Razgovor sa suradnikom:Boris Godunov/Pismohrana 1

Stranica ne postoji na drugim jezicima.
Izvor: Wikipedija
Pismohrana

Pismohrana


12345678910

Dobrodošlica[uredi kôd]

Wikipedijin
uvodni tečaj
Tečaj

Naslovna stranica
Uređivanje članaka
Oblikovanje članaka
Wikipoveznice
Sestrinski projekti
Slike
Tablice
Stranice za razgovor
Ne zaboravite
Prijavljivanje
Imenski prostori
Zaključak

Dodatno

Pomoć:Sadržaj

Dobro došli na Wikipediju na hrvatskom jeziku, započetu 16. veljače 2003. - slobodnu enciklopediju!

Pozivamo vas na sudjelovanje u rastu ove svima dostupne enciklopedije na hrvatskom standardnom jeziku.


Ovdje su neke od stranica koje bi vam mogle pomoći:

  • Wikipedija - što je Wikipedija, povijest i organizacija projekta
  • Pomoć - kako sudjelovati, što treba znati, kako koristiti? (vidi predložak desno)
  • Slike - obvezno pročitati prije postavljanja bilo kakvih slika

Ako želite vježbati možete to raditi na stranici za vježbanje, u slučaju da vam zatreba pomoć učinite slijedeće:


Svoje doprinose na člancima ne potpisujte, dok komentare na pripadajućim stranicama za razgovor, suradničkim stranicama i Kafiću molimo potpisujte se tako što ćete pritisnuti gumbić na alatnoj traci ili napisati 4 tilde (tilda = 4x istovremeno tipke AltGr + tipka s brojem 1), što kod uređivanja izgleda ovako ~~~~.
Vlastitu suradničku stranicu (onu koja se zove "Suradnik:vaše ime") možete uređivati po svojoj želji u skladu s pravilima uređivanja suradničke stranice (npr. asketski ili šminkerski).


Molimo Vas ne stavljajte zaštićene radove bez dopuštenja!

Nemojte izravno kopirati sadržaje s drugih web stranica ako nemate izričito dopuštenje. Ako imate dopuštenje, napišite to na stranici za razgovor ili jednostavno dodajte ovdje. No, obavezno to napravite prije nego započnete s pisanjem preuzetog teksta.

Molimo uočite da se svi doprinosi Wikipediji smatraju objavljenima pod uvjetima GNU licence za slobodnu dokumentaciju.

Ako ne želite da se vaše pisanje nemilosrdno uređuje i slobodno raspačava, nemojte ga ovamo slati. Također nam obećavate da ćete ono što ćete napisati sami napisati, ili ćete to prepisati iz nečeg što je u javnom vlasništvu ili pod sličnom slobodnom licencijom.


Još jednom, dobro došli! --D tom 07:16, 9. rujan 2007. (CEST)

Izvori[uredi kôd]

Boris, molim te nadopuni statističke podatke koje unosiš izvorima, tj. literaturom. Lijep pozdrav :-) --Roberta F. 21:44, 4. studeni 2007. (CET)

Avoid peacock terms[uredi kôd]

Bok,

Cijenim tvoje doprinose, ali daj molim te nemoj pisat ko da prepisuješ iz udžbenika za povijest iz 1946!

Wikicitati »izvršen je na način koji najkarakterističnije govori o čudovišnosti jednoga paklenoga stroja smrti koji se zvao Nezavisna Država Hrvatska...«

Piši o zločinu, a ne drži prodike. Pročitaj en:Wikipedia:Avoid peacock terms i prilagodi članak pravilima jer ovakav ne spada u wikipediju. Hvala unaprijed. --Ante Perkovic 10:09, 25. studeni 2007. (CET)

Projekt Rastko[uredi kôd]

Bok,

A sad mi je jasno odakle onakve huškačke riječi u tekstu. Pa ti prepisuješ sa stranica http://www.rastko.org.yu/. Čuj, to je najbezočniji primjer stranice sa velikosrpskom propagandnom, gdje se nalazi i ogroman broj članaka o npr "srstvu Dubrovnika" i slične nebuloze.

Ako želiš da ti tekst ostane, radije nađi pravi izvor jer rastko.org su priče za malu djecu i ne pada mi na pamet dozvoliti da četnici od tamo šire svoju propagandu ovdje.

Da se razumijemo, nemam ništa prtiv pisanja o zločinima NDH, ali isto tako ne mislim dozvoliti prepisivanje srpske mitologije iz 2. svj. rata ovdje.

Hvala na razumijevanju.

--Ante Perkovic 10:14, 25. studeni 2007. (CET)

Blokada[uredi kôd]

Crveni karton.
Blokirani ste na rok: 2 tjedna!


Svojevremeno sam stao na tvoju stranu, još dok si koristio drugo korisničko ime, jer sam mislio da imaš dobre namjere. No, sad si stvarno pretjerao.

Prepisivanje sa velikosrpskog sajta je samo po sebi dovoljan prekršaj, a tvoja rekacija na opravdanu kritiku je kap koja je prelila čašu.

Nemaš pravo optuživati ljude da su pristrani samo zato jer im se ne sviđa velikosrpsko trabunjanje, a još manje provocirati ih sa "heil".

Ako si ovdje došao provocirati, bolje si nađi drugi hobi.

--Pancho W. Villa (razgovor) 17:47, 26. studeni 2007. (CET)

Reference[uredi kôd]

Bok,

Hvala što stavljaš reference. Malo sam popravio iza tebe, da vidiš kako se pravilno stavljaju reference. Pozdrav! :) --Pancho W. Villa (razgovor) 19:52, 31. siječanj 2008. (CET)

Prikaži[uredi kôd]

Pozdrav, cijenimo vaše doprinose na wikipediji i stoga vas molimo da prije nego što snimite svoje promjene na stranici upotrijebite tipku Prikaži kako će izgledati! koja se nalazi pored tipke Sačuvaj stranicu. Ovako ćete odmah vidjeti što ste napravili i moći ispraviti eventualne pogreške. Prečestim snimanjem raznih sitnica zatrpava se stranica nedavnih promjena. Tipka je prikazana na slici desno! Ako namjeravate raditi veće izmjene ili pisati duži tekst, bolje je da prvo kopirate stari tekst stranice na svoje računalo (u Notepad ili neki drugi program), tamo ga uredite, a zatim konačnu verziju iskopirate u prozor za izmjenu teksta stranice. Hvala na razumijevanju.--Dalibor Bosits © 13:09, 24. veljača 2008. (CET)

Potpis[uredi kôd]

Pozdrav, zahvaljujemo na vašim doprinosima na stranicama za razgovor i usput, prilikom komentiranja molimo vas da se potpišete kako bi komunikacija bila uspješnija. Potpis možete napraviti upisivanjem 4 tilde: ~~~~, ili jednostavnim pritiskom na tipku prikazanu na slici desno. Hvala na razumijevanju.

--Dalibor Bosits © 10:44, 22. ožujak 2008. (CET)

Borise ne vrijedi ti se jaditi... moramo pisat po hrv. pravopisu... jer se navodi da je Srijemska Kamenica hrv. naziv, pa nadalje, Beč je Wien, Skoplje je Skopje, ali i New York je New York... zašto je tome tako tko zna. Mi smo jednostavno prisiljeni pisati po pravopisu.. Što se tiče izvornog naziva naveden je u zagradi. --Zeljko (razgovor) 16:24, 23. travanj 2008. (CEST)


Crveni karton.
Blokirani ste na rok: 1 mjesec!


Kao što kolega gore reče, ne vrijedi ti se jaditi, jer, kad se jadiš, onda počneš vrijeđati druge suradnike i malo si jut, pa onda to nigdje ne vodi, i teško je dalje konstruktivno surađivati. Stoga, evo mjesec dana odmora zbog vrijeđanja suradnika, pa kad se vratiš, možemo probati bistre glave nešto napraviti, dogovoreno? Lijep pozdrav ;o) --Dalibor Bosits © 16:40, 23. travanj 2008. (CEST)

Bucovaca[uredi kôd]

Pripazi na codeset. Cini se da nemas latinicnu tipkovnicu?

Bućovača je OK, Bućоvača nije.

--Ante Perkovic (razgovor) 11:45, 26. svibanj 2008. (CEST)

Srbovanje[uredi kôd]

Žuti karton


Jel bilo dosta srbovanja?

Te vaše priče da su svi Srbi ostavi nekom drugom.

Kad dokažeš na pojedinom članku da je netko srbin, možeš promijenit popis. Prije toga, ne dolazi u obzir. --Ante Perkovic (razgovor) 02:00, 18. lipanj 2008. (CEST)

Znam da nalaziš svakakve grafite, ali zaista nema smisla da se spuštaš na još niži novi ovakvim neumjesnim komentarima. Ako počneš doprinositi malo hladnije glave, mislim da ćeš čak i postići nešto. No, s ovakvim tonom, teško ćeš naići na razumijevanje, čak i kad si djelomično u pravu. --Ante Perkovic (razgovor) 09:07, 18. lipanj 2008. (CEST)

Hvala[uredi kôd]

Da, hvala mnogo, naravno. To mi bar nikad nije bio problem reći :). Cijenim tvoj rad, i zahvalan sam što si sredio demografiju i kod nas i drugdje, samo ne volim kad se počneš pjenit ;). Ponašaš se ponekad kao dvostruka ličnost, i da nisu te dvije ličnosti vezane, prolazio bi ti i lošije ovdje ;). Nije to do tebe ni tvojeg porijekla, ima ovdje i nekih naših koji se isto zapjene povremeno, a ni kod njih to ne volim :)).

