Razgovor sa suradnikom:BokicaK

Stranica ne postoji na drugim jezicima.
Izvor: Wikipedija

Najbolje bi bilo da mi ostavljate poruke na ovde


Dobro došli na Wikipediju na hrvatskom jeziku, započetu 16. veljače 2003. - slobodnu enciklopediju!

Pozivamo vas na sudjelovanje u rastu ove svima dostupne enciklopedije. Ovdje su neke od stranica koje bi vam mogle pomoći:

  • Wikipedija - što je Wikipedija, povijest i organizacija projekta
  • Pomoć - kako sudjelovati, što treba znati, kako koristiti?
  • Slike - obvezno pročitati prije postavljanja bilo kakvih slika

Ako želite vježbati, možete to raditi na stranici za vježbanje, u slučaju da vam zatreba pomoć, pogledajte:

Svoje doprinose na člancima ne potpisujte, dok komentare na pripadajućim stranicama za raspravu, suradničkim stranicama i Kafiću molim potpisujte tako što ćete napisati 4 tilde (~~~~) ili kliknuti na gumb na alatnoj traci.

Još jednom, dobro došli! --Roberta F. 13:18, 5. rujna 2006. (CEST)[odgovori]

Izbor za članak[uredi kôd]

Slažem se s tobom da bi nekim dobrim člankom trebalo »probiti led«. Nažalost, još nemaš pravo glasa. Za to ti nedostaje još izmjena u glavnom imenskom prostoru (minimalno 50). Pozdrav!--Donatus 10:48, 21. prosinac 2006. (CET)

Pozdrav i pitanja[uredi kôd]

Nisam ni ja nacionalist, ali mislim da se možemo složiti da članak na Glavnoj stranici u neku ruku promovira ono o čemu piše, i zato se članak o nekom Srbinu mnogima kod nas ne bi svidio. Ako je točno što kaže Donat, da je kod vas na glavnoj stranici bio korektan članak o hrvatskome jeziku (ne "srpskohrvatskom") to je zaista lijepo tako da nemam u biti ništa protiv da članci (objektivni) o Srbima budu i kod nas. Budući da si ti administrator na sr.wiki zanima me hoće li i kada biti moguće da mnogi, ako već ne svi članci na sr.wiki imaju i link za latinicu. Ja sam premlad pa ne znam ćirilicu, a zanimaju me neki članci tamo. Usput, kako je bilo na susretu wikipedista u Beogradu? Pozdrav. :-)--Flopy 11:56, 21. prosinac 2006. (CET)

Hvala na odgovoru i poveznicama za programe. Pitao sam te za latinicu jer se kod mnogih članaka kad kliknem link za latinicu ona samo djelomično pojavi, a dio ostane na ćirilici. Neko sam vrijeme razmišljao i da se prijavim kod vas, ali sam zbog toga odustao kao i zbog činjenice da ipak ne kanim, niti u potpunosti znam pisati na srpskom. Ovo za objektivnost si lijepo rekao (iako ti moram reći da su članci Srbija i srpski jezik kod nas objektivnije napisani nego kod vas članci o Hrvatskoj i Hrvatima pogotovo o hrvatskoj povijesti gdje ima zbilja nebuloza). Ratne rane još su dosta duboke. Želim ti svako dobro u novoj 2007. godini! --Flopy 09:48, 22. prosinac 2006. (CET)

Predložak: Izvori[uredi kôd]

Ne znam da li si vidio, ali već imamo Predložak:Izvor?. Lijep pozrav :-))--Roberta F. 19:56, 18. veljača 2007. (CET)

FNRJ - datum[uredi kôd]

Molim da raspravu o datumu nastanka FNRJ nastavite u Razgovor:Jugoslavija. Postavite ondje svaki svoje argumente, pa će biti lakše utvrditi što staviti u članak, jednom kad budemo imali sve na okupu.--Donatus 07:43, 27. veljača 2007. (CET)

Predlošci[uredi kôd]

Bok,

Ako imaš volje stavljat infokutije (a vidim da si već radio nešto slično), možda bi bilo bolje da napravimo neke predloške, pa da ne radimo dupli posal (ionako imamo plan sve hard-kodirane tablice zamijenit s predlošcima)

Evo, npr, imamo Predložak:Košarkaški klub, pa mislim da ti je lakše ubacit predložak nego tablicu.

