajte Wikipedija:Uvodni tečaj. Kratak je i informativan, vrlo brzo ga se pročita. Kubura (razgovor) 21:14, 24. veljače 2019. (CET)

Kategoriziranje[uredi]

[6] Članke se mora kategorizirati. Dovoljno ste dugo ovdje i to biste već morali znati. Kubura (razgovor) 21:15, 24. veljače 2019. (CET)

Naputak[uredi]

Pročitajte Wikipedija:Navođenje izvora. Kubura (razgovor) 21:15, 24. veljače 2019. (CET)

Trud[uredi]

[7] Dobro si se potrudio ovo napisati. Pohvalno. Samo ona imena pripadnika pokreta piše se malim početnim slovom: jakobinci, montanjari... Ispravio sam ti prvi odlomak, ostalo ostavljam tebi. Kubura (razgovor) 21:38, 15. travnja 2019. (CEST)

Novi Zagreb[uredi]

Question.svg Što bi ove slike trebale ilustrirati? Usto, slike koje ste postavili kao svoje već su objavljene na Internetu, čime vjerojatno narušavate autorska prava.  • Bonč (razgovor) • Wikipedija je slobodna enciklopedija koju svatko može uređivati. •  15:31, 27. srpnja 2019. (CEST)

Nije lijepo[uredi]

[8] "This user supports exposing pro-fascist bias on hr.wikipedia." --Mateo K 01 (razgovor) 14:27, 29. srpnja 2019. (CEST)

Potpis[uredi]

[9]

Potpis.gif
Potpis vector 2010.png

Information.svg Pozdrav, zahvaljujemo na vašim doprinosima na stranicama za razgovor i usput, prilikom komentiranja molimo vas da se potpišete kako bi komunikacija bila uspješnija. Potpis možete napraviti upisivanjem 4 tilde: ~~~~, ili jednostavnim pritiskom na alat za potpis prikazan na jednoj od slika s desne strane. --Mateo K 01 (razgovor) 12:06, 4. kolovoza 2019. (CEST)

Ostale Wikipedije[uredi]

[10] Ostale Wikipedije nisu mjerilo niti uzor hrvatskoj Wikipediji. Dapače, posebice engleska inačica može nam služiti kao negativan primjer u čiji smjer ne bih trebali ići. --Mateo K 01 (razgovor) 00:59, 13. kolovoza 2019. (CEST)

Relevantni izvori za RF i njihov politički položaj[uredi]

Kao izvori za stranicu radnička fronta su navedeni vrlo pristrani izvori poput index.hr u blažoj varijanti ili novosti u krajnjoj varijanti, ne razumijem onda zbog čega mnogo objektivniji izvori poput liberal.hr, jutarnji.hr i nacional.hr ne bi mogli biti uzeti za citat. Nadalje na stranici wikipedije krajnja ljevica se spominje da Marksizam i antikapitalizam spadaju u krajnju ljevicu, zajedno sa veličanjem komunističkih režima i simbola. SDP se s druge strane ne poziva direktno na titoizam i marksizam, nego neki njihovi članovi imaju takve istupe, točnije radnička fronta veliča prošli sustav, a SDP koketira sa titoizmom, razlika je kao što ste i sami rekli u nijansama, ali dovoljna da RF bude svrstana u ekstremnu ljevicu, uostalom svatko tko je gledao sučeljavanja je mogao iz prve ruke vidjeti da je ekonomski i politički program navedene stranke najlijeviji u RH. Uostalom čak su se i njihovi koalicijski partneri iz stranke Možemo, točnije Ivo Špigl distancirali od RF-a „Izjava, odnosno stav o oduzimanju štednje preko 100K Eura je jedino i isključivo stav KP i RF a ni na koji način stav lijevo-zelene koalicije, što smo jasno rekli odnosno demantirali“ Jedan od osnivača platforme Možemo! na Facebooku napisao da je koalicija s Peović bila pogreška Lp --Hh11122 (razgovor) 12:56, 2. srpnja 2020. (CEST)