Žao mi je što su te isprašili sa bs wiki :(.

--Ante Perkovic (razgovor) 09:07, 18. lipanj 2008. (CEST)

Izvori i nedostatak istih[uredi kôd]

Pazi, kad se radi o živim ljudima, moraš shvatit da su pravila vrlo stroga u tom pogledu: Wikipedija:Biografije živih osoba.

Drugo, kad su u pitanu izvori, žao mi je, ali "svi u selu s tim prezimenom su Srbi, to valjda znaš" je malkice ispod kriterija. Ja možda imam malo strože kriterije po tom pogledu, ali izbrušen sam radom na en wiki. A ovo gore je premalo i za mrtve, a kamoli za žive.

Ti vjerojatno ne pratiš moj rad toliko, ali da jesi vidio bi da se jako trudim dovesti ovu wikipediju u NPOV stanje, a najnoviji primjer je ovdje. Bez uvrede za ikoga, ali da sam na srpskoj, ne bi ovo ni pokušavao ;), nisam lud gurat zid. No, ovdje, mislim da imam dobre šanse :). Priče o urokljivim očima i slično se za sada rješavam ovako (ili sa {{fact}}), a isto bi preporučio i tebi. Jest da samo postavljanje {{fact}} nije rješenje i da nije definiran rok do kad se izvor mora postaviti, ko na en wiki, ali bitno je problem obilježiti, pa će se jednom riješiti. Na en wiki lijepo piše "There is no deadline" :)).

Osobno, ja mislim da su svi naši istočni susjedi dobrodošli ovdje, da dodaju pokoju informaciju koju je teže naći u hrvatskim medijima, no pod uvjetom da shvate da je i to opet samo jedna strana priče, a ne apsolutna istina, te da je u skladu s tim treba prikazati.

Samo se prvo treba malo ohladiti :).

Ajd, vidimo se!

--Ante Perkovic (razgovor) 09:26, 18. lipanj 2008. (CEST)

Evo, vidi, baš me razveseli kad suradnici sami primjete da trebaju izvori :)). Ovo je Hrvat iz BiH koji ne dopušta da hrvatsko viđenje sukoba s Bošnjacima ostane na nivou prohrvatskog eseja, već traži izvore. Vidiš da stvari nisu tako crne :). --Ante Perkovic (razgovor) 09:38, 18. lipanj 2008. (CEST)

Promjene popisa naselja[uredi kôd]

Bok,

Pazi da ne dodjemo u situaciju da imamo razlicite podatke na dva mjesta. Primjer dodatnih popisa: Dodatak:Popis naselja u Zeničko-dobojskoj županiji, Kategorija:Abecedni popisi naselja u Federaciji BiH. --Pancho W. Villa (razgovor) 08:58, 7. srpanj 2008. (CEST)

Dobar dio tih nicim potkrijepljenih promjena je revertan po kratkom postupku, kako u RH, tako i u BiH. --Pancho W. Villa (razgovor) 13:49, 7. srpanj 2008. (CEST)

Demografija BiH[uredi kôd]

Bok,

Prvo, hvala na trudu :). Ja isto volim petljat po selima, zaseocima i popisima stanovnika :).

Imam jedan prijedlog. vidi Razgovor o kategoriji:Demografija BiH

P.S. Smanji malo dozivljaj (seljopedija i sl.) kad naidjes na nelogicnosti. Ono sto je tebi ocito, drugima treba napomenuti. Nemamo svi isto podrucje interesa i ista znanja. I ja iste stvari ponavljam po 100 puta, wikipedija je takav projekt. Pozdrav :). --Pancho W. Villa (razgovor) 09:34, 8. srpanj 2008. (CEST)

Borise, ovdi će se govorit Uskoplje, izvori su na kraju teksta a ne na sredini. Pozdrav!--Uskboy 11:24, 8. srpanj 2008. (CEST)
Zapravo, mislim da o ovome treba malo detaljnije raspraviti. Iako na prvi pogled postoji analogija sa Bošnjaci i Muslimani (narod), mislim da to nije slucaj. Dok Muslimani (narod) 1991. i Bošnjaci danas teoretski nisu 100% isti pojam, mislim da su Gornji Vakuf 1991. i Uskoplje danas posve isti pojam. To je kad govorimo o gradu. Kad govorimo o opcini, mozda treba gledat malo drugacije. Ne znam ni sam, nije to tako jednostavno.
O ovome treba dodatno raspraviti, po mogucnosti bez nepotrebnog dizanja tenzija. --Pancho W. Villa (razgovor) 11:33, 8. srpanj 2008. (CEST)

Molim??? Nekontam! Samo da ti ukažem na grešku, ništa više. Izvinjavam se za bilo što što sam Vam učinio. Pozdrav!--Uskboy 20:03, 8. srpanj 2008. (CEST)

Javi kad završiš[uredi kôd]

Kad završiš sa tablicama za sve općine, javi.

Za sad je najvažnije da imamo popis stanovništva za sva naselja, a poslije ćemo se dogovorit hoćemo li lomit tablice prema novim granicama općina i vidit što ćemo s drugim otvorenim pitanjima.

--Pancho W. Villa (razgovor) 19:11, 10. srpanj 2008. (CEST)

U redu. Hvala. Ono sto ja imam na pameti je otvoriti stranice za demografiju svake (ovo sam spomenuo i prije par dana) pojedine sadasnje opcine. Nema smisla da idem na demografiju svake pojedine nekadasnje opcine jer su promjene znatne. S druge strane, steta je unistit podatke koji zapravo predstavljaju popis 1991.
Moja ideja je sljedeca: prvo bi za podatke iz popisa 1991 otvorio posebne stranice. Otvorio bi Kategorija:Popis stanovništva u Bosni i Hercegovini 1991. (vec imamo i istoimenu stranicu Popis stanovništva u Bosni i Hercegovini 1991.) i tamo otvorio stranicu za svaku opcinu, gdje bi isla "tvoja" tablica. Na taj bi nacin tvoj rad bio sacuvan kakav je sad.
Iza toga bi isao kreirati (ne bi tebe gnjavio ko ovoga) demografiju sadasnjih opcina, po popisu iz 1991, te one karte kao sto je {{Etnička karta/BiH/Fojnica}}. Vec sam radio promjene popisa naselja po opcinama i tu imam nekog iskustva sa trazenjem podataka po webu. ako ti imas neki jako dobar izvor za sadasnju podjelu naselja po opcinama, bio bi ti zahvalan.
Na stranicama opcina bi u poglavlju Demografija stavljali poveznice i na npr Demografija Fojnice i na ove stranice s popisom iz 1991.
Na stranicama tipa Demografija Fojnice bi ostalo kako je sada, s tim sto bi tablica sadrzavala sadasnja naselja, ne ona pop popis iz 1991 (ponegdje nema razlike). Na tablice iz 1991. bi dali poveznicu, ne bi je ukljucivali u clanak. Ako je popis naselja isti, mozda izmislim nesto da se ne kopira, nego da bude include, jos cu vidit.
Sto mislis o ovome? --Pancho W. Villa (razgovor) 14:57, 11. srpanj 2008. (CEST)

OK, ja cu kreirat nove stranice. Za imena naselja se ne brini. Uzet cemo tvoje podatke za nulto stanje, pa ako netko zeli mijenjati, nek dokaze da se ime promijenilo od tada. Pozdrav. --Pancho W. Villa (razgovor) 15:10, 11. srpanj 2008. (CEST)

Popisi za CG[uredi kôd]

ukloni si formatirani tekst/tablicu i unio goli, tako ne ide, kad napraviš tablicu do kraja, onda ju stavi. --Dalibor Bosits © 01:00, 12. kolovoz 2008. (CEST)
držim da si shvatio što sam ti rekao --Dalibor Bosits © 01:04, 12. kolovoz 2008. (CEST)
ako ćeš i dalje masovno mijenjati neoblikovani tekst s oblikovanim, bit ćeš blokiran, rekao sam ti vrlo jasno u čemu je problem, pa te molim nemoj izvodit fantazije. I ne ostavljaj mi više poruke u arhivu. --Dalibor Bosits © 01:10, 12. kolovoz 2008. (CEST)
ispričavam se, možda se nismo razumijeli, ne govorim o tekstu koji si vratio, već o ovome: [1], [2]. --Dalibor Bosits © 01:20, 12. kolovoz 2008. (CEST)
Bok,

Ja sam provjerio podatke za prvih 5-6 naselja na Andrijevica i nisam našao ni jedan krivi broj, iako ne kažem da ih nema do kraja. U svakom slučaju, čak i ako ima kakav krivi broj, ne bi trebalo biti teško promijeniti ga u postojećoj tablici. Inače, abecedni redoslijed je prilagođen abecedi, a ne više azbuci, kako je bilo na početku, što te je možda moglo zbuniti na način da si mislio da neko naselje nedostaje. --Ante Perkovic (razgovor) 06:49, 12. kolovoz 2008. (CEST)

Naselja u Hrvatskoj[uredi kôd]

Bok,

Dok si kod naselja u BiH u izvjesnoj prednosti, kod naselja u Hrvatskoj ti popis iz 1991. ne vrijedi puno jer imamo 15 godina novije podatke, vidi Predložak:Abecedni popis naselja u RH. --Ante Perkovic (razgovor) 08:06, 24. rujan 2008. (CEST)

Molim te, nemoj ispravljati imena naselja u Hrvatskoj. Mi imamo kao izvor Narodne novine [3] iz 2006., a ti popis iz 1991. Pozdrav. --Ante Perkovic (razgovor) 07:30, 14. listopad 2008. (CEST)
OK, hvala. Inače, tek poslije sam vidio da si zapravo dobro ispravio, bila je tipkarska greška :). --Ante Perkovic (razgovor) 23:48, 14. listopad 2008. (CEST)

Popisi iz 1991.[uredi kôd]

Znam da druge podatke nemaš, ali podaci iz 1991. ne spadaju pod članke o općinama, pogotovo što to više nisu ni te općine. Ni na BiH općinama ne dozvoljavamo stare poise nego ih premještamo na članke o demografiji te općine.