Pozdrav, Tycho Brahe 11:34, 8. ožujak 2007. (CET)

Zahvat na suradničkoj stranici[uredi kôd]

Bokice, maknia san ti ća one dvi slike sa suradničke ti stranice.
Ne uzmi mi to za zlo, ali ono će ti se na hr.wikipediji shvatit ka' teška provokacija.
Možda ti voliš maštat o bivšoj državi, ali nemoj to promicat ovdi, među nami Hrvatima. Ovdi ti se to drušnje shvaća.
Nike stvari ne moreš činit na drugin mistima. Jednostavno rečeno, ne doličidu. Negdi nešto ne prolazi.
Ni adminima, a virujen, ni tebi, se ne da snahodit među nedavno napravivenim članciman i čistit vandalizme po tvojoj suradničkoj stranici, što će ti ih netko napravit. A budi siguran, neregistrirani suradnici ćedu ti se kad-tad pojavit (ostanedi li ti one slike), i počet s maštovitin izdivjavanjima.
Zato nike stvari izbigavaj.
Nika vrimena su zauvik prošla i svit se ne želi vraćat više na nike stvari.
Dalje, zašto si stavia na suradničkoj da znaš hrvatski, kad ne pišeš njime na hr.wikici? I to ti se more shvatit ka' provociranje. Kubura 21:12, 8. ožujak 2007. (CET)

Bokice, "mahanje" jugoslavenskom zastavom se ovdi shvaća ka' teška provokacija.
Priveć smo sr*nja prošli u toj državi, da ti ne trubin još o onemu što smo prošli kad su nas (i to kao znatno smanjenu i raskomadanu republiku) odr. skupine htile na silu držat u zajednici u kakvoj više nismo htili bit.
Drugo, shvaćaš li da sa navijačkim znakovljem triba bit oprezan (pogotovo klupski grbovi - radi vlasničkih prava!). Tim više što su to srpski klubovi; nisu ti oni poželjna pojava u Hrvatskoj. Mi si između sebe toleriramo naše hrvatske klubove i njihovo znakovlje, ipak su to klubovi od Hrvata. Ali ti obiližja srpskih klubova nisu poželjna za vidit na hr.wikipediji.
Shvati, ne idu ni suradnici sa hr.wiki na sr.wiki razmećat se sa hrvatskim državnim i navijačkim grbovima i zastavama.
A ustrajno pisanje na srpskom jeziku na hrvatskoj wikipediji, ti je provokacija, jer ljudima je dosta namećanja srpskog. Ti se baš nećeš složit s ovim, ali ljudi u Hrvatskoj su ti uvireni da je srpski jezik, na razne načine, nami namećan (imaš tone i kilometre članaka i radova o temu, neću te sad zamarat time).
I sad se ti pojaviš sa svojon pričon. Kad-tad će ti netko reć "govori hrvatski ili 'aj ća, šta si doša ovdi zaj**avat!", na fin ili grub način. To su stvari koje ne želiš prolazit, niti mi ovdi želimo vidit takav ričnik i takve izraze upućene itkome ovdi. Wikipedija nije vriđališće.
Požar gasimo pri nego se išta užga.
Na koncu, postoji pravilo na wikipediji u kojem se napućije uporaba jezika od wikipedije na kojoj se surađiva.
Poštuj pravila kuće u koju si uša. Kubura 09:31, 9. ožujak 2007. (CET)

Novosti[uredi kôd]

Jednostavno je prošle godine odlučeno da će se pisati samo novosti koje su iz Hrvatske ili na neki način povezane s Hrvatskom i ta odluka stoji do daljnjega. A slike..., stavljaju se u pravilu one s Commonsa, uostalom kad krene ponovno veliko brisanje, ionako će se sve isčistiti. Lijep pozdrav :-) --Roberta F. 11:58, 23. travanj 2007. (CEST)

Redirect?[uredi kôd]

Bok,

Nemoj ovo radit. U trenu pobrišeš sve sto su mongi radili. A i pojmovi definitivno nisu sinonimi. --Ante Perkovic 19:59, 7. lipanj 2007. (CEST)

Osobni napad[uredi kôd]

Daj mi crveni karton onda.  Soljanac  11:47, 13. lipanj 2007. (CEST)

admin i drugo[uredi kôd]

Maka sam predlozak na kojem pise da si ti admin. Molim da ubuduce izbjegavas takve viceve.

Sta se tice agresije, nadam se da nisi od onih koji nam stalno podvaljuju suplje price o tome kako agresije nije moglo biti jer ne mozes izvrsiti agresiju na vlastitu zemlju.