Iskreno, ne znam što s HR podacima iz 1991. jer ni općine više nisu ondašnje. Za sad će ostati, a možda i biti zakomentirano (ne znam ni sam što bi predložio). Bilo bi najbolje kad bi napravili neke članke o popisu iz 1991 i odma podatke trpali tamo. --Ante Perkovic (razgovor) 08:09, 24. rujan 2008. (CEST)

Otvorena je kategorija analogno sa BiH. --Ante Perkovic (razgovor) 17:03, 24. rujan 2008. (CEST)
Bok. Imas li neki popis opcina iz 1991, da mozemo pratit dokle si dosa s poslom? --Ante Perkovic (razgovor) 17:13, 24. rujan 2008. (CEST)
Podaci su vrijedni, ali ne mozemo sve moguce podatke staviti na stranice o naseljima ili opcinama. Vidi Povijest Jajca. Ocito nismo mogli sve to stavit na Jajce. Pod stanovnistvo stavljamo zadnje popise. Mislim da se o ovome vec pricalo za BiH. U svakom slucaju, sad kako radis, dobro je. Samo nastavi. Pozdrav. --Ante Perkovic (razgovor) 17:16, 24. rujan 2008. (CEST)

Trebalo bi napraviti posebne tabele (po godinama) za popise stanovništva pojedinih krajeva. Tako na primjer klikneš na tabelu Zagreba ili i nađeš na njoj popise za sve godine koje postoje. Na ovaj način može se pratiti što se tamo zbiva. Takva tabela može sadržavati i etnički, spolni &td sastav, il inapraviti i za to posebne tabele. --Zeljko (razgovor) 17:55, 24. rujan 2008. (CEST)

Prijedlog[uredi kôd]

Pozdrav. Da li se slažeš da se iz postojećeg članka Mrkonjić Grad izdvoji tabela i ostali podaci koji se odnose na demografiju i da se stave u poseban članak Demografija Mrkonjić Grada? M!cki talk 17:16, 14. prosinac 2008. (CET)

O ovome se već pričalo i dogovor postoji, s čime se složio i B.G. Demografija Fojnice služi kao uzorak onima koji se žele baviti ovim člancima. --Ante Perkovic (razgovor) 08:55, 15. prosinac 2008. (CET)

Predložak[uredi kôd]

Borise, ako imaš neke primjedbe oko neutralnosti članka Manastir Lepavina, dodaješ predložak {{Neutralnost}}, a na stranici za razgovor napiši što osporavaš, kako bi se znalo što je sporno. Lijep pozdrav :-)) --Roberta F. 12:08, 29. siječanj 2009. (CET)

Ponovno zaboravljanje navođenja izvora[uredi kôd]

Borise, koliko vidim ponovno zaboravljaš navoditi provjerljive izvore za podatke koje unosiš u članke. Molim te navodi precizne izvore (naziv, izdavač, godina, ISBN) ili internetsku stranicu za statističke podatke, u protivnom će biti brisani kao nevjerodostojni. Lijep pozdrav --Roberta F. 13:07, 17. veljača 2009. (CET)

Padeži[uredi kôd]

Borise, u hrvatskom jeziku se u padežu sklanjadu svi dili naziva, kolikogod da ih je.
Tako nije "u Duga Resi živi", nego "u Dugoj Resi živi". Nije "iz Banja Luke", nego "iz Banje Luke". Kubura (razgovor) 18:53, 21. veljača 2009. (CET)

Dopuštenje[uredi kôd]

Ima li koje dopuštenje za ovo [4]? Kubura (razgovor) 01:54, 26. veljača 2009. (CET)

Učinilo mi se da možda zadire u autorska prava, ali nisan siguran [5]. Valjda nisi iskopira. Jesi li pročita tumačenja u svezi sa pribacivanjen podataka sa tega CD-ROM-a (mislin da se nalazidu na njemu, obično ti to navededu uvitima instaliranja i korištenja)? Kubura (razgovor) 02:02, 26. veljača 2009. (CET)

Dobro, ako su javni podatci. Ipak, pogledaj uvite ako ih ima na CD-ROM-u.
Usput, CD-ROM se piše velikin tiskanin sloviman. Znači, CD-ROM, ne CD rom, kako si napisa ovdi [6]. CD rom je pogrdno oslovljeni Rom CD :) (nazivi naroda su vlastita imenica, pa in se početna slova pišedu velikin slovon). Kubura (razgovor) 02:10, 26. veljača 2009. (CET)

Iman posla na sto drugih strana na wikici, pa mi je jednostavnije uputit suradnika neka ispravja sve što je pri bia uređiva, što upravo uređiva i što misli uređivat.
Puka bi ka cvrčak kad bih iša iza svakega suradnika sve ispravjat. Bot bi mora ić na servis, a di bi čovik.
Inače, nije da mi se razgovara, nego san ti iša odmah odgovorit, da ne čekaš cili tidan. Kubura (razgovor) 02:21, 26. veljača 2009. (CET)

Naputak[uredi kôd]

Kada stavjaš godinu u poveznicu, onda stavi i točku. U hrvatskon jeziku se kalendarske godine pišedu ka' redni broj, pa i na njih ka takve stavjamo poveznicu.
Druga stvar je što bi triba vidit (procinit) na koje sve godine stavjat, a na koje ne stavjat poveznicu.
Treće, kad se vozimo romobilon, mi smo zapravo... Kubura (razgovor) 03:01, 26. veljača 2009. (CET)

Ali objašnjava zašto se raspala država. Glede mista di je nastala, objašnjava di je otišla. Kubura (razgovor) 03:10, 26. veljača 2009. (CET)

Broj stanovnika?[uredi kôd]

Boris, molim te provjeri još jednom ove podatke, čine mi se vrlo čudnima podaci o samo 334 i 318 stanovnika u 1971. i 1981. i onda drastično povećanje broja stanovnika u 1981. godini na 1.230 s logičnim povećanjem broja stanovnika u 1991. na 1.456, dok istovremeno Crikvenica i ostala crikvenička naselja ne bilježe takva drastična odstupanja. Lijep pozdrav --Roberta F. 03:24, 1. ožujak 2009. (CET)

Prikaži ....[uredi kôd]

Molimo vas da upotrebljavate tipku Prikaži kako će izgledati! Vašim učestalim snimanjem promjena na istom članku nepotrebno se zatrpavaju nedavne promjene, čime otežavate rad suradnika koji pregledavaju nedavne promjene. Suradnici koji ignoriraju ovu uputu budu nakratko blokirani! Hvala na razumijevanju.--Jure Grm, 15. dana mjeseca travnja, godine Gospodnje dvijetisućedevete u 14:05.

Dogovor?[uredi kôd]

Borise Godunove, molim te one tablice s podacima stanovništva iz Mrkonjić Grada prebaci na Demografija Mrkonjić Grada ili su to možda isti podaci? Koji su pak ovo podaci: Dodatak:Popis stanovništva u Bosni i Hercegovini 1991.: Mrkonjić Grad. Molim ukloni višak i pridržavaj se dogovorenog. Ako se nisi htio složiti sa suradnikom Mickijem oko premještanja, onda si mu to trebao napisati, ako se i dalje ne slažeš, dogovori se molim te s njim, ali nemoj više dodavati te prešarene tablice u članke, već na posebne stranice u stilu "Demografija (nekog grada/općine)" i ako možeš smanjiti broj boja, intenzitet - prešareno je. Lijep pozdrav --Roberta F. 12:46, 21. svibanj 2009. (CEST)

Borise, sad možda i ti znaš zašto uvijek tražim od suradnika koji želi izdvojiti nečiji tuđi članak ili dio članka, da najprije postigne dogovor s onim koji je nešto započeo. Zapravo, najbolje bi bilo da se uvijek zamoli aktivnog suradnika da sam izdvaja dijelove članka. Kako je već otvorena stranica s Demografijom, možda bi bilo najbolje da tamo postaviš što još želiš, a ne bi bilo loše izdvajati i za ostale gradove/općine u posebne članke dio o demografiji, jer često tablica zauzima većinu prostora u nekim člancima. Kod boja bih predložila neke neutralnije, ako misliš kod Bileće na #E9E9E9", "#F5DEB3" i "#C2B280", može, prihvatljivije je, boje ne "vrište". Kod onih prethodnih boje su bile toliko intenzivne (barem na mojem zaslonu da bi "pojele" brojke, koje su bile unutar tako žestoke boje jedva vidljive). Znači "nove" boje su ok, a predlažem izdvajanje demografskih podataka kod ostalih gradova/općina s dodavanjem predloška {{Glavni}} ispod podnaslova o stanovništvu. Isto tako pogledaj što je "višak" od popisa u slučaju Mrkonjić Grada i dodaj predložak {{bris}} na stranicu koja je višak. Zapravo, koliko vidim Sombrero je popis izdvojio na Dodatak. Možda je on zapravo zamislio sve gole popise izdvojiti na Dodatak, jer i to ima logike, ako ne misliš ništa pisati, već samo dodavati tablice, one su prikladnije za Dodatak. Preporučujem da pitaš Anta Perkovica, je li bi "gole tablice" bilo bolje premještati u Dodatak. :-)) --Roberta F. 13:23, 21. svibanj 2009. (CEST)
Ja predlažem da se u članke tipa Demografija Mrkonjić Grada ne stavljaju tablice po naseljima, nego samo podaci za cijelu općinu. Odnosno, na Demografija Mrkonjić Grada bi podaci za 1991. trebali biti jednako opsežni kao i za 1971. i 1981., s jedinom razlikom što bi u poglavlju za 1991. trebalo pisati i:
Dakle, ja uklanjam tablicu iz Demografija Mrkonjić Grada.


Što se tiče poglavlja Mrkonjić Grad#Stanovništvo, svakako treba dodati:
a mislim da možemo staviti i
Ne smeta ako dvaput koristimo {{Glavni}}.
--Ante Perkovic (razgovor) 13:56, 21. svibanj 2009. (CEST)

Jel može ovako:

Demografija Banjaluke, Demografija Banovića, Demografija Bijeljine, Demografija Bileće, Demografija Mrkonjić Grada, Demografija Skender Vakufa? Čini mi se da nije loše?

Ma bolje ne može :))). --Ante Perkovic (razgovor) 15:26, 21. svibanj 2009. (CEST)

Šta ću kad ste zahtijevni! :))))))

--Boris Godunov (razgovor) 19:57, 21. svibanj 2009. (CEST)

Razdvojbene stranice[uredi kôd]

Bok,

U slučaju potrebe za razdvojbom, nazivi naselja u BiH se pišu sa nastavnkom " (Naziv_općine, BiH)". Za hrpu primjera, vidi Kategorija:Naselja u županiji Središnja Bosna.

Ali, ako nisi siguran ima li još naselja s tim imenom, slobodno ostavi poveznicu u osnovnom obliku. Ako postoji razdvojba, prije ili kasnije će netko popraviti poveznicu. A, ako ti staviš poveznicu sa zagradom, koja nigdje ne vodi, možda je nikad nećemo poraviti. Dakle, piši poveznice u osnovnom obliku i ne opterećuj se sa razdvojbama. Pozdrav. :) --Ante Perkovic (razgovor) 15:36, 22. svibanj 2009. (CEST)

Klapa 2: ovdje. Ako možeš još jednom pročitati ovo gore... :) --Ante Perkovic (razgovor) 08:41, 29. svibanj 2009. (CEST)

Ovo iznad. --Ante Perkovic (razgovor) 13:48, 29. svibanj 2009. (CEST)

Predlošci[uredi kôd]

Što se tiče ovih predložaka koje izrađuješ. Pazi u koju kategoriju ih stavljaš jer sadašnja "Predlošci o Bosni i Hercegovini". Čemu naslov "Naseljena mjesta općine Bileća - popis 1991" jer koliko sam shvatio ne radi se o poveznicama na članke o demografiji a i kakva su to naselje ako nisi naseljena (nepotrebno naglašavanje naseljenosti).--Saxum 14:48, 24. svibanj 2009. (CEST)

Ne sumnjam da su ti potrebi, eto to je riješeno. Čemu onda ono popis 1991.?--Saxum 15:01, 24. svibanj 2009. (CEST)
Znači novijih podataka nema, a u međuvremenu je moglo doći do promjena? Pošto se radi o predlošku o naseljima u kojima obično pišu novi pouzdani podaci, zamolio bi te da prestaneš raditi predloške s možda već povijesnim naseljima. Umjesto toga, u članak npr. Bosanska Dubica ubaci podnaslov tipa == Naselja 1991. == i onda ih tu popiši. Sve ti ostaje na jednom mjestu a izbjeć ćemo stvaranje i postavljanje predložaka koji više nisu (vrlo vjerojatno) točni.--Saxum 15:18, 24. svibanj 2009. (CEST)

"Banja Luka" se u hrvatskom jeziku sklanja kao "mačja dlaka".
Nominativ znate.
Znači, u genitivu je "mačje dlake" kao boje mačje dlake odnosno boje Banje Luke.
U dativu je "mačjoj dlaci" kao "dati ćemo novu boju mačjoj dlaci, odnosno "novu boju Banjoj Luci". Dativ i lokativ su istih nastavaka.
U akuzativu je "mačju dlaku" kao "ne vidim mačju dlaku od mraka" odnosno "ne vidim Banju Luku od magle".
U vokativu je "Banja Luko" (kao "crna ženo").
U instrumentalu je "mačjom dlakom" odnosno "Banjom Lukom". Kubura (razgovor) 18:26, 24. svibanj 2009. (CEST)

Znan da nije ka u pismi "Rekla je da je iz Banjaluke, grada gdje se zemlja tresla..." (Probušeni dolar).
Još ću ja propujat wikicu za vidit ima li di pogrišak'. Kubura (razgovor) 18:34, 24. svibanj 2009. (CEST)

Tisućice[uredi kôd]

Borise, tisućice se u hrvatskom odvaja točkon, a ne zarizon (zariz rabidu u engleskon).
Moraš na to pazit. Nije rišenje pisat kakobilo, a "drugi će ispravljat iza mene". Za ignoriranje upute se može dobit blokadu. Kubura (razgovor) 18:59, 24. svibanj 2009. (CEST)

A da kopiraš u Wordpad te onda sa Ctrl+H zamijeniš zarez sa točkom? U onim tvojin članciman nima puno zareza izvan skrižaljkih, stoga se ne bi triba tako mučit. Jedino će postotci malo zakuhat stvar...
Sad zamisli kako je meni bilo kad san to sve ispravlja... Kubura (razgovor) 19:49, 24. svibanj 2009. (CEST)

Kategorija:Skupni predlošci naselja po općinama u BiH[uredi kôd]

Bok,

Otvorio sam Kategorija:Skupni predlošci naselja po općinama u BiH. Ja sam sredio jedan predložak. Možeš li ti prebaciti ostale iz Kategorija:Predlošci o Bosni i Hercegovini? --Ante Perkovic (razgovor) 09:02, 25. svibanj 2009. (CEST)

Naselja po županijama[uredi kôd]

Ovdje: Kategorija:Naselja u Federaciji BiH. --Ante Perkovic (razgovor) 10:27, 25. svibanj 2009. (CEST)

Naselja po općinama[uredi kôd]

Koliko vidim, tvoji predlošci su rađeni po sastavu općina iz 1991. Dok je podatak o popisima naselja po općinama iz 1991 dovoljno važan da bi ga ovdje spomenuti, mislim da je ipak ne bi trebali raditi grupne predloške po nećemu što danas nema nikakvu važnost.

Trebalo bi napraviti grupne predloške po današnjoj podjeli naselja po općinama ili ih uopće ne raditi. Ovo sada kako jest, da je Bužim (danas općina) u Predložak:Bosanska Krupa, baš i nije najbolje rješenje.

Imaš li podatke o današnjem popisu naselja po općinama? --Ante Perkovic (razgovor) 10:34, 25. svibanj 2009. (CEST)

U redu, onda nek se za sad koriste ovi predlošci, ali drži na pameti, da nam trebaju noviji popisi, pa kad naletiš.... Ja sam i sam mnogo puta pokušavao pronaći aktualne podatke o naseljima iz BiH, ali uzalud. Izgleda da je tamo vrijeme stalo 1991. :(((. --Ante Perkovic (razgovor) 10:43, 25. svibanj 2009. (CEST)
Meni nije. Evo, pogledaj mojih par zadnjih promjena ;). Inače, ja sam, pod drugim surandičkim imenom i otvorio većinu članaka o naseljima u BiH, a baš sam nedavno prebacio neke članke o naseljima iz distrikta Brčko na bs wiki. Piši ono što te zanima, ne brigaj se za ostalo :). --Ante Perkovic (razgovor) 10:48, 25. svibanj 2009. (CEST)

Bihać i Drvar[uredi kôd]

Bok,

Vidi Bihać i Drvar. Ima preklapanja u popisu naselja. Možeš to pogledat? Inače, maloprije sam ti ostavio još jednu poruku, pa pazi da ti ne promakne. --Ante Perkovic (razgovor) 08:49, 29. svibanj 2009. (CEST)

Jesam, skužio sma Bužim :). Ja sam to svojevremeno tražio, ali bezuspješno. Ima toga još, Konjic je općina koja je najviše "narasla" nakon daytona, bilo je promjena oko Jajca i Šipova ... ima toga još. Nego, odakle ti ti podaci? Neke stranice općine Bužim ili imaš podatke za sve općine u BiH? --Ante Perkovic (razgovor) 10:38, 29. svibanj 2009. (CEST)

Razdvojbene stranice (2)[uredi kôd]

Vidi gore. Kad ti netko ostavi novu poruku, stare ne nestaju.