De jure, mozda i postoji razlika napadnes li drzavu nakon proglasenja samostalnosti ili pokusas zauzeti njen teritorij par mjeseci prije toga da bi sprijecio tu istu samostalnost. No, de facto, te su dvije stvari posve iste. To je ovdje svima jasno, tako da bi te zamolio da ne zamaras ostale suradnike sa "filozofiranjem". Vecina nas ovdje je osobno dozivjela taj rat i sjeca se nevjerojatnih bajki sa TV Beograda, pa bas i da nismo raspolozeni za povijesni revizionizam. Nadam se da razumijes i da ces razmisliti o svojim buducim doprinosima (ukljucujuci i slicice na vlastitoj suradnickoj stranici). Hvala. --Ante Perkovic 10:32, 15. lipanj 2007. (CEST)

Naravno da je bilo bajki s obje strane, no "agresija" sigurno nije jedna od "nasih bajki". Korijen svega je memorandum SANU, vas Slobo i linija Virovitica-Karlovac-Karlobag. Dakle - posezanje za tudjim, pa je "agresija" vise nego prikladan rijec.

Ostalo (tko je koga, kada i koliko njih) su nijanse o kojima, u svakom slucaju, mozemo argumentirano rasporavljati. Da su se neke stvari mogle drugacije odvijati, to je sigurno, no o samom korijenu svega sra*a koje se 1990-ih dogodilo mislim da zaista nema smisla trositi rijeci. --Ante Perkovic 12:25, 15. lipanj 2007. (CEST).

Obavijest za slike[uredi kôd]

Na Wikipediji na hrvatskom jeziku je započelo sređivanje slika koje su nedovoljno i neispravno označene.

Suradniče,

Prema Općim uvjetima postave slika, Uputama za označavanje starih slika (koje su se do sada ignorirale) kao i Rezoluciji Zaklade Wikimedija, vi koji ste sliku postavili dužni ste ispravno opisati sliku i označiti je ispravnom oznakom autorskih prava.

Ovim putem ste zamoljeni posljednji put da sve slike koje ste postavili, označite odgovarajućom oznakom o autorskim pravima, vodeći računa da oznaka odgovara pravnom statusu slike i dodate info okvir Infoslika.

Ove kratke upute koje su u skladu sa ovom obaviješću će Vam pomoći ukoliko imate nedoumica.

Pogledajte i ovo osnovno pravilo i ovaj popis oznaka za dozvole s kratkim objašnjenjima svake.

Kada označavate slike, molimo vodite računa da osim oznake obvezno stavite i poveznicu (URL) prema site-u odakle je slika preuzeta; ako je slika skenirana, navedite naslov i autora publikacije i ISBN broj te publikacije; ako ste Vi autor, navedite to kao izvor (napomena: kod snimaka ekrana i skeniranih slika Vi niste autor slike). Ako smatrate da slika ispunjava uvjete za pravednu uporabu koji su navedeni na oznaci za dozvolu, navedite i obrazloženje za tu pravednu uporabu.

Popis slika koje ste postavili na Wikipediju na hrvatskom jeziku možete pogledati ovdje

Galeriju istih slika možete pogledati ovdje

Napomene:

  • Navedite sve podatke za slike koji se traže od vas
  • Ne stavljajte pogrešne oznake na slike, naročito nemojte stavljati „pravedna uporaba“ ili „javno dobro“ bez obrazloženja!
  • Krajnji rok za ispravak podataka o slikama je 23. ožujka 2008.

Slike koje nakon isteka roka ne budu imale sve potrebne podatke i jasno nedvosmisleno označen pravni status bit će obrisane!

Ova je poruka automatski poslana svim suradnicima koji su postavljali slike na Wikipediju na hrvatskom jeziku.
Ovu poruku je poslao administrator Andrej Šalov pomoću bota CrniBot 28. veljače 2008.


WP:UE[uredi kôd]

Pokuša lobirati Fince.Poljake , Čehe, Mađare.


Pogledaj ovo za lecha Walesu i odbijeno preimenovanje:


Neki su prilično oštro to napali

http://en.wikipedia.org/wiki/Talk:Lech_Wa%C5%82%C4%99sa#Requested_move

ako poznaš nekoga otamo van wiki to bi bilo dobro

--Anto (razgovor) 22:16, 17. lipanj 2008. (CEST)

ohoho[uredi kôd]

pa kako je. dugo se nismo videli. i ovde te ima, nisam znao. kaži mi koliko mi traje blokada na srpskoj vikipediji --Филип Пејковић (razgovor) 12:09, 20. svibnja 2010. (CEST)[odgovori]

sada mogu da ti kažem da pogledaš ovo

Crveni karton.
Blokirani ste!