No, problem nastaje kada dobiješ nekoliko poruka u nizu. Ti dođeš na wiki i wiki ti pokaže zadnju promjenu na stranici, iako su bile npr. 3 poruke otkad te nije bilo. Kužiš? Ako ne, nema veze ;). amo ti nastavi pisati, dobor te ide. vidim da si skužio i glosk.com :) --Ante Perkovic (razgovor) 14:05, 29. svibanj 2009. (CEST)

Predlošci etničkih mapa općina BiH[uredi kôd]

Možda će te zanimat čime sam se igrao prije par godina: Kategorija:Predlošci etničkih mapa općina BiH. --Ante Perkovic (razgovor) 15:41, 29. svibanj 2009. (CEST)

Još jedna provjera[uredi kôd]

Boris, znam da sam te već pitala za provjeru ovih podataka i da si odgovorio da je sve provjereno, molim te još jednom za provjeru, jer negdje postoji pogreška koju treba utvrditi i isključiti nevjerodostojne podatke. Lijep pozdrav :-) --Roberta F. 16:14, 29. svibanj 2009. (CEST)

Boris, ne zanimaju me razlozi povećanja/smanjena broja stanovnika, već točni podaci iz nekog izvora. Ako pišeš da upravo ti brojevi stoje u "CD-ROM: "Naselja i stanovništvo RH od 1857-2001. godine", Izdanje Državnog zavoda za statistiku Republike Hrvatske, Zagreb, 2005.", onda taj CD-ROM ima pogreške i ne valja rabiti podatke iz njega, jer na službenim stranicama RH-Državnog zavoda za statistiku i u PPU grada Crikvenice stoje drugi podaci za konkretan primjer Dramlja i biti će ispravljeni, ali treba isključiti mogućnost pogreške i za druga naselja. Lijep pozdrav :-) --Roberta F. 16:36, 29. svibanj 2009. (CEST)
Točno je da su 1991. godine Dramlju vraćena naselja koja su 1971. i 1981. bila samostalna, i to tako treba pisati. Na mrežnim stranicama Državnog zavoda za statistiku podaci su iskazani posebno prema današnjim teritorijalnim jedinicama (dakle u njih su uključena naselja koja im danas pripadaju, odnosno iz njih su isključena naselja koja im danas ne pripadaju), a posebno su navedena bivša naselja. Ako tvoji podaci ne iskazuju navedene promjene, onda su zastarjeli i kao takvi nevažeći, i treba ih ili ukloniti ili nadopuniti novima, koji su dostupni putem Interneta i meni i tebi i svim drugim suradnicima. S druge je strane članak nepotrebno razbijen golim brojkama na samom početku, tim golim podacima mjesto je na nekoj podstranici ili u imenskom prostoru Dodatak. Lijep pozdrav :-) --Roberta F. 17:31, 29. svibanj 2009. (CEST)

Promjene[uredi kôd]

Book Boris. Imam jednu molbu. Imaš dosta izmjena u zadnje vrijeme pa bih te molio, da kada planiraš više izmjena na istom članku koristiš tipku „prikaži“ na alatnoj traci a tek nakon unosa svih izmjena snimiš. S time bi olakšao patrolerima rad. Nije problem da je to jedan članak, jer napraviš dvije tri promjene što je u biti ok, ali na puno članaka na kojima radiš se to nagomila. Unaprijed hvala.--D tom 10:22, 31. svibanj 2009. (CEST)

Pozdrav, cijenimo vaše doprinose na wikipediji i stoga vas molimo da prije nego što snimite svoje promjene na stranici upotrijebite tipku Prikaži kako će izgledati! koja se nalazi pored tipke Sačuvaj stranicu. Ovako ćete odmah vidjeti što ste napravili i moći ispraviti eventualne pogreške. Prečestim snimanjem raznih sitnica zatrpava se stranica nedavnih promjena. Tipka je prikazana na slici desno! Ako namjeravate raditi veće izmjene ili pisati duži tekst, bolje je da prvo kopirate stari tekst stranice na svoje računalo (u Notepad ili neki drugi program), tamo ga uredite, a zatim konačnu verziju iskopirate u prozor za izmjenu teksta stranice. Hvala na razumijevanju.--D tom 18:09, 1. lipanj 2009. (CEST)

Nazivi članaka o naseljima (ako ima istoimenih)[uredi kôd]

Bok,

Za naselja u BiH koja imaju isto ime kao i neki drugi pojam, koristimo oblik npr. Koš (Bugojno, BiH), ne Koš (općina Bugojno). Na Koš (općina Bugojno) je slučajno postojalo preusmjerenje (do maloprije) jer smo nekad imali drugačiju notaciju. U svakom slučaju, treba se držati oblika [[Ime_naselja (ime_općine, BiH)|]].

Za primjer, vidi ovaj ispravak.

Ali, ako te ovo zbunjuje, slobodno nemoj uopće koristiti zagrade. Da si napisao samo Koš, ni to nije strašno.

Pozdrav. --Ante Perkovic (razgovor) 10:27, 2. lipanj 2009. (CEST)

Dubac (Čajniče, BiH)[uredi kôd]

Bok,

U vezi bivših naseljenih mjesta:

Možda je najjednotavnije da ih uopćene linkamo. Ovako, promijenio si Dubac u Dubac (Čajniče, BiH), ali u članku Dubac nisi dodao Dubac (Čajniče, BiH) u popis.

Jedna je opcija da dodamo Dubac (Čajniče, BiH) na popis značenja na Dubac, ali s obzirom da zaseoci baš i ne zaslužuju poseban članaka, ja bi radije da maknemo sve poveznice na ta bivša naselja. Ne moraš to ti, moga ja to kasnije ekspresno, botom ili kako već, samo ti kažem za članke koje tek misliš napravit.

I još jedna sitnica - kad naiđeš, na općinskim stranicama, popis naselja po stanju iz 1991., radije to nemoj uklonit nego zakomentiraj (unutar <!-- -->), ti podaci bi mi mogli zatrebati.

Pozdrav :) --Ante Perkovic (razgovor) 12:36, 4. lipanj 2009. (CEST)

U redu :). Zapamti samo da ta naselja spominješ samo u stranicama tipa Demografija Čajniča i nigdje drugdje :). --Ante Perkovic (razgovor) 12:48, 4. lipanj 2009. (CEST)

Zašto dva članka: Demografija Čelinca i Dodatak:Popis stanovništva u Bosni i Hercegovini 1991.: Čelinac? Namjeravam uskoro raditi naselja Hrvatske, ali raditi 2 ili više članaka o stanovništvu svih općina je..... suvišno. Ova jedna rečenica u Demografija Čelinca može slobodno stajati u članku o Čelincu, a poveznica može biti na Dodatak:Popis stanovništva u Bosni i Hercegovini 1991.: Čelinac (to je jedno od mogućih rješenja). SpeedyGonsales 13:17, 4. lipanj 2009. (CEST)

Demografija općina u BiH[uredi kôd]

Pozdrav. Znam da si postupio po ranijem dogovoru, ali se većina suradnika u Kafiću izjasnila da nije potrebno pisati zasebne članke tipa Demografija Banja Luke, pa bih te zamolio da ipak nastaviš buduće članke uklapati u postojeće članke u podnaslov stanovništvo, ili demografija. Hvala na razumijevanju --Ex13 (razgovor) 20:27, 5. lipanj 2009. (CEST)

Ove stranice koje si ispraznio, da li su za brisanje? Da se ne prenaglim :-))) Pozdrav, --D tom 12:46, 6. lipanj 2009. (CEST)

Ok krećem, a ti viči ako fulam :-))--D tom 12:53, 6. lipanj 2009. (CEST)

GV ili U[uredi kôd]

Imamao Predložak:Uskoplje, nije moje selo tako velko za dva predložka :))--Uskboy 15:12, 10. lipanj 2009. (CEST)

Naravno--Uskboy 15:15, 10. lipanj 2009. (CEST)

Prikaži kako će izgledati[uredi kôd]

Molimo vas da upotrebljavate tipku Prikaži kako će izgledati! Vašim učestalim snimanjem promjena na istom članku nepotrebno se zatrpavaju nedavne promjene, čime otežavate rad suradnika koji pregledavaju nedavne promjene. Suradnici koji ignoriraju ovu uputu budu nakratko blokirani! Hvala na razumijevanju.--Saxum 15:03, 14. lipanj 2009. (CEST)

Polje[uredi kôd]

Imaš Livanjsko polje, a onda siverozapadno dojdeš u Pašića polje. Koje je dilon Grahovskega. To što si "spalia" kojih 100 i nešto metara nadmorske visine, to nitkom ništa.
Inače, kako to da si naletia na članke koje san pisa? Kubura (razgovor) 04:10, 19. lipanj 2009. (CEST)

Točke san ja dodava i zareze ispravlja iza drugih, a ne drugi iza mene. Kubura (razgovor) 04:14, 19. lipanj 2009. (CEST)

Ne čini ovakve stvari [7], [8].
Namučia san se dodat poveznice i ispravit one zareze kojima se pisalo tisućice, a ti si to glatko reverta. To je vandalizam šta si napravia.
Ovo [9] nije bia razlog za revertat cilu stranicu. Ne smiš tako. Dovoljno je bilo ubacit tekst koji je nedostaja. U krajnjem slučaju, Bastasi su vodili na razdvojbu i onaj kojega bi to zanimalo bi lako vidia šta mu triba. Stranica nije sadržavala krivi podatak. Samo je bia "manje" određen.
Dalje, Borise, ne napuhivaj si statistike tim nepotribnin uređivanjiman. Očigledno je da prinapuhivaš. Istu stvar koju si moga jednin uređivanjen napravit, činiš kroz 2 i više uređivanja (kao ovdi [10] [11] ili ovdi [12] [13]).
Nisan dva dana ovdi. Kubura (razgovor) 04:24, 19. lipanj 2009. (CEST)