Bez ovakvih prijetnji. Blokiran si 3 dana --Zeljko (razgovor) 19:25, 2. listopada 2013. (CEST)[odgovori]

Zeljko je gore izrekao blok pa ja ne moram, ali želim samo reći da mi je komično kad netko nas (administratore hrvatske wikipedije) želi učiti (možda poučiti) poslu prijetnjama. Vrlo poučno. Za administratore hrvatske wikipedije, tako da vide što se događa kad dobro rade svoj posao. Prijeti im se. Ponavljam, vrlo poučno. SpeedyGonsales 08:25, 3. listopada 2013. (CEST)[odgovori]
Ne znam odakle pre da počnem... Ajde prvo blok. To nije bila pretnja, već savet tipa imate pravo da ćutite, sve što kažete može biti upotrebljeno protiv vas kao u američkim filmovima. Mislio sam da ste toga sve dobro svesni imajući u vidu šta vas je sve snašlo. Druga stvar: a šta i da je otvorena pretnja? Zar čovek ne sme da kaže da će se unapred žaliti na nepravdu? Kakav si ti to demokrata? Da sam ja na vašem mestu, sačekao bih bolji razlog za blok. Da ne pričam da ste mi oduzeli mogućnost da odgovorm na svojoj stranici za razgovor na tri dana. Ne znam šta mistlite da ste postigli. Kada mene blokira osoba koja misli da je cool držati slike Ante Pavelića na svom Facebook profilu, to od mene samo pravi heroja na sr.wiki. A vama će se obiti o glavu. Moja dobra volja je razlog zašto ja ovo nisam spomenuo na Meti.
A sad da ti odgovorim Speedy. Da ti radiš dobro svoj posao, ja ne bih znao šta je news-bar.hr. I to dva puta. Ti svoj posao radiš gore nego očajno, Gonzalesu. Zato ti je takva wikipedija. Hr.wikipedija nije tvoje vlsništvo, već ti je Wikimedia dala poverenje da braniš njena pravila. A ti ih prvi kršiš, Gonzalesu! Kršiš pravilo za koja si sam glasao (pošto pretpostavljam da znaš da čitaš: Neslobodni sadržaj može se koristiti pod uvjetom da ne postoji njegova slobodna zamjena, isti mora biti prvotno javno objavljen, mora postojati značajan razlog za njegovo korištenje, ali mora biti u skladu s drugim pravilima i smjernicama Wikipedije. Takav sadržaj može se koristiti samo u člancima, odnosno u glavnom imenskom prostoru, ne na suradničkim stranicama, predlošcima, galerijama, razdvojbenim stranicama, popisima bilo koje vrste, kao i u drugim imenskim prostorima (Wikipedija, Dodatak, Pomoć).)
Još pre nekoliko meseci sam ti rekao ne znate da radite sa slikama i šta si preduzeo? Kako za nešto možete imati dozvolu, a opet je fair-use? I to ne smeta drugim administratormima.
Da sada malo pređemo na blokiranja. Za početak da uporedimo učestalost blokiranja na hr.wiki i sr.wiki pre početka svega ovoga. Od 11.8 do 31.8. na hr.wiki se desila ~46 blokiranja, a na sr.wiki od 12.8. do 31.8 ~22 (+~27 blokiranja jedne te iste budale). Možemo uzeti bilo koji drugi mesec bilo koje godine, uvek ima nekoliko puta vise blokiranja na hr.wiki (ako se ignorise onaj pomenuti majmun, mada vidim da je bio i ovde). Sada sam video da je Fraxinus je blokirao neku IP adresu na beskonačno posle (pretpostavljam) samo jednog vandalizma. Da uporedimo blokiranja beskonacno:
Na sr.wiki poslednja trajno banovana IP adresa je od 3.8.2008. i to je uradio steward sa Mete. Pre toga je bilo 23.9.2007. Kod vas je to redovna pojava (oprastam proxyje). Ako su ove adresa dinamičke, neko će nevin da nastrada. Poenta svega ovoga je da pokažem koliko se ovde blokira brzopleto, prestrogo i nestručno.
Idemo dalje, patroliranje. Na sr.wiki mislim da ima oko 2 ili tri puta više automatski patroliranih i među njima i urednika hr, bs, sh, sl, mk i de.wikipedije, dok kod vas nema nikoga kome hr.wiki nije matična. Iz toga zaključujem da ovde vlada velika paranoja. Uprkos takvoj paranoji, news-bar.hr se provukao. I to dva puta
Da pređemo na mog ljubimca Kuburu. Procenjujem da ima oko 50 godina, a svega se plaši. Šta reći za čoveka kome pada na pamet stavljati šablon {{prijevod}} kada razgovara sa srpskim urednicima. Valjda ocekuje da sad svi Srbi moraju da paze da pisu netko umesto neko ili da neki Hrvat popravlja da bi Kubura bio srećan, ups, sretan. Da ne pričam da je Kubura bio ubedjen da Mediawiki koristi lokalni nacin zapisivanja racionalnih brojeva sa decimalnim zarezom umesto decimalne crte. Ko zna kakvu je još štetu bio napravio svojim zbog svoje neupućenosti. Ili što Kuburić koristi Mladena Lorkovića kao izvor. Na sr.wiki niko normalan jednog Šešelja ne koristi kao izvor.
I ti kažeš da vi radite dobar posao. I ne samo da kršiš pravila, već držiš besmislene govore, pišeš besmislene demante. Da li si ti svestan da je hr.wiki osramoćena sa razlogom i da si ti jedan od najvećih krivaca, jer ti je ego, bez ljutnje, velik kao Sovjetski Savez.
Mislim da sam imao još šta da kažem, ali ne mogu svega da se setim. Da vidimo da li ćete mi ponovo uzeti slobodu govora ili će te odgovoriti. -- Bojan  Razgovor  08:12, 6. listopada 2013. (CEST)[odgovori]
  1. Možeš počet raditi, počni odatle.
  2. Napade na nikoga nečemo tolerirati. Tu ću (govorim u svoje ime, a nadam se i u ime ostalih) pružit svakom zaštitu, uključujući tu i tebe. Znači rad može i imat češ svoj mir. Provokacije i napadi na druge suradnike i zajednicu NIŠTA od toga, toga čemo blokirat. Ugodan rad --Zeljko (razgovor) 09:05, 6. listopada 2013. (CEST)[odgovori]