Ovako: Pod "nisan dva dana ovdi" znači da nisan samo dva dana na Wikipediji, nego sam puno dulje nazočan.
"Postoji već određeni šablon o naseljenim mjestima u BiH. Ako se ne pridržavate toga, opet netko mora ići iza vas i ispravljati, ...". U čemu je bia problem?
U tome šta san doda poveznice? To nije razlog za revertat.
Ako san doda neodređenu poveznicu, odnosno poveznicu koja vodi na razdvojbu, nisan pogrišia. Uvik razdvojba ispravlja stvar. Shvati, ima "mali milijun" sela šta se zovu "Novo Selo" i tude znan da triba nika dodatna oznaka. Nu za Bastase nisan zna da ih ima na više mista. Kod tih ritkih imena je malo drukčije. Meni su poznati samo livanjski Bastasi ("livanjski", jer su u Livanjskom polju).
"imate malo poštivanja prema drugima koji uređuju hrvatsku wikipediju, makar oni bili i sa one strane Drine u ovom času." Otkud znaš da ja nisan sa one strane Drine? Kako ja mogu znati da ti možda nisi sa ove strane Drine? Nitko te ne pita tko si i što si. Bitno je da radiš kako triba.
Za napuhivanja statistike ćeš se morat bolje potrudit. Shvati da si napravia stvari [14] za koje bi ti netko pomislia da vandaliziraš (a netko kraćeg stijenja bi te i blokira). Oto revertanje uopće nisi triba činit. Odmah si triba ovo napravit [15]. Ovo je bilo u redu. Ono od pri - ne. Jer u onoj prvoj si maknia nečiji korisni rad: dodane poveznice, ispravke odiljivanja tisućic i slično.
Ja Vam očen blagodaren što vy mnja slušali. Kubura (razgovor) 00:03, 22. lipanj 2009. (CEST)

Vandalizam[uredi kôd]

Ovo se zove vandalizam [16] (promina od 17:32, 21. lipnja 2009.). Ne smiš brisat reference.
Koja je bila svrha tega brisanja? Mora ti bit jasno da će to netko posli osporit i obrisat "jer nije imalo potvrdu u izvoru".
Netko se namuči za nać izvor za svoje tvrdnje, a ti to mrtav-hladan obrišeš. I već san te upozoria na tvoje pogriške (vidi gori), a ti si mi još naša prigovorit [17] (17:32, 21. lipnja 2009.) i onda se još posli čudiš da "čemu polemika" [18] (00:21, 22. lipnja 2009.).
E, ne ide to tako. Nemoj se pravit da ne shvaćaš. Dovoljno si dugo na Wikipediji. Nike ti stvari sad već tribadu bit jasne. Ne triba ti IQ veći od 400 za to moć. Kubura (razgovor) 05:20, 27. lipnja 2009. (CEST)[odgovori]

Prikaži[uredi kôd]

Borise, zamolilo bih te da češće rabiš tipku "Prikaži kako će izgledati", jer već si više puta upozoren na nepotrebna snimanja (više uzastopnih snimanja na istom članku). Koliko vidim i na Ljubinju se sad zapravo radi dio potpuno nepotrebnih snimanja, a pogrešku bi uočio provjerom izgleda članka prije snimanja. Teško se odlučiti blokirati suradnika koji svakodnevno piše, ali stvarno, ako ti ne želiš pomoći nama koji svaku tvoju promjenu moramo ispatrolirati, ne mogu drugačije. Lijep pozdrav--D tom 16:03, 3. srpnja 2009. (CEST)[odgovori]

Vidim da je bilo ispravaka, zanima me koji su uzroci, pogreška pri prepisivanju ili nešto drugo? Lijep pozdrav. SpeedyGonsales 19:13, 23. srpnja 2009. (CEST)[odgovori]

Evo ispravljeno je. Grafikone je stavljao bot pa se je vjerojatno omakla neka greška. Puno hvala na upozorenju! Pozdrav! --Niks (razgovor) 08:28, 9. kolovoza 2009. (CEST)[odgovori]

šujica[uredi kôd]

http://osnovna-skola-sujica.com/index.php?option=com_content&task=view&id=2&Itemid=2--Uskboy 16:19, 9. kolovoza 2009. (CEST)[odgovori]

Svašta!!! Pa ko tamo živi valjda najboilje zna.--Uskboy 16:38, 9. kolovoza 2009. (CEST)[odgovori]

Ti radiš vandalizam, ima na razgovoru od razdvojbe Šujica, sa Sombrerom sam prico i sve je bilo OK. Vidi malo pa onda primjestaj!--Uskboy 16:40, 9. kolovoza 2009. (CEST)[odgovori]

Ti bi trebo ic u sujicu, pa vidit. I sto si sad bez potrebe pomjero? Stvarno....--Uskboy 16:41, 9. kolovoza 2009. (CEST)[odgovori]

de bolan nemoj basat...--Uskboy 16:43, 9. kolovoza 2009. (CEST)[odgovori]

Bok. Molio bih te da ove predloške Naseljena mjesta itd. stavljaš na dno članka (odmah ispod administrativne podjele BiH) jer se tu obično i postavljaju. Pozdrav.--Saxum 15:35, 24. kolovoza 2009. (CEST)[odgovori]
Ne govorim ti da se vratiš na prethodnih 100 i nešto, nego ovih par što ti je ostalo napraviš tako da predložak staviš na dno. Samo to :-).--Saxum 15:52, 24. kolovoza 2009. (CEST)[odgovori]
Ne brini ti za to. Od sad ih stavljaj na dno, a ovo od ranije će se sredit botom tako da sve bude lijepo jednako.--Saxum 16:16, 24. kolovoza 2009. (CEST)[odgovori]

Pošta[uredi kôd]

Pozdrav. Ako ukucaš ovdje, vidjet ćeš da je poštanski broj 47241 Cerovac Vukmanički. --Ex13 (razgovor) 13:01, 10. studenog 2009. (CET)

Ono su službene stranice od Hrvatske pošte. Datoteka sa službenim popisom je na ovoj stranici (aktualno stanje srpanj 2009.)--Ex13 (razgovor) 13:24, 10. studenog 2009. (CET)

Pozdrav! Zamolio bih te da das svoj glas ovdje. Hvala --WizardOfOz (razgovor) 00:08, 17. studenog 2009. (CET)

Poplava[uredi kôd]

Oli je poplavilo Livanjsko polje pa su nestala sva ova mista [19]? Kubura (razgovor) 06:16, 9. prosinca 2009. (CET)[odgovori]

Ali di se to ponavlja dva puta? Gledan prijašnje uređivanje [20]. Aaaaa, sad vidin. Pridložak "Naseljena mista...". Ako ne klikneš na "otkrij", ctrl+F ne nalazi???
'aj dobro. Već san se pripa da su potopili i Livno ka' i Buško blato nazad 30 i nešto godin. Počea san sumnjat da gradidu novu centralu. 'vali struje, šta ćeš. :) Kubura (razgovor) 06:08, 10. prosinca 2009. (CET)[odgovori]

Šujica[uredi kôd]

Poništavati izmjene mogli bi smo beskonačno, ali mene, eto, zanima zašto ne Šujica?--Uskboy 22:26, 13. prosinca 2009. (CET)[odgovori]

Zanimljivo! Sada ću otvoriti jedan skroz zanimljiv članak ;)--Uskboy 22:34, 13. prosinca 2009. (CET)[odgovori]
Šta veliš na ovo. Selo Šuica, a klub Šujica!--Uskboy 22:42, 13. prosinca 2009. (CET)[odgovori]

Jesi li vidia koje je službeno ime? Kubura (razgovor) 04:13, 14. prosinca 2009. (CET)[odgovori]

Razdvojbe[uredi kôd]

Popravio sam ti poveznicu jer je običaj da naselja u drugim državama, za koje treba razdvojba, imaju oblik Ime (administrativna jedinica, država). Za BiH, administrativna jedinica = ime općine. Ja mislim da ti je ovo već objašnjeno jednom ili više puta ;))). --93.142.161.60 07:25, 15. prosinca 2009. (CET)[odgovori]

haahaha, hvala, šta da kažem 7:30 , :-)))))

Žepče ili Maglaj?--Uskboy 14:58, 25. prosinca 2009. (CET)[odgovori]

Ja se duboko ispričavam. Nisam vidio. I žalim ako ti imaš dojam da te ja zezam, ja samo želim da sve bude točno i u redu.--Uskboy 16:57, 25. prosinca 2009. (CET)[odgovori]
Hvala!--Uskboy 17:10, 25. prosinca 2009. (CET)[odgovori]

Zaslužio si! Hvala, također.--Uskboy 19:55, 10. siječnja 2010. (CET)[odgovori]

povratnik[uredi kôd]

dugo vas ne bi suradniče... lijep novi početak, samo tako nastavite ;) Ugodan rad želim!--MAN_USK recider 19:58, 2. svibnja 2012. (CEST)[odgovori]

Bok Borise Godunove,

Možeš li malo preciznije citirati radove koje uzimaš kao izvore. Evo, za primjer uzimam ovaj najnoviji. Ne piše ni godina izdanja, niti je izdavač nešto precizno naveden, a tek redni brojevi stranica. Kad bi barem bilo moguće naći taj izvor u {{COBISS.BH}}, {{COBISS.SI}}, {{COBISS.SR}}, {{COBISS.CG}}, pa ga nekako bolje označiti, preciznije identificirati taj izvor. Unaprijed zahvaljujem na odgovoru. Hvala na razumijevanju. Lijepi pozdrav. -- Bugoslav (razg.) 2. svibnja 2012., 23:52 (CEST)

Nije navedena točna godina izdanja te knjige koju rabiš. A bilo bi dobro navesti i neki od predložaka iz Predlošci za citate, npr. {{ISSN}}, ako već nema Međunarodni standardni knjižni broj. To ti je redovita praksa prema Wikipedija:Literatura#Literatura. Izvor nije u dovoljnoj mjeri precizno određen. -- Bugoslav (razg.) 3. svibnja 2012., 00:01 (CEST)
Do 20. V. 1992. bila je službena ova zastava, a Socijalistička Republika Bosna i Hercegovina je postojala kao naziv do 8. IV. 1992., kada je preimenovana Uredbom Predsjedništva Republike Bosne i Hercegovine. -- Bugoslav (razg.) 3. svibnja 2012., 00:15 (CEST)
Urednik, glavni i odgovorni urednik, redaktor, redakcijski odbor, valjda nešto od toga postoji zapisano u toj publikaciji. Ili kao za vrijeme Ljudevita Gaja, učrednik -- Bugoslav (razg.) 3. svibnja 2012., 00:36 (CEST)
Rekao si, u redu, pa se pitam, može li biti navedena točna godina izdanja izvora, [21] i barem urednik. Pozdrav. -- Bugoslav (razg.) 3. svibnja 2012., 01:02 (CEST)
Ovdje mi kažeš kako rabiš za izvor Državni zavod za statistiku SFRJ, iako je riječ o Saveznom zavodu za statistiku (SFRJ, SRJ).
Dok u člancima citiraš/navodiš ovako: Knjiga: "Nacionalni sastav stanovništva - Rezultati za Republiku po opštinama i naseljenim mjestima 1991.", statistički bilten br. 234, Izdanje Državnog zavoda za statistiku Republike Bosne i Hercegovine, Sarajevo.
Dakle, različito navodiš. Navodiš Državni zavod za statistiku Republike Bosne i Hercegovine iako je vjerojatnije taj zavod bio nazivan republičkim zavodom, barem u formalnom smislu (1991., 1992. do 20. V.).
Lako se botovima srede nedostatci, lako se botovima pronađe odlomak == Izvor == i obavi operacija traži & zamijeni, kojom bi se operacijom (postupkom) moglo dodati ime urednika, godina izdanja i ukupan broj stranica tog djela koje si rabio.
Ja ne znam je li riječ o jednom od niže navedenih djela:
  • Prirodno kretanje stanovništva prema nacionalnom sastavu u periodu 1981/1990. : Podaci se odnose na SFRJ / [priredio] Savezni zavod za statistiku, (COBISS.SR), 1992.
  • Nacionalni sastav stanovništva po opštinama : prvi rezultati Popisa stanovništva, domaćinstva, stanova i poljoprivrednih gazdinstava 1991. godine = Population according to etehnic nationality by communes : the first results of 1991 Census of population, households, housing and agricultural holdings = Population selon la nationalité par communes : premiers resultats du Recensement de la population, des ménages, logements et exploitations agricoles an 1991 = Nacionalynij sostav naselenija po obščinam : predvoritelny rezultaty Perepisi naselenija, domaščnih hozjajstv, kvartir i selskohohzjstvenn'h ugodij 1991 g. / Savezni zavod za statistiku ; [rukopis pripremila Maja Kosić-Kovačević], (COBISS.SR), 1992.
  • ili je riječ o Становништво. 1, Национална припадност : подаци по насељима и општинама, (COBISS.SR), 1993.
Ako možeš, pogledaj u tim {{pdf}}-ovima o kojem je djelu riječ. Ručno ne treba mijenjati, ali treba početi nove članke pisati uz dosljedno citiranje radova. Hvala na trudu. Lijep pozdrav. -- Bugoslav (razg.) 3. svibnja 2012., 01:46 (CEST)
Ili je pak riječ o ovom djelu: Jakov Gelo, Marinko Grizelj, Anđelko Akrap, prir., Stanovništvo Bosne i Hercegovine : narodnosni sastav po naseljima, Zagreb : Državni zavod za statistiku Republike Hrvatske, 1995., ISBN 953-96284-5-8 (COBISS.BH) ? -- Bugoslav (razg.) 3. svibnja 2012., 01:55 (CEST)
Ovdje sam našao kako je bilo promijenjeno nešto u članku Bakovići (Fojnica, BiH). -- Bugoslav (razg.) 3. svibnja 2012., 02:20 (CEST)

Pozdrav, zahvaljujemo na vašim doprinosima na stranicama za razgovor i usput, prilikom komentiranja molimo vas da se potpišete kako bi komunikacija bila uspješnija. Potpis možete napraviti upisivanjem 4 tilde: ~~~~, ili jednostavnim pritiskom na alat za potpis prikazan na jednoj od slika s desne strane. Hvala na razumijevanju. -- Bugoslav (razg.) 3. svibnja 2012., 00:01 (CEST)

Inače, ako imaš vremena, pokušaj instalirati IRC (tu su ti upute: Wikipedija:IRC). Pozdrav. -- Bugoslav (razg.) 3. svibnja 2012., 01:49 (CEST)

Bok, ljudima je teško shvatiti koliko se treba iskomunicirati neke stvari na Wikipediji. Ponekad je potrebno puno truda uložiti u razgovor, pa i objasniti kolegi-suradniku kako se lako može otipkati tilda. Sve piše u članku o tildi. Lijep pozdrav. -- Bugoslav (razg.) 3. svibnja 2012., 01:59 (CEST)

Podatci za citiranje bibliografske referencije[uredi kôd]

Prvi mi put kažeš jedno drugi put drugo – još uvijek ne vidim ni urednika, a i naslov si skratio na Nacionalni sastav stanovništva - Rezultati za Republiku po opštinama i naseljenim mjestima 1991. – dok si na mojoj stranici za razgovor ostavio ovakav naslov: Popis stanovništva, domaćinstava, stanova i poljoprivrednih gazdinstava 1991. Nacionalni sastav stanovništva. Rezultati za republiku po opštinama i naseljenim mjestima 1991.

Na mrežnom mjestu Federalnoga zavoda za statistiku Federacije Bosne i Hercegovine, Bosna i Hercegovina, nalazi se ovaj naziv: Nacionalni sastav stanovništva, rezultati za Republiku, po općinama i naseljenim mjestima (bilten br. 234), ali samo kao naziv tog biltena. Treba pronaći točnu bibliografsku referenciju, bilo u kojem od ovih knjižničnih kataloga: {{COBISS.BH}}, {{COBISS.SR}}, {{COBISS.CG}}, {{COBISS.SI}}, ili pak nekom drugom značajnijem knjižničnom katalogu na svijetu.

Lijepo ti je sve objašnjeno kako se navode izvori na Wikipediji, stoga ne razumijem zašto ne rabiš podatke koje si mi naveo danas u 15:48:52? Ime urednika i dalje nedostaje, ISBN i/ili ISSN, a ti podatci zasigurno postoje 1993. godine. Ovdje si tvrdio kako je ta knjiga koju rabiš iz 1991.? Treba navoditi godinu izdanja te knjige koju rabiš kao izvor. Lijepi pozdravi. -- Bugoslav (razg.) 3. svibnja 2012., 21:01 (CEST)

Primjerice ovako:
Hasan Zolić, odg. ur., Nacionalni sastav stanovništva : rezultati za Republiku po opštinama i naseljenim mjestima 1991., Statistički bilten 234., Državni zavod za statistiku Republike Bosne i Hercegovine, Sarajevo, prosinca 1993. (URL)
-- Bugoslav (razg.) 3. svibnja 2012., 22:10 (CEST)

Bok Borise,

vidim da nisi postavio bibliografsku jedinicu kako sam ti prethodno sugerirao, niti si postavio poveznicu na Federalni zavod za statistiku Federacije Bosne i Hercegovine, Bosna i Hercegovina. I internetski izvori se trebaju citirati kako to piše u citiranje radova. Navođenje izvora je bitno, u ovom smislu, internetski izvor treba citirati i preko njegovoga tiskanoga izdanja, a ne samo kao internetski izvor. Hvala na razumijevanju i trudu koji ulažeš u Wikipediju. Lijepi pozdrav. -- Bugoslav (razg.) 3. svibnja 2012., 22:17 (CEST)

Borise, itekako sam ti pomogao, jer sam umijesto tebe izradio referenciju bibliografske jedinice, pa bi bilo lijepo kad bi je počeo rabiti. -- Bugoslav (razg.) 3. svibnja 2012., 22:22 (CEST)
Imaš i {{citiranje weba}} -- Bugoslav (razg.) 3. svibnja 2012., 22:22 (CEST)

Referencija bibliografske jedinice[uredi kôd]

Evo je u članku Bakovići (Fojnica, BiH) vidi razlikovnu stranicu -- Bugoslav (razg.) 3. svibnja 2012., 22:27 (CEST)

Botovšćina[uredi kôd]

Bok Borise Godunove,
Sasvim je u redu dodati izvore, ako isti već prethodno nisu dodani, kao u ovom primjeru. Nešto je posve drugo preuzeti naličje bota i ubacivati ovako u desetine sličnih slučajeva. Za to postoje botovi, te se obrati suradniku koji ima odobrenu uporabu takvoga alata. Hvala na razumijevanju. Lijep pozdrav, -- Bugoslav (razg.) 30. svibnja 2012., 17:50 (CEST)

* P.S. Na nekim projektima postoji i posebna bot-user flag, koja se može dodijeliti i suradničkom imenu pod kojim suradnik i inače radi, samo mu se doprinosi onda drukčije označavaju – dok radi kao bot. -- Bugoslav (razg.) 30. svibnja 2012., 17:50 (CEST)

Sitne izmjene u članku mogu obaviti botovi, osobito ako je riječ o stotinama članaka u koje bi se ubacila jedna manja promjena. Vidi WP:BOT. -- Bugoslav (razg.) 30. svibnja 2012., 17:54 (CEST)
Lijepo sam te uputio da se javiš suradnicima koji imaju bota, još sam ti 3. svibnja 2012., 01:46 (CEST) lijepo rekao:
Citiram: Lako se botovima srede nedostatci, lako se botovima pronađe odlomak == Izvor == i obavi operacija traži & zamijeni, kojom bi se operacijom (postupkom) moglo dodati ime urednika, godina izdanja i ukupan broj stranica tog djela koje si rabio.
Nije u redu štancati bespotrebno, a nimalo nije u redu govoriti o nekakvom ometanju. Pogotovo ne kad te se lijepo obavješćuje o onome što je činiti svakom suradniku koji nema bota, a ima nekoliko stotina, čak se spominje i 2000 članaka u kojima bi trebalo izvršiti neku manju (rutiniziranu, šabloniziranu) promjenu. Molim te, kontaktiraj suradnika koji ima bota. Hvala na razumijevanju. Lijep pozdrav. -- Bugoslav (razg.) 30. svibnja 2012., 18:04 (CEST)
Nisam ja dužan se umjesto Vas obraćati suradnicima koji imaju bota. Gdje Vi pronalazite "ljutnju", to samo Vi znate. Ja Vas lijepo obavješćujem.
Ovo isto nije u redu, u članku Studenci (Teslić, BiH)
Koliko je to minuta nakon prve "akcije"? -- Bugoslav (razg.) 30. svibnja 2012., 18:10 (CEST)

Članci koji nisu ni za mrvu[uredi kôd]

Ovo su primjeri članaka bez izvora, i bez potrebnih četiriju rečenica: Poraće, Sitišće, Djakovići.