Žalim, ali više nikome ne verujem u iskrenost. I nisam samo ja u pitanju. Ovde čitav sistem ne valja. -- Bojan  Razgovor  13:34, 6. listopada 2013. (CEST)[odgovori]

Crveni karton.
Blokirani ste!


I ja žalim. Ajde zbogom. Nema provokacija i stvaranja nemira. --Zeljko (razgovor) 13:38, 6. listopada 2013. (CEST)[odgovori]

Animozitet[uredi kôd]

[1] Nevjerojatno do kamo ti ide animozitet prema suradniku. Čovjek pokušava surađivati, lijepo razgovara, a ti onda ošinuo i po njemu i po meni. Ako je čovjek nekamo drugamo otišao surađivati, ne proganjaj ga i ondje. Ako ništa, ono zbog njegova pristojna ponašanja. Ovo [2] mu nije bio uzor za ponašanje (mislim na način uređivanja). Vidim da i dalje pratiš zbivanja na hr.wiki i dijeliš ljudima atribute, i da ti se izražavanje prema kolegama nije popravilo, te i dalje ovdje vidiš "ustaše". Kubura (razgovor) 16:04, 7. ožujka 2019. (CET)[odgovori]

[3] Dlan sam si stavio na lice i vrtim glavom. Očekivao sam i bio sam uvjeren da ćeš reagirati. Drago mi je da si pročitao moju poruku. Nemam riječi na tvoju reakciju. Čovječe Božji, u kojem si ti filmu. Kada čovjek pokušava govoriti ostrašćeno i etiketirati druge najviše govori o sebi. Kubura (razgovor) 18:26, 10. ožujka 2019. (CET)[odgovori]

Deblokada i poziv[uredi kôd]

Zdravo, Bokice! Deblokiran si na ovom projektu i pozvan doprinositi u skladu s mogućnostima. Okolnosti su sad pomalo drugačije nakon globalne blokade i desysopova. ;-) Srdačan pozdrav. – Aca💬❤️️ 01:30, 29. lipnja 2021. (CEST)[odgovori]