» Lijepo piše, da članak može biti toliko prekratak da se isti ne može smatrati ni za mrvu. Takve članke treba obrisati i dati priliku drugima koji su voljni napisati tri do deset kratkih rečenica. S druge strane, tri rečenice su kritična točka, a wikipedija: Stil dio Duljina članaka preporuča ovako: Članci ne bi trebali biti kraći od 4 rečenice. «

Barem se može napisati, naselje se nalazi u Bosni, Hercegovini, Bosanskoj krajini, zapadno od nečega, istočno, udaljeno x km od nečega. Vidi Wikipedija:Mrva. Od 3 do 10 kratkih rečenica. Hvala na trudu koji ulažeš u Wikipediju na hrvatskom jeziku. Lijep pozdrav, -- Bugoslav (razg.) 30. svibnja 2012., 18:52 (CEST)

Potpuno je nebitno tko je članke započeo, članci nisu vlasništvo suradnika koji su ih započeli. Pročitaj Wikipedija:Vlasništvo nad člancima. Opet mi se čini kako imamo nesporazum. Članci su bili navedeni kao primjeri, a članci nisu i ne bi trebali biti načinjeni od gole statistike. Članci trebaju imati najmanje tri rečenice. To je ono što je ključno. Rečenice. Ne vidim razloga za ovakvim tonom. Člancima treba najmanje tri kratke rečenice. To je bit. Ništa više od toga. Hvala na razumijevanju. Lijep pozdrav, -- Bugoslav (razg.) 30. svibnja 2012., 21:54 (CEST)

Arhiviranje stranice za razgovor[uredi kôd]

Bok Borise Godunove,

vidim da je i ovdje pogrješno arhivirano. Naime, stranice za razgovor se arhiviraju u cijelosti. Bez izuzetaka. Jedini mogući izuzetak su vandalizmi (vandalizme suradnik može ukloniti). Sav ostali sadržaj se arhivira u potpunosti, cjelokupno, integralno, bez iznimke i bez ostatka.

Da bi se to postiglo, treba se revertati sve ove izmjene i vratiti na zadnju poruku koju si primio od drugoga suradnika Wikipedije na hrvatskom jeziku.

Nakon toga treba postupiti kako piše u Wikipedija:Kako arhivirati stranicu za razgovor#Način broj 1.

Nakon toga treba vratiti zadnju poruku koju si primio na trenutačnu inačicu koju ćeš ostaviti na Razgovor sa suradnikom:Boris Godunov.

Hvala na razumijevanju. Lijep pozdrav, -- Bugoslav (razg.) 30. svibnja 2012., 23:00 (CEST)

(1) Ne vjerujem da Vas poznam. (2) Na Vama je sređivanje onoga što se radilo s Vašom suradničkom stranicom za razgovor. Inače, sve je ovo vlasništvo Zaklade Wikimedije, stoga su i one moje poruke potpuno javna stvar, koja treba biti dostupna svima. Hvala na razumijevanju. Lijep pozdrav, -- Bugoslav (razg.) 31. svibnja 2012., 00:00 (CEST)

Sad je sve na mjestu[uredi kôd]

Bok Borise Godunove,

Stranica za razgovor je arhivirana. Lijep pozdrav, -- Bugoslav (razg.) 31. svibnja 2012., 00:22 (CEST)

Hvala za nagradu[uredi kôd]

Nagrada za nagradu i za preko 1000 snimljenih članaka.
Nagrada za nagradu
Dodijelio:
Bugoslav

Bok Borise Godunove,


(11x) Mekiš, Ljetinić, Medakovo, Karadaglije, Jevadžije, Jablanica (Tešanj, BiH), Dobropolje, Čifluk (Tešanj, BiH), Čaglići, Bukva (Tešanj, BiH), Bobare (Tešanj, BiH),

opet se ponavlja ne unošenje točnog izvora:

Hasan Zolić, odg. ur., Nacionalni sastav stanovništva : rezultati za Republiku po opštinama i naseljenim mjestima 1991., Statistički bilten 234., Državni zavod za statistiku Republike Bosne i Hercegovine, Sarajevo, prosinca 1993. (URL)

Molim te, obrati dovoljnu pozornost na tu činjenicu. Hvala na razumijevanju. Lijep pozdrav, -- Bugoslav (razg.) 1. lipnja 2012., 16:51 (CEST)

Bok Borise Godunove,
Nije baš tako. Uz dužno poštovanje prema tebi kao suradniku Wikipedije, te uz dosljedno pridržavanje Wp:Pdn, ne mogu reći da bi bilo dobro, da ti nastaviš unositi članke bez pravilno navedene literature, da bi tek poslije, i uz dodatno opterećivanje nedavnih promjena, dodavao točno i primjereno navedenu citiranu literaturu. Nadalje, uputio sam te na relevantnu uputu Wikipedija:Stil#Duljina članaka gdje lijepo piše:
(1)
Članci ne bi trebali biti kraći od 4 rečenice.
(2)
(...) izbjegavajte pisanje članaka tipa "Rubidij je kemijski element".
Još je detaljnije objašnjeno na Wikipedija:Mrva, gdje piše:
Općenito mora biti dovoljno dug da barem definira naslov članka, što obično znači [od] 3 do 10 kratkih rečenica.
Već si ranije dobio obavijesti glede Wikipedija:Navođenje izvora#Uporaba. Hvala na razumijevanju. Lijep pozdrav, -- Bugoslav (razg.) 1. lipnja 2012., 17:05 (CEST)

Iščitavanje poruke[uredi kôd]

Bok Borise Godunove,

znaš li za ono što se naziva čitanje s razumijevanjem ?! Ne znam gdje si iščitao ovo u mojoj ovoj poruci? Možeš li malo to pojasniti? Što zapravo želiš? Molim te, kad se potpisuješ, napiši -- ~~~~ točno iza zadnjega znaka u svojoj poruci. Hvala na razumijevanju. Lijep pozdrav, -- Bugoslav (razg.) 1. lipnja 2012., 17:13 (CEST)

Botovšćina 2[uredi kôd]

Bok Borise Godunove,
Cijenim tvoj trud i rad na poboljšavanju Wikipedije na hrvatskom jeziku. Nije prihvatljivo dodavati u članak samo botovske ispravke (sitne izmjene). Kao u primjerima:

Molim te pročitaj Wikipedija:Botovi (WP:BOT), te Wikipedija:Botovi/Bot. Postoji i popis suradnika koji imaju bota: Wikipedija:Botovi/Popis botova#Popis botova.

Botovšćina je poželjna osobina kod botova. -- Bugoslav (razg.) 1. lipnja 2012., 17:18 (CEST)

Odgovor[uredi kôd]

Sveza: glede ovih pitanja.
Bok Borise Godunove,
Nove članke koje suradnik stvara, treba se upotpuniti literaturom kao što je dogovoreno. Dakle, nove članke. Za sitnu izmjenu koja bi se obavljala na preko 1000 članaka, za takvu sitnu izmjenu treba tražiti pomoć botova. Oni lako obave sitnu izmjenu bez zatrpavanja nedavnih promjena i bez štancanja izmjena. Suradnik u svojim novim člancima treba odmah navesti literaturu, a ne poslije (u nekoj budućnosti).

Botovi lako pronađu naslov == Izvori ==, te poprave što je potrebno. Napominjem kako je riječ o stotinama članaka.

Na Wikipediji na hrvatskom jeziku postoje infookviri a ne nekakve kutije.

Ne vidim u čemu je problem napisati tri rečenice, kao što sam Vam objasnio (na primjerima) ovdje (1.) i (2.). Glede navedenoga nemam što dalje dodati niti oduzeti, bez ostatka. Hvala na razumijevanju. Lijep pozdrav, -- Bugoslav (razg.) 1. lipnja 2012., 17:33 (CEST)

Administrator[uredi kôd]

Bok Borise Godunove,

na stranici wikipedija: administratori sve piše. Nadalje, zapitaj se, jesu li svi suradnici na sr.wiki koji su te ikad o nečemu obavijestili, jesu li baš oni svi administratori? Jesam li ti se ja ikad predstavio kao administrator? Pokaži gdje i kad, pokaži diff gdje sam ti se navodno pogrješno predstavljao! Hvala na razumijevanju. Lijep pozdrav. -- Bugoslav (razg.) 1. lipnja 2012., 17:51 (CEST)